Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ δίνει σπάνια συνεντεύξεις και στην τελευταία του επέλεξε το kerkida για να πει σχεδόν τα πάντα. Για να μην μακρηγορούμε μπαίνουμε απευθείας στο ψητό..
Η σχέση σου με τα διοικητικά πότε ξεκίνησε;
«Για πρώτη φορά, την περίοδο 1995-1996 όπου ήμουν για δύο χρόνια στο Σωματείο επί προεδρίας Κρις Τριανταφυλλίδη. Ήμασταν μαζί με τον Πρόδρομο Πετρίδη στη καλαθόσφαιρα . Ο Πρόδρομος ήταν αρχηγός του καλαθοσφαιρικού τμήματος και εγώ μαζί του να βοηθώ σε όλα».
Η σχέση σου με τους Πρόδρομο Πετρίδη, Χάρη Φωτίου και Γιώργο Σταμάτη…
«Μια γνωριμία 25 ετών που ξεκίνησε μέσα στον ΑΠΟΕΛ και διατηρείται μέχρι σήμερα. Μια αδελφική σχέση θα έλεγα, πέραν από τον Γιώργο Σταμάτη που είναι το άτομο το οποίο γνωρίζω από το 1995-1996. Με τον Χάρη Φωτίου, η πρώτη φορά ήταν το 2001 όταν μαζί και με τον Πρόδρομο Πετρίδη αναλάβαμε την διοίκηση της ομάδας».
Η γνωστή ατάκα το 2001… «Ωρα να ξυπνήσει ο γίγαντας» σωστά;
«Ναι, ήταν μια χαρακτηριστική ατάκα του Πρόδρομου. Υπήρχε μια παρατεταμένη άσχημη χρονική περίοδος σε θέματα τίτλων, σε θέματα επιτυχιών.»
Πόσο εύκολο είναι για σένα να αφήνεις μακριά από την οικογένεια σου, την καθημερινότητα στον ΑΠΟΕΛ;
«Υπάρχουν πάντα στιγμές που ο χρόνος δεν είναι αρκετός. Και δυστυχώς «κλέβεις» από κάτι που αγαπάς για να δώσεις σε κάτι άλλο που αγαπάς. Η σύζυγος μου καταλαβαίνει πως ο ΑΠΟΕΛ είναι η αγάπη μου, το πάθος μου. Φυσικά όσα δίνεις τα παίρνεις πίσω όταν υπάρχουν επιτυχίες . Κακά τα ψέματα, όταν έρχονται οι επιτυχίες νιώθει την ηθική ικανοποίηση».
Ποια ήταν η πιο δύσκολη περίοδος που έζησες στο ΑΠΟΕΛ;
«Νομίζω η πιο δύσκολη περίοδος αγωνιστικά ήταν ο αποκλεισμός από την Μπάτε. Αμφισβητήθηκαν οι πάντες, διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές. Σε διοικητικό επίπεδο, προσωπικά, όταν ήρθα σε ρήξη με τον Φοίβο Ερωτοκρίτου.»
Υπήρξε κάποιο παιχνίδι από την εικόνα της ομάδας που ήθελες να φύγεις πριν τελειώσει ο αγώνας;
«Υπήρχαν δυστυχώς πολλά παιχνίδια που ήθελα να τελειώσουν και να φύγω λόγω άσχημης απόδοσης. Ένα παιχνίδι στο Τσίρειο που χάσαμε από τον Απόλλωνα με 1-0. Το 0-4 με τον Απόλλωνα φέτος δεν ήταν ότι και πιο ευχάριστο να χάνεις 0-3 στα πρώτα λεπτά. Ευρωπαϊκούς αγώνες σε κανένα γιατί εκεί πάω προετοιμασμένος.»
Ο παίκτης που είχες τη καλύτερη σχέση;
«Τις καλύτερες σχέσεις τις είχα με Μάριο Νεοφύτου και Χρύση Μιχαήλ. Από ξένους ο Νέναντ Μιροσάβλιεβιτς, ο Γιοστ Μπρόερς, ο Ντε Καμάργκο. Είναι άτομα που κρατώ επαφή μαζί τους και μοιράζομαι πολλές ποδοσφαιρικές απόψεις.
