Μια από τις εξαγγελίες της διοίκησης Πετρίδης όταν ανάλαβε ήταν η μείωση του προϋπολογισμού και η πιο χρηστή οικονομική διαχείριση σε σχέση με αυτήν που παράλαβε και η οποία σωστά κρίθηκε ως προβληματική. Δύο χρόνια μετά η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σε ουσιαστικό βαθμό. Είναι για αυτό που ακόμα υπάρχει φοβερή εξάρτηση στη συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς ομίλους, αφού σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει η βιωσιμότητα της εταιρείας ΑΠΟΕΛ.
Ο Πρόδρομος Πετρίδης και οι συνεργάτες του φαίνεται ότι έκριναν πως η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Τον τελευταίο καιρό αρκετές συνεδρίες αναλώνονται στο αν και πως θα μειωθούν τα έξοδα της εταιρείας ΑΠΟΕΛ σε φυσιολογικά επίπεδα και με προϋπόθεση αυτόν να μην έχει αρνητικές συνέπειες στον αγωνιστικό τομέα.
Τις τελευταίες μέρες διαρρέει από πλευράς επίσημου ΑΠΟΕΛ ότι έχει καταρτιστεί ένα πλανο τριετίας που έχει σαν στόχο την περιβόητη αυτή μείωση του προϋπολογισμού. Έχει τέτοιο χρονικό ορίζοντα γιατί οι περισσότερες συμβατικές υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν άμεση μείωση των εξόδων.
Το ζητούμενο όμως πέραν των προθέσεων και των πλανων τα οποία υπήρξαν και προ διετίας είναι οι πράξεις αλλά και η δημιουργία των μηχανισμών που θα κάνει εφικτή την μείωση των εξόδων.
Με το μισθολόγιο ποδοσφαιριστών και τεχνικού τιμ να κυμαίνεται στο αστρονομικό ποσό των 8.5 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως το ζητούμενο είναι να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο ο ΑΠΟΕΛ θα φέρνει στον Αρχάγγελο καλούς παίκτες σε προσιτές τιμές. Ο Κετσπάγια είναι αυτός που πρακτικά θα σηκώσει το βάρος του συγκεκριμένου project αφού καλείται στις μεταγραφικές περιόδους που θα ακολουθήσουν να χτίσει ένα πιο ποιοτικό ρόστερ με χαμηλότερο κόστος.
Η διοίκηση από πλευράς της αναγνωρίζει ότι υπάρχει μια σειρά έξοδα που επίσης δεν δικαιολογούνται. Το υπεράριθμό και σε κάποιες περιπτώσεις ακριβοπληρωμένο τεχνικό τιμ είναι ένα παράδειγμα που βγάζει μάτια.
Αναμένουμε λοιπόν να δούμε άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου πράξεις αφού οι εξαγγελίες δεν αρκούν.