Ο άνθρωπος που έχει κληθεί να παίξει ακόμα πιο ενεργό και καταλυτικό ρόλο σε σχέση με το θέμα φυσικής κατάστασης της ομάδας μας κρίνει σε δημόσια τουλάχιστον τοποθέτηση του ως αναμενόμενη την κατάσταση με την κούραση και τους τραυματισμούς που μαστίζουν τον ΑΠΟΕΛ. Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης (προϊστάμενος του ΚΑΕΚ) αιτιολογεί την άποψη του βασιζόμενος στην υπερπροσπάθεια που έγινε στους 6 αγώνες του Champions League. Αν είναι παρήγορο για αυτούς που θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα ο Μιχαηλίδης παραπέμπει στα εργομετρικά που θα γίνoυν σύντομα, λέγοντας ότι μέσα από αυτά θα διαφανεί το επίπεδο κάθε παίκτη ξεχωριστά και μέσα από αυτό θα καθοριστεί εξατομικευμένο πρόγραμμα προκειμένου να υπάρξει βελτίωση.
Αναλυτικά οι σχετικές δηλώσεις του Μιχαηλίδη στη goalnews αναφορικά με τις εργομετρικές εξετάσεις που έχουν ανακοινωθεί και το όλο πλάνο:
«Καταρχάς, δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο. Είναι πρακτική την οποία εφαρμόζουμε με τις ομάδες που έρχονται για εξετάσεις και βρίσκονται σε παρόμοια φάση μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου», είπε αρχικώς και στη συνέχεια τόνισε: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι σε θέματα φυσικής κατάστασης ο ΑΠΟΕΛ είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Τα προβλήματα κόπωσης που παρουσιάστηκαν είναι λόγω των πολύ δύσκολων υποχρεώσεων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι τόσο αναφορικά με τον αριθμό των αγώνων όσο με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των αντιπάλων που αντιμετώπισε».
Συνεχίζοντας, έγινε πιο σαφής: «Απέναντι σε Μπαρσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν και Άγιαξ χρειάστηκε αδιάκοπη και υπερμέγιστη προσπάθεια σε έξι 90λεπτα για να μπορέσει να ακολουθήσει τον ρυθμό τους, ο οποίος ήταν πάρα πολύ ταχύς για τα δεδομένα μιας κυπριακής ομάδας. Τέτοια υπερπροσπάθεια δημιουργεί πάντοτε προβλήματα κόπωσης, φθοράς και τραυματισμών».
Ποια διαδικασία ακολουθείται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις:«Πρέπει να επαναξιολογηθεί η λειτουργική κατάσταση κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, για να διαπιστωθεί καταρχάς ποιοι διατηρούν ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης και ποιοι όχι. Όσον αφορά στην κόπωση, ορισμένοι ίσως να έχουν επιφορτιστεί περισσότερο και θα πρέπει να ακολουθήσουν διαφορετικό πρόγραμμα από τους άλλους. Γενικώς, θα εντοπιστούν οι αδυναμίες που υπάρχουν και θα δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες, είτε με συμπληρώματα διατροφής είτε με προπονητικές παρεμβάσεις και οδηγίες»
Όσο για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται συνήθως για να παρουσιαστούν σημάδια βελτίωσης: «Αρχικώς δίνονται οδηγίες για να χαλαρώσει η προπόνηση για διάστημα τριών εβδομάδων. Μόνο και μόνο από αυτό μπορεί να επέλθει ανάκαμψη. Έπειτα, χρειάζονται τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες για να καλυφτούν όποιες αδυναμίες εντοπιστούν και να σημειωθεί αγωνιστική βελτίωση».