Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν το πρόβλημα

Η σημερινή ενημέρωση που έγινε από τη διοίκηση Πετρίδη αναφορικά με τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας μας επιβεβαιώνει όλα όσα ξέραμε. Αντιμετωπίζουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα που χρονολογούνται τα οποία αν δεν τύχουν άμεσου χειρισμού θα θέσουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Η εταιρεία είχε τα τελευταία 5 χρόνια έσοδα της τάξης των 78 εκατομμυρίων ευρώ ενώ και τα έξοδα ήταν ακριβώς τα ίδια! Το πιο σημαντικό και άμεσο πρόβλημα αφορά την ταμειακή ρευστότητα της τρέχουσας περιόδου όπου θα υπάρξει έλλειμμα της τάξης των  2,6 εκατομμυρίων ευρώ  συν 2,5 εκατομμύρια  οφειλές προς εφορία.

Η παρουσία κόσμου και μετόχων ήταν απειροελάχιστη γεγονός που σχολιάστηκε από τον Πρόδρομο Πετρίδη ενώ όπως αναμενόταν οι ερωτήσεις των αθλητικογράφων αφορούσαν την υπόθεση με την LTV.

Ο πρόεδρος της εταιρείας προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες και ήταν προσεκτικός στα όσα είπε στέλνοντας όμως το μήνυμα ότι θα διαφυλάξει τα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ. Όπως λέχθηκε από τον υπεύθυνο οικονομικών η οφειλή της LTV ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Όσον αφορά τις ενέργειες που θα γίνουν από πλευράς διοίκσης για να αντιμετώπιση του προβλήματος αναφέρθηκαν τα εξής:

–  Το ΔΣ δεσμεύεται ότι θα καλύψει μέρος του ταμειακού ελλειμάτος και θα αποταθεί στον κόσμο μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Θα γίνει αύξηση του διεθνούς δανείου ανάλογα με πιθανά έσοδα από ευρωπαϊκούς αγώνες.

–  Σύναψη δανείου γέφυρα από εύπορες διεθνείς επιχειρήσεις

– Άμεση επανεξέταση των τηλεοπτικών εσόδων συμπεριλαμβανομένων τηλεοπτικών και εισιτήριων.

–  Η λύση των προβλημάτων περνάει μέσα από τις επιτυχίες της ομάδας σε πρωτάθλημα αλλά και την είσοδο της σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αριθμοί που ενδιαφέρουν:

– Η Εταιρεία υπέστη κούρεμα καταθέσεων, ύψους €1 842 819 (χάθηκαν €314 864 από την Λαϊκή Τράπεζα ενώ €1 527 955 από την Τράπεζα Κύπρου μετατράπηκαν σε μετοχές, η αξία των οποίων είναι άγνωστη).

– Υπάρχει οφειλή ύψους  €1 007 384 εκατομμυρίου ευρώ προς το ΑΠΟΕΛ, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

– Την τελευταία πενταετία, πληρώθηκε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε πρόστιμα.

Λέχθηκαν και αυτά:

Η απόφαση για τεχνικό διευθυντή: Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε πρόσληψη τεχνικού διευθυντή γιατί είναι μια θέση υψίστης σημασίας. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε έναν άνθρωπο καταρτισμένο και έτοιμο, όμως αυτή η κίνηση δεν θα γίνει άμεσα.

Για τις οφειλές της LTV προς το ΑΠΟΕΛ: Έχει υπογραφεί με την προηγούμενη διοίκηση, συμφωνία ότι θα καταβάλλεται ένα ποσό κάθε μήνα, για την περίοδο 12/13 αλλά και για την τρέχουσα. Δυστυχώς η LTV δεν ανταποκρίθηκε και το ποσό έχει ξεφύγει. Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με την LTV. Δεν παραβλέπουμε ότι υπήρξε αιμοδότης τα προηγούμενα χρόνια. Είναιεκ των μεγαλομετόχων και χρειάζεται προσεκτική αντιμετώπιση του προβλήματος. Σαν διοίκηση θα διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ. Ήδη έχουμε ζητήσει συνάντηση με τους ανθρώπους της LTV και εξετάζουμε όλα τα εδνεχόμενα. Υπάρχει και η πρόθεση της ΚΟΠ να φτιάξει την δική της πλατφόρμα. Η πρόθεση μας είναι να έχουμε μια σωστή συνεργασία με την LTV και να μην υπάρξουν προβλήματα.Για το ενδεχόμενο να έρθουν ξένοι επενδυτές και να υπάρξει αντίδραση: Ας φέρουν τα λεφτά οι επενδυτές και εμείς θα υπερπηδήσουμε όλα τα προβλήματα. Το ΑΠΟΕΛ δεν θα πάει σε ξένα χέρια απλώς και μόνο για την επένδυση. Αν και εφόσον υπάρξει ξένος επενδυτής, θα λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για να μην φύγει ο έλεγχος της ομάδας από τον κόσμο της και τους μετόχους.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!