Γιατί αποχώρησε ο Ιγκόρ; Λόγω ηλικίας;
«Ήταν ένας βασικός λόγος. Αν ήταν 33 ετών και όχι 35 θα έμενε στο ΑΠΟΕΛ ο Ιγκόρ. Η ποιότητα του είναι πολύ υψηλού επιπέδου και ο χαρακτήρας του, μοναδικός.»
Ποια ήταν η αδυναμία σου σαν θεατής;
«Ο Κοσόφσκι μου άρεσε πολύ. Όμως ο Φερνάντο Καβενάγκι ήταν για μένα ότι καλύτερο ήρθε ποτέ στον ΑΠΟΕΛ. Ακόμη και σήμερα διατηρώ πολύ καλή σχέση με τον Φερνάντο, μιλάμε τακτικά στο τηλέφωνο.»
Ποια ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της Διοίκησης;
«Η ανάληψη της διοίκησης της Εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2013. Η οικονομική κατάσταση ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Σε άλλο τομέα, οι πιο δύσκολες αποφάσεις είναι όταν θα υπάρξει αποδέσμευση προπονητή. Είναι πάντα δύσκολη γιατί προσπαθείς να αλλάξεις μια από τις πιο κομβικές θέσεις στην ομάδα. Και αυτό μπορεί να επηρεάσει ποικιλοτρόπως. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξη αυτή έχει φέρει θετικά αποτελέσματα από άποψης επιτυχιών.
Σε ποιο προπονητή, θα έδινες τη δεύτερη ευκαιρία να δουλέψει στο ΑΠΟΕΛ;
«Για μένα ένας από τους καλύτερους προπονητής που δούλεψα μαζί του ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Σε μια περίοδο που ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε τις τόσες πολλές επιτυχίες. Εκείνη την περίοδο η ομάδα, έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στο εγχώριο πρωτάθλημα. Μετά τον αποκλεισμό με την Μπάτε και τις φοβερές πιέσεις που υπήρξαν, ένιωσε ο Μαρίνος πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει».
Για τον Τόμας Κρίστιανσεν;
«Η απόφαση μας ήταν να παραμείνει, ειδικά μετά τα παιχνίδι με την Μπιλμπάο, καταθέσαμε πρόταση για παραμονή. Στις οικονομικές συζητήσεις υπήρχε μεγάλη διαφορά. Μετά η απόδοση της ομάδας άλλαξε προς το χειρότερο και αυτό μας ώθησε, να σταματήσουμε την συνεργασία.»
Πανηγύρισες 11 πρωταθλήματα, ποιο ήταν το πιο δύσκολο;
«Ναι 11 πρωταθλήματα. Δεν παίζουμε εμείς μπάλα αλλά έχουμε βοηθήσει σε αυτή την περίοδο που βιώνει ο ΑΠΟΕΛ. Το πιο δύσκολο πρωτάθλημα για μένα ήταν το φετινό.»
Η επόμενη μεγάλη πρόκληση για σένα;
«Μετά τα 6 συνεχή πρωταθλήματα και την αναδόμηση από τα θεμέλια του προπονητικού κέντρου, η πιο μεγάλη πρόκληση που υπάρχει πλέον είναι η απόκτηση του ιδιόκτητου γηπέδου. Αυτό που μένει πάντα και είναι το πιο σημαντικό είναι τα έργα υποδομής σε μια ομάδα. Οι αγωνιστικές επιτυχίες είναι εφήμερες. Τα έργα είναι οι βάσεις για να υπάρχει σταθερότητα στον ΑΠΟΕΛ.»
Έχει βγει προς τα έξω… πως είναι θέμα χρόνου να γίνει…
«Όχι δεν είναι έτσι. Δεν είναι εύκολο να γίνει. Γίνονται προσεκτικά βήματα για να δούμε την βιωσιμότητα του γηπέδου.»
Για την χωρητικότητα του γηπέδου θα είναι όπως το ΓΣΠ;
«Όχι δεν μπορεί το ΑΠΟΕΛ να συντηρήσει ένα γήπεδο των 22 χιλιάδων φιλάθλων. Μεταξύ των 13 με 16 χιλιάδες θα ήταν ιδανικό. Λόγω βιωσιμότητας, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τα 3-4 ευρωπαϊκά αλλά τα 60 παιχνίδια. Ξέρουμε ότι είναι 8-9 χιλιάδες η μέση προσέλευση των αγώνων του ΑΠΟΕΛ».
Υπάρχει αισθητή μείωση εισιτηρίων στα εντός έδρας παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ. Που οφείλεται; Η άποψη πως το ΑΠΟΕΛ δεν παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας;
«Δεν είναι ο κύριος λόγος που απομακρύνεται ο ΑΠΟΕΛίστας από τα γήπεδα. Κάναμε και μια δική μας έρευνα πριν δυο χρόνια για να δούμε που οφείλεται. Είναι θέμα αθλητικών εγκαταστάσεων, ποιότητας υπηρεσιών. Οι χώροι στάθμευσης, οι ώρες των αγώνων, η βία στα γήπεδα. Είναι ναι και η ποιότητα αλλά δεν είναι ο μόνος.
Πως γίνεται η προσέλευση των διαρκείας να είναι πολύ λιγότερη από τις 8 χιλιάδες;
«Δημιουργείται και σε εμάς αυτή η απορία. Πέραν από τους γνωστούς λόγους, υπάρχει και μια προσέγγιση ότι ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ με όλες αυτές τις επιτυχίες νιώθει ότι ο ΑΠΟΕΛ στο τέλος, θα τα καταφέρει, να πιάσει το πρωτάθλημα. Διαλέγουν παιχνίδια για να έρθουν. Είναι και η απόδοση της ομάδας κάποτε. Όμως ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει ότι τίποτε δεν έρχεται εύκολα, πόσο μάλλον να κατακτήσεις το πρωτάθλημα.»
Με βάση τα λεφτά που ξοδέψατε, είστε ικανοποιημένος με αυτό που δημιουργήσατε;
«Ξοδεύεις, επενδύεις, εισπράττεις, μεγαλώνεις. Και στο τέλος της ημέρας είσαι πρωταθλητής τα τελευταία 6 χρόνια και 5 συνεχόμενες χρονιές σε Ευρωπαϊκό όμιλο. Μπορούσε κάποιος να το φανταστεί, πριν από 10 χρόνια; Νομίζω πως όχι. Σίγουρα έγιναν λάθη, σε θέμα απόκτησης ποδοσφαιριστών, σε θέμα αποδέσμευσης ποδοσφαιριστών. Λάθη, τα οποία επηρέασαν τα έξοδα της εταιρείας. Εγώ αυτό που μετρώ όταν είσαι μια ποδοσφαιρική ομάδα είναι να υπάρχει υγεία σε θέματα οικονομικών. Σε αυτό έχουμε μια ισορροπία. Το άλλο που μετρά και φέρνει ως αποτέλεσμα την οικονομική ισορροπία είναι οι κατακτήσεις πρωταθλημάτων και οι πορείες στην Ευρώπη.»
Τα τελευταία πρωταθλήματα ήρθαν με δύσκολο τρόπο. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ ζητά εύκολο πρωτάθλημα με βάση τα λεφτά που υπάρχουν.
«Αυτό είναι υποκειμενικό. Αν είναι με βάση το μισθολόγιο τότε ο ΑΠΟΕΛ δεν θα έπρεπε ποτέ να περάσει στα προημιτελικά του champions League ή στους «16» Europa League. Εκεί η διαφορά είναι πολύ μεγαλύτερη εις βάρος μας και όχι υπέρ μας. Στην Κύπρο δεν παίζουμε μόνοι μας. Πολλές ομάδες είναι καλά στελεχωμένες τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά. Ο Απόλλωνας πριν λίγο καιρό είπε μέσα από επίσημα χείλη ότι βλέπει τον ΑΠΟΕΛ και τον ακολουθεί. Και φαίνεται από την βελτίωση του. Και η Ομόνοια πιστεύω φέτος θα είναι μια πολύ καλή ομάδα με τα λεφτά που θα μπουν στην ομάδα. Και η Ανόρθωση και η ΑΕΚ και η ΑΕΛ είναι μεγάλες ομάδες. Βεβαίως και θέλουμε να έχουμε μια σούπερ χρονιά και να μην αγχωνόμαστε μέχρι το τέλος. Όμως στο τέλος της ημέρας, τα τελευταία χρόνια, το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σημαίνει και υγεία.
Σε περίπτωση που το ΑΠΟΕΛ αποτύχει να μπει σε Ευρωπαϊκό όμιλο, υπάρχει πλάνο;
«Υπάρχουν οι επαφές, υπάρχουν άτομα τα οποία θα έρθουν να επενδύσουν στο ΑΠΟΕΛ για να μην υπάρξει οποιοδήποτε οικονομικό πρόβλημα. Σε μια παρατεταμένη περίοδο αποτυχιών που θα διαρκέσει 2-3 χρόνια, τότε ναι, θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Η Ευρώπη σου δίνει την ευκαιρία μέσω των εσόδων που σου προσφέρει, να αυξάνεις το μπάτζετ σου. Αυτό δεν είναι μυστικό. Όμως είναι υπερβολή ότι το μπάτζετ του ΑΠΟΕΛ είναι τετραπλάσιο και πενταπλάσιο από τους ανταγωνιστές του. Όταν βλέπεις τους ποδοσφαιριστές των άλλων ομάδων και ξέρεις τους μισθούς τους τότε δεν ταιριάζουν με τα όσα ακούγονται περί διαφοράς στο μπάτζετ.
Προπονητής Μπαλταζάρ. Μπορεί να αντεπεξέλθει και αν θα στηριχθεί σε μια αποτυχία;
«Δείξαμε ότι δεν μπορούμε να στηρίξουμε προπονητές (γέλια). Θα διαφωνήσω σε κάτι. Πιστεύω δεν είναι θέμα μιας αγωνιστικής αποτυχίας, δηλαδή ενός κακού αποτελέσματος. Μπορεί μια ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να αποκλειστεί στο 2ο-3ο προκριματικό γύρο ενώ ήταν άτυχη. Δεν της βγήκε το παιχνίδι, δεν την ήθελε η μπάλα. Αυτό δεν σημαίνει πως φταίει ο προπονητής. Το τι σου δείχνει ο κάθε προπονητής, ποια είναι η ποιότητα της δουλειάς του, πόσο αφομοιωμένος είναι στην φιλοσοφία της ομάδας είναι τα σημαντικότερα. Αν δίνει στην ομάδα καινούργια πράγματα τότε θα στηριχθεί. Δεν έχουμε βίτσιο να διώχνουμε προπονητή. Βλέπουμε ορισμένα πράγματα τα οποία μας κάνουν, να πιστεύουμε πως είναι καλύτερη η αλλαγή.»
Τι σου έκανε εντύπωση για τον προπονητή Μπαλταζάρ;
«Μου έκανε εντύπωση στη προσωπική επαφή, η όρεξη του να δουλέψει στον ΑΠΟΕΛ. Ένας νέος προπονητής. Παρουσίασε μια δυνατή ομάδα μεσοαμυντικά καθοδηγώντας την ΑΕΛ. Είδα μέσα στα μάτια του, μέσα στον χαρακτήρα του ότι έχει την δίψα να πετύχει. Φέραμε μεγάλους προπονητές και έκαναν interview χωρίς να βγει προς τα έξω. Όταν τους έβλεπες σαν όνομα θα τους έπαιρνες με κλειστά τα μάτια. Όμως πολλοί από αυτούς, νιώθαμε ότι υποτιμούσαν το Κυπριακό πρωτάθλημα».
