ΑΠΟΕΛ Vs Απόλλων 2-2

Δυστυχώς η νίκη που θέλαμε και αξίζαμε δεν ήρθε ποτέ αφού η ομάδα μας πλήρωσε με το χειρότερο και πιο άδικο τρόπο τα αμυντικά της λάθη. Ο παθητικός Απόλλων ισοφάρισε δυο φορές ενώ στο τέλος είχε και τη βοήθεια του Δημητρίου ο οποίος δεν έδωσε πέναλτι σε παράβαση του Μερκή ο οποίος απέκρουσε την μπάλα με το χέρι, ενώ  ακυρώθηκε και κανονικό τέρμα του Σιέρινταν με τη βοηθό να ανακαλύπτει οφσαιτ. Η ομάδα μας ανταποκρίθηκε πολύ καλά παρά τις απουσίες αλλά αυτό που μετρά είναι ότι δεν μπόρεσε να κερδίσει και παρέμεινε στη δεύτερη θέση και στο -1.

Το πλάνο του Φινκ

Ο Καρλάο κέρδισε την μάχη με το χρόνο και ήταν στο αρχικό σχήμα γεγονός που επέτρεψε στον Φινκ να αλλάξει κατά το ήμισυ το κέντρο τη άμυνας με τον νεαρό Χριστοφίδη να παίρνει θέση δίπλα από τον Βραζιλιάνο. Οι Σέρτζιο και Ρίισε ήταν στα δυο άκρα ενώ οι Μοράις και Λάνιγκ ήταν τα δυο αμυντικά χαφ.

Ο προπονητής μας ανακάτεψε την τράπουλα του όσον αφορά τη μεσοεπιθετική διάταξη αφού ο Ντε Βινσέτι ήταν και πάλι βασικός παίρνοντας όμως θέση στο δεξί άκρο και τον Γκόμες να είναι η επιλογή ως οργανωτικός μέσος. Ο Νάφιου πήρε θέση στο αριστερό άκρο ενώ ο Σιέρινταν ήταν ο προωθημένος στο 4-2-3-1 με τους Σωτηρίου και Χαραλαμπίδη να μένουν στον πάγκο.

Ο αγώνας

Η ομάδα μας ήταν αυτή που ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και είδε την υπεροχή της να φέρνει αποτέλεσμα στο 9 όταν ήρθε το γκολ όταν η κάθετη πάσα του Νάφιου στον Γκόμες έφερε τον Πορτογάλο σε θέση βολής και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το γρήγορο γκολ ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα μας που έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας επιβλήθηκε του Απόλλωνα.

Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι ισοζύγισαν αφού μετά το 15 κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Βάλε. Χωρίς να γίνει απειλητικός ο Απόλλων κατάφερε να ισοφαρίσει εκμεταλλευόμενος τα αμυντικά μας κενά και όχι μόνο. Στο 29 μια γκέλα του Λάνιγκ στο κέντρο του γηπέδου έδωσε την ευκαιρία να επιτεθούν με τον Χριστοφίδη να μην αμύνεται σωστά στον Γκιε και στην εξέλιξη της φάσης ο Λάνιγκ να μαρκάρει άτσαλα τον παίκτη του Απόλλωνα και τον Δημητρίου να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Σαγκοι δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και το 1-1 ήταν γεγονός .

Οι παίκτες μας βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και τον τρόπο να αντιδράσουν σωστά και στο 35 ήρθε το γκολ όταν ο Ντε Βινσέντι, γύρισε στην περιοχή, απόκρουσε ο Βάλε και ο Ναφίου που βρέθηκε στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Αντί το γκολ να λειτουργήσει ως καταλύτης για να επιβληθούμε πλήρως τέσσερα λεπτά αργότερα ο Απόλλων από το πουθενά έφερε και πάλι τον αγώνα στα ίσα. Αυτή τη φορά μια κόντρα έφερε την μπάλα στον Παπουλή ο Χριστοφίδης απέτυχε να κάνει τη σωστή απόκρουση και το πλασέ του επιθετικού κατέληξε στα δίκτυα.

Το 2-2 ήταν το επιστέγασμα της αποτελεσματικότητας του Απόλλωνα προϊον όμως και της τρομερής δυσκολία στο να λειτουργήσει σωστά η αμυντική μας γραμμή.

Στα λεπτά μέχρι το ημίχρονο η ομάδα μας προσπάθησε και πάλι για το γκολ με τον Ντε Βινσέτι να χάνει μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις όταν η μπάλα πέρασε μόλις έξω μετά από κεφαλιά του.

Η νευρικότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στις κινήσεις των παικτών μας στο δεύτερο ημίχρονο γεγονός που έκανε εξαιρετικά δύσκολη την προσπάθεια για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για το γκολ. Η ομάδα μας έκανε εύκολα το λάθος στις μεταβιβάσεις γεγονός που δημιουργούσε και μεσοαμυντικά κενά.

Ήταν αυτό που επέτρεψε στον Απόλλωνα να χάσει τεράστια ευκαιρία στο 68 όταν ο Γκιε βρέθηκε μόνος σε θέση βολής αλλά ο Χιώτης απέκρουσε σωτήρια. Η κίνηση του Φινκ από τον πα΄γκο έγινε στο 78 με την είσοδο του Σωτηρίου στη θέση του Χριστοφίδη.

Δυστυχώς στο 79 χάθηκε μοναδική ευκαιρία για την ομάδα μας όταν ο Μοράις βρέθηκε απέναντι από τον Βάλε αλλά η κεφαλιά του δεν ήταν η καλύτερη με αποτέλεσμα να αποκρούσει ο τερματοφύλακα.

Η πίεση της ομάδας μας στα τελευταία λεπτά ήταν έντονη αλλά ο Απόλλων  είχε τη βοήθεια του Δημητρίου και αυτή τη φορά. Αυτό κατέδειξε η φάση στο 83 όταν ο Σωτηρίου μπήκε στην περιοχή και ο Μερκής στην απέκρουσε την μπάλα με το χέρι αλλά ο διαιτητής φοβήθηκε να δώσει το πέλαντι.

Προηγουμένως και πιο συγκεκριμένα στο 81 ανέλαβε δράση η βοηθός Αγγέλα Κυριάκου η οποία ανακάλυψε οφσαϊτ ακυρώνοντας κανονικό γκολ του Σιέρινταν. Πρόκειται για ανακάλυψη γιατί η μπάλα κατέληξε στον Ιρλανδό μετά από απόκρουση αμυντικού.

Κίτρινες: Λάνιγκ, Χριστοφίδης, Σιέρινταν, Αρτυματάς

ΑΠΟΕΛ Χιώτης, Χριστοφίδης (78 Σωτηρίου), Καρλάο, Ρίισε, Σέρτζιο, Λάνιγκ (32΄ Αρτυματάς), Μοράις, Γκόμες, Ντε Βινσέντι, Ναφίου (84 Χαραλαμπίδης), Σέρινταν

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!