ΑΠΟΕΛ Vs Ερμής 3-0

Η ομάδα μας εκανε το καθήκον της και η επιστροφή στην κορυφή είναι γεγονός. Μετά από τρεις αγώνες χωρίς νίκη ηρθε σήμερα η δίκαιη επικράτηση επί του Ερμή για να επιβεβαιώσει οτι ο βασικότερος αντίπαλος για το three peat είναι ο κακός μας εαυτός. Τα δυο γκολ στο πρωτο ημίχρονο διάστημα στο οποίο η ομάδα μας είχε πολύ καλή παρουσία έθεσαν τις βάσεις για τη νίκη ενώ το γκολ του Τζιμπούρ με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου έκανε τη συνέχεια διαδικαστικού χαρακτήρα. Το πλάνο του Φινκ

Ο προπονητής μας διατήρησε τη διάταξη 4-4-2 βάζοντας όμως τον Νάφιου ως δεύτερο επιθετικό δίπλα από τον Τζιμπούρ αντί του Σιέρινταν που έμεινε στον πάγκο. Στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Χαραλαμπίδης και Εφραίμ ενώ όπως αναμενόταν θέση στο αρχικό σχήμα δίπλα από τον Λάνιγκ πήρε ο Βινίσιους.

Στην άμυνα ο Πάρντο επανήλθε κάτω από τα δοκάρια ενώ ο Αρτυματάς ήταν στο δεξί άκρο με τοςυ Ρίισε, Κακά και Αμορίν να συμπληρώνουν την τετράδα.

Ο αγώνας

Από την αρχή επιβεβαιώθηκε οτι η ομάδα μας θα είχε την κατοχή και θα ηταν αυτή που θα προσπαθούσε για το γκολ που θα έθετε τις βάσεις για τη νίκη. Μόλις στο 2 έγινε η πρωτη καλή φάση οταν το πλασέ του Λανιγκ πέρασε έξω ενώ η συνέχεια ηταν ένας επιθετικός μονόλογος για την ομάδα μας που πίεσε αναζητώντας το γκολ.

Αφού χάθηκαν δυο πολύ καλές ευκαιρίες με πιο σημαντική την κεφάλια του Τζιμπούρ στο 20 την οποία απέκρουσε δύσκολα ο Χρυσοστόμου, στο 24 ηρθε το γκολ οταν μετά από κόρνερ του Χαραλαμπίδη ο Λάνιγκ με κοντινή κεφάλια έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 1-0 εκανε τη συνέχεια πιο απλή αφού η ομάδα συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα ενώ ο Ερμής δεν έδειχνε ικανός να αντιδράσει. Με τον Λανιγκ να εχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση και τον Χαραλαμπίδη να δίνει στηρίγματα από δεξιά ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για το δεύτερο γκολ που θα έκανε ακόμα πιο απλό το δεύτερο ημίχρονο.

Αυτό έγινε στο 37 οταν το νέο γέμισμα του Χαραλαμπίδη είχε ως αποδεκτή τον Αλεβίζο ο οποίος έκανε την ασίστ στον Τζιμπούρ που με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για δεύτερη φορά. Το 2-0 πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα 40 λεπτά ηταν το επιστέγασμα της καλής παρουσίας της ομάδας μας που με συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ερμή.

Ο Χαραλαμπίδης συνέχισε να κάνει αυτό που ξέρει καλυτερα και με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οταν στο 46 έδωσε νέα ασίστ στον Τζιμπούρ που από κοντά πυροβόλησε τον Χρυσοστόμου. Το 3-0 ξεκαθάρισε πολύ νωρίς και τυπικά τον αγώνα και ίσως φυσιολογικά ο ρυθμός της ομάδας μας άρχισε να πέφτει με το πέρασμα του χρόνου.

Στο 57 ο Φινκ εκανε την πρωτη κίνηση από τον πάγκο με τον Αλωνεύτη να περνά στη θεση του Εφραίμ, ενώ στο 70 ο Τζιμπούρ έδωσε τη θεση του στον Παπαφώτη, με όλους να αρχίζουν σιγά σιγά να σκέφτονται τον επόμενο αγώνα με την Ανορθωση.

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Κακά, Αμορίν, Ρίισε (80΄ Αντωνιάδης), Αρτυματάς, Λάνιγκ, Βινίσιους, Εφραίμ (58΄ Αλωνεύτης), Χαραλαμπίδης, Ναφίου, Τζιμπούρ (70΄ Παπαφώτης)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!