Για να μπορέσει να στεριώσει ο νέος μας προπονητής λίγο περισσότερο από τους προκάτοχους του, πρέπει να αντιληφθεί και να προσαρμοστεί στο αγωνιστικό και όχι μόνο DNA του ΑΠΟΕΛ. Ένας από τους λόγους που απολύθηκε ο Κετσπάγια ήταν γιατί η ομάδα είχε περισσότερο αμυντικούς προσανατολισμούς κατά την άποψη των επικριτών του, όσο και αν ο ίδιος με πίκρα και επιχειρήματα αρνείται κάτι τέτοιο.
Η ιστορία με τον κόσμο ή και τη διοίκηση να έχει άποψη για το αγωνιστικό στυλ της ομάδας είναι διαχρονική και ίσως να μην συμβαίνει μόνο στον ΑΠΟΕΛ. Την έζησε έντονα και ο Δώνης όπως επίσης και προηγούμενοι προπονητές.
Ένας από τους λόγους που η διοίκηση κατέληξε στην επιλογή Κρίστιανσεν είναι γιατί τα όσα παρουσίασε στη διετία του στην ΑΕΚ φάνηκε να ταιριάζουν με τις απαιτήσεις του ΑΠΟΕΛ. Ο Δανός παρουσιάζεται ως ένας προπονητής που έχει ως φιλοσοφία έναν τρόπο παιχνιδιού που ταιριάζει στην ομάδα μας.
Πρακτικά δεν είναι κάτι διαφορετικό από τη διάταξη 4-2-3-1 και τις διάφορες παραλλαγές της, οπότε δεν αναμένεται να εισαγάγει κάτι επαναστατικό στην ομάδα μας. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ο τρόπος που λειτουργεί η συγκεκριμένη διάταξη και πως ξεδιπλώνονται οι ικανότητες του κάθε παίκτη.
Η βασικότερη αρχή βασίζεται στο δημιουργικό τρόπο ανάπτυξης κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και οι αμυντικοί πρέπει να μπορούν με το passing game τους να ξεκινήσουν την ανάπτυξη της ομάδας.
Είναι για αυτό που ο Καρλάο κρίνεται ως ένας βασικό κομμάτι στο παζλ αφού είναι ο παίκτης που έχει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Κρίστιανσεν. Ο Μιλάνοφ έδειξε ότι μπορούμε να στηριχτούμε πάνω του όσον αφορά το δεξί άκρο ενώ το κενό που υπάρχει στην αριστερή πλευρά είναι μεγάλο και πρόκειται να καλυφθεί σύντομα.
Η μεγάλη εικόνα είναι αυτή που θέλει τον Κρίστιανσεν να καλείται να βρει τις σωστές ισορροπίες και ρόλους για τον κάθε παίκτη και σε συνδυασμό με την ποιοτική ενίσχυση να παρουσιάσει έναν ΑΠΟΕΛ που θα ικανοποιεί παίρνοντας αποτελέσματα αλλά παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο!