Αν ήμασταν κανονική ποδοσφαιρική ομάδα μια μεταγραφή δεν θα ακυρωνόταν γιατί κάποιοι οπαδοί είχαν διαφορετική άποψη για την ποδοσφαιρική αξία ενός ποδοσφαιριστή από αυτήν του προπονητή ή και του διευθυντή ποδοσφαίρου. Στον ΑΠΟΕΛ όμως έγινε και αυτό αφού η κατακραυγή μιας μερίδας κόσμου που έχει έντονη άποψη για όσα συμβαίνουν στην ομάδα ήταν αρκετή για να μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής ο Ρανέγκι.
Η διοίκηση Πετρίδη έκρινε ότι δεν την έπαιρνε να στηρίξει την επιλογή των υπευθύνων και να εναντιωθεί στο λαϊκό αίσθημα και τον φόβο ότι θα κλείναμε έναν νέο Μπουντιμίρ, Λεάλ ή Πιατκόφσκι.
Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η δύναμη των social media και κάποιων sites είναι αφύσικα μεγάλη αλλά η αλήθεια είναι ότι οι υπεύθυνοι με τους χειρισμούς τους ώθησαν την μεταγραφή σε ναυάγιο.
Σε μια σοβαρή ή κανονική τέλος πάντων ομάδα ο προπονητής ή και ο τεχνικός διευθυντής θα παραιτούνταν μετά από μια τέτοια εξέλιξη για λόγους ευθιξίας. Ούτε η διοίκηση θα μπορούσε να νιώθει άνετα όμως αφού δεν λειτούργησε ως θεματοφύλακας, παρά μόνο όταν εισέπραξε τη διαφωνία της αναρμόδιας πελατείας. Επειδή είμαστε ο ΑΠΟΕΛ όπου οι ιδιαιτερότητες και η κουλτούρα είναι μοναδικά και επειδή το ποδόσφαιρο και η χώρα ολόκληρη δεν είναι κανονική – σοβαρή, ο καθένας από τους υπεύθυνους μπορεί να παραμείνει στη θέση του.
Παρόλα αυτά πρέπει να προβληματιστούν γιατί οδηγούν τον ΑΠΟΕΛ σε δύσκολα κατατόπια. Ο προβληματισμός θα γίνει εποικοδομητικός αν προσπαθήσουν όλοι να φανταστούν ότι λειτουργούν σε μια σοβαρή ομάδα. Σε μια τέτοια λοιπόν ο διευθυντής ποδοσφαίρου ήξερε από τον Ιανουάριο ότι ο ΑΠΟΕΛ θα είχε ανάγκη από έναν τουλάχιστον επιθετικό τη νέα χρονιά αφού ο Καβενάγκι ήταν εκτός.
Ο Σάμπουριτς και η διοίκηση ήξεραν επίσης τον Μάρτιο ότι ο Κετσπάγια δεν θα συνέχιζε ενώ τον Απρίλιο έκριναν πως ο καταλληλότερος προπονητής ήταν ο Κρίστιανσεν. Για να το κρίνουν αυτό σημαίνει ότι αξιολόγησαν τα πάντα συμπεριλαμβανομένου και του τρόπου που αγωνίζεται και τους παίκτες που ταιριάζουν στο περίφημο σύστημα του.
Πως γίνεται λοιπόν να μην έχει καταρτιστεί έγκαιρα μια λίστα με επιθετικούς που ταιριάζουν στα θέλω του Κρίστιανσεν και να καταλήξουμε σε έναν από αυτούς; Η εικόνα που βγάζει προς τα έξω ο ΑΠΟΕΛ με τον τρόπο που διαρρέουν ονόματα υποψηφίων είναι ότι αξιολογούνται ad hoc οι υποψήφιοι όπως αυτοί προτείνονται σχεδόν καθημερινά από τους μάνατζερ. Κάπως έτσι προέκυψε και ο Σουηδός επιθετικός.
Μια άλλη παράμετρος είναι ότι τόσο ο Σάμπουριτς όσο και η διοίκηση γνώριζαν ότι στη σύντομη καριέρα του ως προπονητής ο Κρίστιανσεν δεν κλήθηκε ποτέ να αποφασίσει για προσθαφαιρέσεις στο ροστερ. O προπονητής μας έπρεπε και πρέπει να αντιμετωπιστεί ως πρωτάρης στο συγκεκριμένο τομέα και να υποστηριχθεί πιο σωστά και αποτελεσματικά.
Η απουσία επιλογών τόσο στην επίθεση όσο και στο αριστερό άκρο της άμυνας κάνουν τον ΑΠΟΕΛ λιγότερο ανταγωνιστικό σε σχέση με πέρσι και καθιστούν δύσκολη την πρόκριση στα play offs του champions league.
H περσινή συνταγή αποτυχίας όπου πήγαμε να αντιμετωπίσουμε την Αστάνα με γύμνια σε συγκεκριμένες θέσεις πρέπει έστω και την ύστατη να αποτραπεί.
Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη θα έχει ονοματεπώνυμο, έστω και αν δεν είμαστε κανονική ομάδα!