Εθνικός Άχνας Vs ΑΠΟΕΛ 0-3

Η αποστολή εξετελέσθη αφού η ομάδα μας επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας δίκαια του Εθνικού που άντεξε μόνο ένα ημίχρονο. Η ομάδα μας αντιμετώπισε δυσκολίες μόνο στο πρώτο ημίχρονο αλλά το γκολ του Χαραλαμπίδη στο 30 έπαιξε καθοριστικό ρόλο αφού ήρθε σε μια στιγμή που δεν μπορούσαμε να οργανωθούμε και να πιέσουμε όπως θα έπρεπε. Στην επανάληψη όλα έγιναν πιο εύκολα αφού ο Εθνικός αναγκάστηκε να ανοιχτεί και το πλήρωσε πολύ ακριβά. Σημειώνουμε το θετικό ντεμπούτο του Μπελαϊτ ως βασικού αλλά και του Πάρντο ο οποίος στην μοναδική φάση που χρειάστηκε απογειώθηκε. Οι εκτιμήσεις που ήθελαν τον Γιοβάνοβιτς να προχωρεί και πάλι σε αρκετές αλλαγές επιβεβαιώθηκαν έτσι μέσα σε αυτά τα πλαίσια είδαμε και αρκετές καινοτομίες. Ο Γιάχιτς πήρε θέση βασικού αλλά ως κεντρικός αμυντικός δίπλα από τον Ζόρζε που επανήλθε στην αρχική εντεκάδα. Ο Μπελαϊτ βρέθηκε επίσης για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα σε ρόλο οργανωτικού μέσου ενώ επιβεβαιώθηκαν και οι προβλέψεις που ήθελαν τον Τρισκόφσκι να προτιμάται αντί του Σολάρι. Δεδομένης της απουσίας του Πουρσαϊτίδη ο Σολωμού πήρε θέση στο δεξί άκρο της άμυνας ενώ στα άκρα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Μαντούκα και Χαραλαμπίδης.

Ο αγώνας είχε από το πρώτο κιόλας λεπτό την αναμενόμενη εικόνα με την ομάδα μας να έχει τον έλεγχο και την κατοχή αφού οι γηπεδούχοι αμύνονταν μαζικά στο μισό τους γήπεδο. Αυτό δημιούργησε τις γνωστές δυσκολίες στο να φτάσουμε με αξιώσεις μέσα στην περιοχή του Νουρεντινόφσκι. Αν εξαιρέσουμε τη φάση στο πρώτο λεπτό όπου ο Τρισκόφσκι μπήκε απειλητικά μέσα στην περιοχή μετά από λάθος του τερματοφύλακα τους δεν μπορέσαμε να εξασκήσουμε την πίεση που θα έφερνε και τα λάθη.

Ο Χαραλαμπίδης από δεξιά αλλά και ο Μπελαϊτ πήραν αρκετές πρωτοβουλίες αλλά η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει με τίποτα στον Τρισκόφσκι ο οποίος ήταν αποκομμένος από τους υπόλοιπους. Ο Εθνικός είδε το πλάνο του να δουλεύει στο έπακρο αφού δεν είχε ουσιαστικές επιθτικές πρωτοβουλίες και το μόνο που έδειχνε να τον ενδιαφέρει ήταν το μηδέν παθητικό.

Ευτυχώς αυτό δεν έγινε αφού στο 35’ ήρθε το γκολ που θέλαμε έστω και αν υπήρχαν οι δυσκολίες που προαναφέραμε. Ο Μπελαϊτ έπιασε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι του Εθνικού αλλά στην επιστροφή ο Χαραλαμπίδης με γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 0-1 ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για την ομάδα μας που είδε την ανούσια υπεροχή της να μετατρέπεται σε καλό προβάδισμα. Ο Εθνικός επιβεβαίωσε και ποια θα ήταν αντίδραση του αφού η έννοια των παικτών το Γιανέφσκι μετά το γκολ ήταν να συνεχίσουν να αμύνονται έτσι ώστε να μην έρθει και δεύτερο γκολ πριν την ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Εθνικό να δείχνει διάθεση για να βγει από τα καρέ του και να επιτεθεί σε μια προσπάθεια να να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα. Η πίεση που εξάσκησε για λίγα λεπτά είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας κλασσικής ευκαιρίας αλλά στο 51 ο Πάρντο απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Πιντσέλι.

Το άνοιγμα του Εθνικού δημιούργησε κενά στην αμυντική του λειτουργία και το ζητούμενο ήταν να τα εκμεταλλευτούμε. Αυτό έγινε άμεσα αφού στο 55 ήρθε το δεύτερο γκολ το οποίο ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα. Στο λεπτό αυτό μετά από σέντρα του Σολωμού ο Τρισκόφσκι έπιασε την κεφαλιά ο συμπατριώτης απέκρουσε σωτήρια αλλά με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να κάνει το 0-2.

Τα δεδομένα ήταν πλέον συντριπτικά υπέρ της ομάδας κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο 60 όταν η ομάδα του Γιανέφσκι έμεινε με δέκα λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Μιλουτίνοβιτς. Η πρώτη κίνηση του Γιοβάνοβιτς είχε χαρακτήρα συντήρησης αφού στο 64 ο Αλεξάνδρου αντικατέστησε τον Μποαβεντούρα.

Ο Τρισκόφσκι ήταν ο δημιουργός του τρίτου γκολ το οποίο ήρθε στο 71 όταν η σέντρα του Σκοπιανού χτύπησε στον Σίμοφ και αλλάζοντας πορεία κατέληξε στα δίχτυα. Το 0-3 ήταν το επιστέγασμα της ανωτερότητας και αποτελεσματικότητας του ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο αφού όταν ο Εθνικός αναγκάστηκε να επιτεθεί ήρθε η πλήρης επικράτηση.

Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα ενώ στο 80 έγιναν και οι δυο τελευταίες αλλαγές με τους Σολάρι και Σατσιά να αντικαθιστούν τους Μπελαϊτ και Μοράις αντίστοιχα.

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Σολωμού, Μποαβεντούρα (64 Αλεξάνδρου), Ζόρζε, Γιάχιτς, Μοράις (80 Σατσιας), Πίντο, Μπελαϊτ (80 Σολάρι), Χαραλαμπίδης, Μαντούκα, Τρισκόφσκι

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!