Πως φαντάζεσαι το νέο ΑΠΟΕΛ;
«Καλύτερο από το περσινό. Κάθε χρόνο θέλω η ομάδα μου να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο από την περασμένη περίοδο».
Μπορεί να υπάρξει συμφωνία με Ευρωπαϊκές ομάδες, όπως με τις Βραζιλιάνικες πχ Ρεάλ Μαδρίτης;
«Υπάρχουν οι επαφές, μας έδωσαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε πολύ καλές σχέσεις με όλες τις ομάδες που αντιμετωπίσαμε. Διαπροσωπικές σχέσεις φιλίας. Όταν ο ΑΠΟΕΛ θέλει μια βοήθεια, σε διάφορα επίπεδα, η ανταπόκριση είναι θετική. Για παράδειγμα, θέλαμε ένα ποδοσφαιριστή από την Ισπανία τον Ιανουάριο, μιλήσαμε με άνθρωπο της Ρεάλ Μαδρίτης για να μας πει την γνώμη του. Τελικά δεν ήρθε ο ποδοσφαιριστής, γιατί μας είπαν «μείνετε μακριά». Υπάρχουν επαφές, υπάρχουν οι σχέσεις.»
Να περιμένουμε και άλλες επενδύσεις σε στυλ Αλ-Τάμαρι;
«Προσπάθεια μας είναι να ρίξουμε ηλικιακά το ρόστερ της ομάδας. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αποτελούν επένδυση για τον ΑΠΟΕΛ. Ναι το ποδόσφαιρο είναι και μπίζνες.»
Πως σκοπεύετε να βοηθήσετε τον Αλ-Τάμαρι; Ένα νέο παιδί σε μια νέα χώρα, νέα κουλτούρα, πως θα προσαρμοστεί;
«Θα υπάρχει μεταφραστής διότι δεν μιλάει πολύ καλά αγγλικά για να βοηθάει στην επικοινωνία. Σίγουρα όλοι οι ποδοσφαιριστές που έρχονται στην ομάδα αγκαλιάζονται από τους υπάρχοντες. Όλοι οι παλιοί αγκαλιάζουν τους νέους και τους βοηθούν. Θα έρθει ο πατέρας του ποδοσφαιριστή στην αρχή. Περιμένουμε και από εσάς να σταματήσετε με αυτά τα «Μέσι της Ιορδανίας». Μην ξεχνάμε πως έχει αγωνιστεί στην Ιορδανία. Δεν σημαίνει πως έχει πετύχει κάτι.»
Έρχεται για βασικός;
«Από τον ίδιο θα φανεί. Καθρέφτης είναι το γήπεδο»! Ήρθαν ποδοσφαιριστές ονόματα που ήθελαν χρόνο να προσαρμοστούν. Ο Κίπριχ, ο Γκόγκιτς στους πρώτους τρεις μήνες ήθελαν να τους «φάνε» στον ΑΠΟΕΛ.»
Περίπτωση Ρόλαντ Σαλάι
«Αυτό που έχουμε αυτή την στιγμή, είναι μόνο προσεγγίσεις από διάφορους μάνατζερς. Το ενδιαφέρον που παρατηρείται γύρω από το όνομα του ποδοσφαιριστή είναι βεβαίως θετικό. Γραπτώς όμως δεν έχουμε καμία πρόταση ούτε από την Φούλαμ ούτε από κάποια άλλη ομάδα όπως είδαμε να γράφεται στον Τύπο. Ο Σαλάι είναι ένας παίκτης που αντιμετωπίστηκε με καχυποψία από τους οπαδούς. Λόγω της τιμής που αποκτήθηκε, ήταν πολλές οι απαιτήσεις. Ανέμεναν ότι επειδή πλήρωσες πολλά λεφτά για αυτό τον ποδοσφαιριστή θα έπρεπε να έρθει και να βγάζει «μάτια» από το πρώτο λεπτό.
