Απορρίφθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας η αγωγή που καταχώρησε γυναίκα κατά της Δημοκρατίας, για τραυματισμό που υπέστη στις 17 Μαΐου 2008 στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση που έγινε στο ΓΣΠ και αποτελούσε τον τελικό του Κυπέλλου Κύπρου.
Η ενάγουσα, 29 χρονών και έγκυος τότε, πήγε με τον σύζυγο της και παρακολούθησε τον αγώνα που είχε ως νικητή τον ΑΠΟΕΛ, ενώ παρέμειναν και μετά το τέλος για την απονομή του Κυπέλλου. Τότε οπαδοί της Ανόρθωσης άναψαν φωτιές και πετούσαν αντικείμενα προς το μέρος των οπαδών του ΑΠΟΕΛ όπου βρισκόταν το ζεύγος. Ένα κομμάτι από τσιμεντόλιθο έπεσε στο αριστερό χέρι της ενάγουσας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση και να παραμένει για νοσηλεία σε νοσοκομείο για τρεις μέρες.
Μετά από ένα χρόνο, υποβλήθηκε σε νέα εγχείρηση για αφαίρεση βιδών που είχαν τοποθετηθεί στα οστά του χεριού της. Το τραύμα αποκαταστάθηκε εκτός από το μικρό δάκτυλο, που την εμποδίζει σε εξειδικευμένες κινήσεις κατά τη διάρκεια εκτέλεσης μουσικής ως σολίστας. Η 29χρονη ήταν καθηγήτρια πιάνου και ως αποτέλεσμα του τραυματισμού της απώλεσε την επαγγελματική της ανέλιξη, αφού αναγκάστηκε να ακυρώσει εγγραφή της για μεταπτυχιακό και απώλεσε παράλληλα την προοπτική καριέρας ως σολίστας και παιδαγωγός πιάνου. Με την αγωγή υποστηριζόταν ότι η Δημοκρατία φέρει ευθύνη για τον τραυματισμό και την απώλεια της καριέρας της, γιατί απέτυχε να παράσχει τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της ενάγουσας. Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο τραυματισμός της οφειλόταν στην αμέλεια που επέδειξε η Αστυνομία στην εκτέλεση των καθηκόντων της, τη στιγμή μάλιστα που είχε ανακοινώσει ότι είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφάλειας.
Στην απορριπτική απόφαση της η δικαστής Μαρίνα Παπαδοπούλου υιοθέτησε τη θέση της δικηγόρου της Δημοκρατίας Δήμητρας Παπαμιλτιάδου, ότι δεν μπορεί να καταλογίζεται αμέλεια στην Αστυνομία για μη εντοπισμό και εκ των υστέρων σύλληψη των δραστών, αφού κάτι τέτοιο αφορά σε πράξεις που έπονται του τραυματισμού της ενάγουσας. Η κ. Παπαδοπούλου διευκρίνισε επίσης ότι δεν μπορεί να τεθεί τέτοιο επίπεδο ευθύνης στην Αστυνομία ώστε αυτή να είναι υπόχρεη να προβλέψει έναντι οποιασδήποτε πιθανής διάπραξης αδικήματος. Η ενάγουσα, σημείωσε η δικαστής, δεν κατάφερε να αποδείξει ότι η Αστυνομία υπήρξε αμελής και ότι ο τραυματισμός της οφείλεται σε κάποια πράξη ή παράλειψη της Αστυνομίας.
Πηγή: Εφημερίδα Φιλελέυθερος