Tips για όσους πάνε Κρακοβία

Οπαδός μας που έζησε στην Κρακοβία μας ενημέρωσε για τα πιο κάτω tips που αφορούν όσους βρίσκονται ήδη στην πολωνική πόλη ή λογαριάζουν να ταξιδέψουν:

– Η αστυνομία τιμωρεί με πρόστιμο ύψους 200 ζλότι (50 ευρώ) το οποίο πρέπει να πληρωθεί άμεσα για διασταύρωση δρόμου από μη διάβαση πεζών.

– Με 50 ευρώ πρόστιμο τιμωρούνται επίσης όσοι πίνουν αλκοόλ σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων έξω από μπυραρίες. – Στα μεταφορικά μέσα (λεωφορεία κυρίως) δεν υπάρχουν ελεγκτές με στολή αλλά με πολιτικά ρούχα οπότε δεν αξίζει τον κόπο να μην πληρώσετε το εισιτήριο που στοιχίζει 2.5 ζλότι. Εισιτήρια υπάρχουν σε περίπτερα ή μέσα στο λεωφορείο.

– Αν πάρετε τρένο από το σταθμό του αεροδρομίου (8 ζλοτι, 15 λεπτά διαδρομή προς το κέντρο) και πάτε στην Galleria Krakowska θα βρεθείτε στο περιτοιχισμένο μέρος της  κέντρο πόλης που είναι το κέντρο (Rynek). Εκεί θα βρείτε καφετέριες, εστιατόρια και μπαράκια.

– Οι Πολωνοί μέσα στο κέντρο της πόλης είναι πολύ ευγενικοί.

Που να φάτε

Κλασικό πιάτο, για χαμηλές θερμοκρασίες, η άσπρη σούπα μπορς, ένας χυλός από κρέας, λαχανικά, αλεύρι βρασμένος με μανιτάρια, κρεμμύδια, λουκάνικα και ένα ολόκληρο αυγό βραστό στη μέση. Δοκιμάστε τα στο γοτθικό κελάρι του Pod Aniolami (www.podaniolami.pl), όπου τα πιάτα ετοιμάζονται στο φούρνο που δεσπόζει σε ένα από τα δωμάτια. Σπεσιαλιτέ του το τυρί oscypek στη σχάρα, πολωνέζικο ψητό γουρουνόπουλο, παϊδάκια με μήλα και μούρα, σολομός Βαλτικής με άγριο ρύζι, μηλόπιτα και τσιζκέικ.

Στη «φρουριακή» ατμόσφαιρα του Ogniem I miecziem (www.ogniemimiecziem), όπου το ντεκόρ θυμίζει ιπποτικό κάστρο με κανόνια, ξύλινο πύργο, πάγκους και πανοπλίες στους τοίχους, θα απολαύσετε κυνήγι με σκόρδο και μέλι, κότσι χοιρινό, σούπα horseradish και κέικ πορτοκαλιού με κονιάκ.

Τέλος, το φαγητό στο πόδι περιλαμβάνει νόστιμα πρέτσελ, λουκάνικα, πατάτα ψητή και χύμα μπίρα στους ανοιχτούς πάγκους της πόλης.

Χρήσιμα Linkshttp://www.cracow-life.com/http://www.cracowonline.com/partydirectory.phphttp://www.goldclub.com.pl/

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!