Θα έδινες πιθανότητες να παραμείνει ο Σαλάι;
«Βέβαια. Εγώ πιστεύω οι περισσότερες πιθανότητες είναι να παραμείνει ο Σαλάι και καλό θα του κάνει ο 2ος χρόνος στο ΑΠΟΕΛ. Έχει τα χρόνια να κάνει τη μεταγραφή του».
Θα είναι μια απάντηση της Διοίκησης στους επικριτές η διαφαινόμενη πώληση Σαλάι;
«Όλες οι κινήσεις που κάνουμε είναι με γνώμονα το καλό του ΑΠΟΕΛ. Δεν έχουμε να δώσουμε σε κανένα απάντηση. Αν ο Σαλάι πάει 5 εκατομμύρια ή 8 εκατομμύρια ή παραμείνει στο ΑΠΟΕΛ και δώσει γκολ, τίτλους και διακρίσεις είναι το ίδιο για μας».
Σας προσέγγισε ο Ντέβι;
«Υπάρχει μια επαφή με τον Πρόδρομο αλλά και με μένα. Δεν είναι εύκολο ειδικά τώρα που σε αυτή τη θέση είμαστε γεμάτοι. Να κάνουμε μια μεταγραφή και να φέρουμε τον Ντε Βινσέντι δεν είναι εύκολο. Μη ξεχνάτε ότι έχει ένα χρόνο να αγωνιστεί ο ποδοσφαιριστής. Είναι ένα πολύπλοκο κεφάλαιο. Ως ποδοσφαιριστής έχει πολύ ποιότητα αλλά όπως είπα και πριν αυτή την στιγμή υπάρχει υπεραριθμία. Θα δείξει ο χρόνος παρά το ότι σε ένα ποιο γενικό πλαίσιο δύσκολα πετυχαίνει ποδοσφαιριστής σε δεύτερη θητεία. Κάθε κανόνας έχει βεβαίως και την εξαίρεση του.»
Αποτελεί στόχο ο Άλεφ;
«Οποιοσδήποτε καλός ποδοσφαιριστής αποτελεί στόχο για το ΑΠΟΕΛ. Έδειξε με την παρουσία του στην Κύπρο πως έχει την προοπτική να γίνει ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής.»
Κεφάλαιο Νούνο Μοράις/Αντικαταστάτης
«Πάνω σε εμάς εξαρτάται να βρεθεί ο αντικαταστάτης. Το τμήμα σκάουτινγκ καλείται να βρει τον αντι-Μοράις. Τα νούμερα του Νούνο μιλούν από μόνα τους. Κάνουμε τις προσπάθειες μας για την εξεύρεση του. Σίγουρα θα χρειαστεί να έρθει ένας ποδοσφαιριστής για να συνεχίσει αυτό που έκανε ο Νούνο»
Θα παραμείνει σε κάποιο άλλο πόστο;
«Είναι πολύ νωρίς να γίνει μια τέτοια κουβέντα. Το προσπαθήσαμε με τον Μαντούκα και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτοιμος. Ήταν δύσκολο για εκείνον να διαπραγματεύεται με ποδοσφαιριστές που ήταν φίλος και συμπαίκτης. Το παραδέχτηκε ο ίδιος. Νομίζω πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτό. Δεν προκαταβάλεις μια πετυχημένη κίνηση απλά επειδή έπαιξες ως ποδοσφαιριστής σε μια ομάδα.
Πότε θα δούμε τον «νέο Χαραλαμπίδη» τον «νέο Νεκτάριο»;
«Υπάρχει ένα πλάνο στην Ακαδημία για να βγουν ποδοσφαιριστές. Θα ήταν ιδανικό να βγουν. Όμως γενικά πάσχουμε στον τομέα των Κυπρίων. Όλες οι ομάδες. Ποιοι είναι οι τελευταίο Κύπριοι υψηλού επιπέδου; Μετά τον Πιέρο και τον Χάμπο, πολύ λίγοι έχουν προοπτική. Αναφέρομαι σε ποδοσφαιριστές που είχαν αθλητική παιδεία στην Κύπρο. Όσα ταλέντα ακούγονται, έχουν να αποδείξουν πολλά μέχρι να υπολογίζονται στις ομάδες τους.»
