Δεν υπάρχει μεγαλύτερη περηφάνια από το να δηλώνεις ΑΠΟΕΛ. Η σπουδαιότερη ομάδα που πέρασε από το κυπριακό ποδόσφαιρο πήρε ηρωική ισοπαλία μέσα στο απόρθητο φρούριο της Σάχταρ και βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου! Περάσαμε δύσκολες στιγμές αλλά στο τέλος τα καταφέραμε και οι πιο θρασείς έχουν και παράπονο αφού αν ο Σολάρι έκανε γκολ την μεγάλη ευκαιρία στο 82 ίσως και να κερδίζαμε.
Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να ξεπεράσει ανώδυνα τα διαστήματα στα οποία του ασκήθηκε αφόρητη πίεση και στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Μαρσίνιο μας επέτρεψε να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα. Ο Τρισκόφσκι μας έστειλε στους ουρανούς αλλά η αντίδραση της Σαχτάρ ήταν άμεση. Στη συνεχεία όμως αντέξαμε.. Την επιλογή με Γιάχιτς στο αρχικό σχήμα προτίμησε ο Γιοβάνοβιτς για την οποία κάναμε σχετική αναφορά από το μεσημέρι. Κατά τα άλλα δεν υπήρξαν ουσιαστικές αλλαγές πέραν και της επιστροφής του Ολιβέιρα στο κέντρο της άμυνας δίπλα από τον Ζόρζε.
Η παρουσία του Γιάχιτς στο αρχικό σχήμα είχε σαν στόχο να αντιμετωπίσει πιο δραστικά το μεγάλο ατού της Σαχτάρ που είναι η άψογη μεσοεπιθετικής της λειτουργία, με τον Βόσνιο να παίρνει θέση δίπλα από τον Μοράις και τον Πίντο να κινείται λίγο πιο μπροστά σε ρόλο οργανωτικού μέσου.
Πολύ νωρίς ο Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή αφού στο 3 ο Μαντούκα ένιωσε ενοχλήσεις (θλάση) με τον Χαραλαμπίδη να περνά στη θέση του Βραζιλιάνου. Το πλάνο δεν άλλαξε και η ομάδα μας από την αρχή είδε την Σαχτάρ να κερδίσει την μάχη του κέντρου και να προσπαθεί για το γκολ που θα διευκόλυνε το έργο της. Με κύριους εκφραστές των επιθετικών προσπαθειών τους Τζάτσον και Γουλιαν η Σαχτάρ έφτανε με σχετική ευκολία έξω από την περιοχή του Χιώτη. Δυσκολευόταν όμως να δημιουργήσει ευκαιρίες έστω και αν στο 4 ο Χιώτης αναγκάστηκε να διώξει σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Γουλιαν.
Ακόμα και στα διαστήματα όπου ο ρυθμός των Ουκρανών δεν ήταν καταιγιστικός η ομάδα δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα με τρόπο δημιουργικό με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να γίνουμε απειλητικοί. Ο Πίντο δυσκολεύονταν αφάνταστα να μοιράσει παιχνίδι ενώ ο Αλμέιδα όποτε έπαιρνε την μπάλα ήταν στενά μαρκαρισμένος.
Τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ήταν δύσκολα αφού η Σαχτάρ αναζήτησε με μανία το γκολ και έφτιαξε δυο κλασσικές ευκαιρίες. Στην πρώτη ο Αντριάνο από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα έξω ενώ στο 44 ο Χιώτης απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Μικταριάν.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο αφού η Σαχτάρ μπήκε μέσα αφηνιασμένη και έκλεισε την ομάδα μας στην περιοχή της. Η μια ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη ενώ δεν μπορούσαμε με τίποτα να κρατήσουμε μπάλα για περισσότερα από λίγα δευτερόλεπτα. Με αυτά τα δεδομένα ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε εσπευσμένα στην πρώτη αλλαγή στο 57 με τον Μαρσίνιο να περνά στη θέση του Γιάχιτς.
Εκεί που όλοι νόμιζαν ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου για τους Ουκρανούς ήρθε το γκολ για την ομάδα μας! Στο 61 μετά από ένα ωραίο συνδυασμό των Χαραλαμπίδη και Τρισκόφσκι ο τελευταίος μπήκε μέσα στην περιοχή και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 0-1 ήταν κάτι σαν μάννα εξ ουρανού αλλά δεν μπορέσαμε να το κρατήσουμε περισσότερο από 3 λεπτά. Στο 64 ο Τζάτσον βρέθηκε σε θέση βολής και με πλασέ έκανε το 1-1.
Η συνέχεια ήτα δύσκολη αλλά η ομάδα μας κατάφερε να αμυνθεί σωστά και παρά το ότι η Σαχτάρ είχε την κατοχή τα μακρινά σουτ των Βραζιλιάνων δεν ήταν επικίνδυνα. Η είσοδος του Σολάρι στη θέση το Αλμέιδα έδωσε την απαιτούμενη φρεσκάδα ενώ ο Αργεντινός έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 82 όταν βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε.
Στα λεπτά που έμειναν κρατήσαμε το σκορ και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους απανταχού αποελίστες να προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν για το τι συμβαίνει με αυτή την ομάδα που φιγουράρει στην πρώτη θέση του 7ου ομίλου του Champions League.
Κίτρινες: Πίντο, Μαρσίνιο
ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα, Ζόρζε, Κακά, Μοραίς, Πίντο, Γιάχιτς (57 Μαρσίνιο), Μαντούκα (6 Χαραλαμπίδης), Τρισκόφσκι, Αλμέιδα (77 Σολάρι)