Αγία Νάπα Vs ΑΠΟΕΛ 1-3

Με πολύ καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο και σωστή διαχείριση στην επανάληψη η ομάδα μας πέτυχε τη νίκη πού έπρεπε επί της Αγίας Νάπας. Το 0-3 του πρώτου ημιχρόνου ήταν καθοριστικό αφού στο διάστημα αυτό το πλάνο του Δώνη λειτούργησε άψογα. Οι παίκτες παρουσιάστηκαν σοβαροί και αποφασιστικοί ενώ το rotation δεν έδειξε να επηρεάζει την ομοιογένεια της ομάδας Ο Ρίισε με δυο ασιστ έκανε ιδανικό ντεμπούτο ενώ ο Σωτηρίου πέτυχε ένα ωραίο τέρμα αλλά έγινε αλλαγή λόγω της κόκκινης που δέχτηκε ο Κακά. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε φυσιολογικά η Αγία Νάπα μείωσε αλλά τίποτε περισσότερο.

Το πλάνο του Δώνη

Οι αλλαγές του προπονητή μας ήταν αρκετές και σημαντικές αφού κρίθηκε σκόπιμο να πάρουν ανάσες κάποιοι παίκτες έτσι το 4-4-2 είχε σαν επιθετικό δίδυμο τους Μαντούκα και Σωτηρίου ενώ στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής επανήλθαν οι Εφραίμ και Χαραλαμπίδης. Ο Μοράις έμεινε στον πάγκο και δίπλα από τον Βινίσιους πήρε θέση ο Αρτυματάς.

Η αναγκαστική απουσία του Αντωνιάδη έφερε και τον Ρίισε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα ενώ ο Κακά ήταν το άλλο νέο πρόσωπα στην αμυντική τετράδα στο κέντρο της άμυνας δίπλα από τον Καρλάο που ενάντια στις προβλέψεις ήταν βασικός.

Ο αγώνας

Από την αρχή η ομάδα μας έδειξε ετοιμότητα και διάθεση για να επιβάλει το ρυθμό της και να μην δώσει ελπίδες στην Αγία Νάπα, κάτι που έγινε πράξη στο 10 όταν η ήρθε το πρώτο γκολ. Ήταν μια φάση όπου ο Μαντούκα από αριστερά μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έδωσε παράλληλη πάσα στον Χαραλαμπίδη που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το γκολ στην πρώτη καλή φάση οδήγησε σε ακόμα καλύτερη συνέχεια αφού δυο λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο και καθοριστικό τέρμα. Στο 12 ο Ρίισε με κεφαλιά-ασίστ έστρωσε την μπάλα στον Σωτηρίου που με ωραίο γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Η υπεροχή του ΑΠΟΕΛ έφερε πριν την ολοκλήρωση του 15λεπτου το 0-2 γεγονός που έκανε πιο εύκολα τα πράγματα αφού η Αγία Νάπα έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει. Σταδιακά η πίεση της ομάδας μας εξασθένισε αλλά είχαμε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας.

Ο Ρίισε ήταν ο πρωταγωνιστής στη φάση του 36 όταν έγινε το 0-3. Ήταν η φάση όπου ο Νορβηγός μπήκε στην περιοχή από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή έδωσε πάσα – έτοιμο γκολ στον Μαντούκα που απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα.

Το ζητούμενο στη συνέχεια ήταν η διαχείριση του σκορ το οποίο απειλήθηκε στο 39 όταν ο Βασίλης Δημητρίου έδωσε πέναλτι υπέρ της Αγίας Νάπας αλλά ο Πάρντο απέκρουσε εντυπωσιακά στην εκτέλεση του Κολοκούδια. Αυτό που διαφοροποίησε όμως τα δεδομένα ήταν η αυστηρότατη κόκκινη που έδειξε στον Κάκα στη φάση της ανατροπής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι προηγουμένως ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Σωτηρίου από αμυντικό των γηπεδούχων.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαφορετική εικόνα αφού ο ΑΠΟΕΛ παίζοντας πλέον με 10 παίκτες έδωσε χώρο στην Αγία Νάπα. Ο Δώνης πέρασε στον αγώνα τον Αμορίν στη θέση του Σωτηρίου προκειμένου να καλύψει το κενό του Κακά με τον Μαντούκα να παίζει στην κορυφή.

Η Αγία Νάπα χωρίς να απειλήσει κατάφερε στην πρώτη της τελική προσπάθεια να μειώσει στο σκορ στο 63. Ήταν μια φάση που υπήρξε ολιγωρία στην άμυνα αφού βγήκε μια εύκολη σέντρα από αριστερά και ο ανενόχλητος Παναγίωτοφ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίκτυα.

Η δεύτερη κίνηση με την επίτευξη του γκολ ήταν η είσοδος του Σιέρινταν στη θέση του Μαντούκα με τον Ιρλανδό να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης. Η μείωση του σκορ και η οπισθοχώρηση της ομάδας μας έδωσε καλή ψυχολογία στους γηπεδούχους που κατάφεραν να κρατήσουν την μπάλα και να φτάνουν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Πάρντο. H ανάγκη να κρατήσουμε την μπάλα περισσότερο και με τρόπο δημιουργικό έφερε την τρίτη αλλαγή με τον Γκόμες να αντικαθιστά τον Εφραίμ στο 75.

Στα τελευταία λεπτά ο αμυντικός μηχανισμός της ομάδας μας λειτούργησε σωστά έτσι η Αγία Νάπα δεν μπόρεσε να απειλήσει έτσι το τελικό σφύριγμα του Δημητρίου μας βρήκε να φεύγουμε νικητές από το Παραλίμνι.

Κίτρινες: Αρτυματάς Κόκκινη: Κακά

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Ρίισε, Κακά, Καρλάο, Αρτυματάς, Βινίσιους, Εφραίμ (74′ Γκόμες), Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (64′ Σέρινταν), Σωτηρίου (46′ Αμορίν).

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!