Ποια μεταγραφή έφτασε πολύ κοντά να ολοκληρωθεί αλλά δεν έγινε;
«Οι δυο μεταγραφές που ήρθαν πολύ κοντά αλλά τη τελευταία στιγμή δεν έγιναν και πίστευα πως θα έδιναν πολλά ήταν ο Ορλάντο Σα και ο Τουλανί Σερέρο του Άγιαξ. Του Ορλάντο Σα χάλασε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ο Σερέρο δεν πείστηκε ο ίδιος να έρθει στο ΑΠΟΕΛ αν και στην αρχή ήθελε. Ένας ποδοσφαιριστής που μας έκανε τρομερή εντύπωση. Ήμασταν πολύ κοντά με την βοήθεια του Μαρκ Όφερμαρς να πείσουμε τον ποδοσφαιριστή να έρθει ως μεταγραφή. Είπε το ναι αλλά στο τέλος μετάνιωσε. Επίσης ο Ελιανίβ Μπαρντά, ήρθε στα γραφεία της ομάδας και διαπραγματευόμασταν μια ολόκληρη μέρα. Μέχρι και τις πάνες του μωρού του ήθελε να τις αγοράζουμε.»
Η πιο δύσκολη μεταγραφή που επιτεύχθηκε;
«Στον Καβενάγκι επενέβηκε ο Ολυμπιακός να τον κλείσει όταν η μεταγραφή στο ΑΠΟΕΛ είχε μπει στην τελική ευθεία. Μας είχε δώσει τον λόγο του ο Φερνάντο και τον τήρησε. Τον έχω ψηλά τον Καβενάγκι και σαν άνθρωπο. Τον Βάτερμαν θέλαμε από την αρχή του καλοκαιριού και η πρώτη του απάντηση ήταν όχι δεν έρχομαι. Μετά τον Κοδίνα, ξανά προσπαθήσαμε με τον μάνατζερ του Μπόι»
Ποιον ποδοσφαιριστή ήθελες πολύ και το προσπάθησες;
«Τον Ορλάντο Σα. Στις συζητήσεις με τον Κρίστιανσεν, έβρισκα ότι θα ταίριαζε πολύ στο ΑΠΟΕΛ. Πριν δυο χρόνια είχαμε κλειστό τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο ίδιος ήθελε πολύ να αγωνιστεί στο ΑΠΟΕΛ αλλά δεν ήταν στα πλάνα του Κρίστιανσεν. Αν ερχόταν ο Λάζαρος θα έκανε σπουδαία καριέρα στο ΑΠΟΕΛ όπως και οι άλλοι Ελλαδίτες (Χιώτης, Κόντης, Πούρσα). Τον θέλαμε πολύ αλλά στο τέλος περνάει πάντα η απόφαση του προπονητή. Ήταν αδυναμία μου ο Λάζαρος.»
Θα μπορούσε να επιστρέψει ο Γιοβάνοβιτς;
«Γιατί όχι. Αν θέλουν και οι δυο πλευρές γιατί όχι».
Πως βίωσες την κυριαρχία της Ομόνοιας όταν ήσουν παιδί;
«Μεσουρανούσε η Ομόνοια την τότε εποχή. Ήταν ένα δέος εκείνη την περίοδο όπως είναι τώρα ο ΑΠΟΕΛ. Στο σχολείο το έζησα με την πλειοψηφία των οπαδών να είναι Ομονοιάτες».
Οι εξελίξεις στην Ομόνοια;
«Αν είναι τελειωτική η απόφαση της Θύρας 9 σίγουρα είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Έχω μεγάλο σεβασμό στην Ομόνοια. Πιστεύω ότι η απόφαση για δημιουργία της εταιρείας ήταν σωστή.»