Άρης vs ΑΠΟΕΛ 1-3

Η ομάδα μας επέστρεψε στις προβληματικές εμφανίσεις καταφέρνοντας όμως να κερδίσει έναν αγώνα που ξέραμε και επιβεβαιώσαμε και στην πράξη ότι θα ήταν δύσκολος. Η νίκη ήρθε με τη βοήθεια της τύχης και της κλάσης συγκεκριμένων παικτών που έκαναν τη διαφορά. Ο Άρης προηγήθηκε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και στο 40 έχασε μοναδική ευκαιρία και για δεύτερο γκολ αλλά δυο γκολ μέσα σε ένα λεπτό έφεραν τα πάνω κάτω. Η φαση που θα συζητηθεί αρκετά είναι η ανατροπή του Ντίνα από τον Πάρντο όταν ήμασταν πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας λειτούργησε καλύτερα μεσοαμυντικά με αποτέλεσμα να μην κινδυνέψει ενώ το τρίτο γκολ στο 72 από τον Βινίσιους έκρινε οριστικά τον αγώνα αρκετά πριν τελειώσει.

Άξιο αναφοράς είναι το ότι η ομάδα μας ανατρέπει σκορ για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Το πλάνο του Δώνη

Ο Δώνης έκανε πράξη τις υποψίες για ένα rotation περιορισμένης έκταση έτσι οι Αλωνεύτης και Χαραλαμπίδης έμειναν στον πάγκο. Το 4-4-2 είχε σαν αμυντική τετράδα τους Σέρτζιο, Αμορίν, Μπόρδα και Πιπίνη ενώ οι δυο στον άξονα ήταν και πάλι οι Μοράις και Βινίσιους. Ο Σαντίν επανήλθε στο αρχικό σχήμα έχοντας ως στήριγμα τον Ντε Βινσέτι ενώ οι Μπενασούρ και Μαντούκα ήταν στα δύο άκρα.

Ο αγώνας

Το σχετικά καλό πρώτο δεκάλεπτο για την ομάδα μας στο οποίο χάθηκε μια καλή ευκαιρία με τον Σαντίν δεν είχε ανάλογη συνέχεια αφού ο Άρης κατάφερε όχι μόνο να αμυνθεί σωστά αλλά να φτάνει και με σχετική ευκολία στην μεγάλη περιοχή του Πάρντο. Η προβληματική λειτουργία των άκρων έβγαζε μάτια με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να οργανωθούμε σωστά ενώ ήμασταν και ευάλωτοι στην άμυνα.

Αυτό επιβεβαιώθηκε στο 21 όταν ο Άρης πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν οι Πιπίνης και Μπόρδα βρέθηκαν εκτός θέσης και ο Ντίνα με εύκολο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το 1-0 έφερε ακόμα μεγαλύτερη νευρικότητα στην ομάδα μας αλλά από μεμονωμένες φάσεις δημιουργήσαμε ευκαιρίες με πιο σημαντικές την κεφαλιά του Αμορίν στο 31 και το σουτ του Σαντίν στο 35.

Η πιο καθοριστική φάση έγινε στο 40 όταν μετά από τεράστιο λάθος του Μπενασούρ ο Ντίνα βρέθηκε μόνος του αφού πέρασε και τον Πάρντο με το πλασέ του όμως να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Στη εξέλιξη της φάσης η μπάλα κατέληξε και πάλι στον παίκτη του Άρη ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος μετά από επαφή που είχε με τον Πάρντο. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι αλλά ο Μούσκος είχε διαφορετική άποψη.

Η ομάδα μας γλύτωσε το δεύτερο γκολ και στο 43 έφερε τον αγώνα στα ίσα όταν μετά από εκτέλεση φαουλ του Ντε Βινσέτι ο Μαντούκα με άψογο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την απρόσμενα θετική εξέλιξη ήρθε και δεύτερο γκολ!

Στο 44 ο Μαντούκα βρέθηκε σε θέση βολής μετά από νέα πάσα του Ντε Βινσέτι και το σουτ του χτύπησε πάνω σε αμυντικό με την μπάλα να παίρνει ύψος και να καταλήγει στα δίκτυα. Το αυτογκόλ του Ολίβα και το 1-2 ήταν δώρο Θεού αφού ο προβληματικός ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πετύχει την ολική ανατροπή.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε καλύτερα για την ομάδα μας αφού κατάφερε να κρατήσει την μπάλα και να είναι πιο ήρεμη. Ο Σαντίν έχασε καλή ευκαιρία στο 60 να τελειώσει τον αγώνα όταν από καλή θέση έστειλε την μπάλα έξω. Η πρώτη κίνηση από τον Δώνη έγινε στο 63 με τον Αλωνευτη να περνά στη θέση του Μαντούκα.

Η είσοδος του Αλωνεύτη έφερε και τις απαραίτητες εσωτερικές αλλαγές με τον Μπενσούρ να κινείται πλέον στον κεντρικό άξονα και τον Ντε Βινσέτι να περνά για λίγο στο δεξί άκρο αφού στο 70 έγινε και η δεύτερη αλλαγή με τον Χαραλαμπίδη να αντικαθιστά τον Σαντίν.

Το 1-3 στο 72 τέλειωσε τον αγώνα πρόωρα αφού μετά από γέμισμα του Χαραλαμπίδη η μπάλα κατέληξε στον Βινίσιους που με πλασέ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κωνσταντίνου. Τα λεπτά που απέμειναν είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα και το highlight ήταν το δοκάρι του Αλωνεύτη μετά από απευθείας εκτέλεση φαουλ.

Αν και δυσκολευόμαστε να διακρίνουμε κορυφαίους θα πούμε ότι ο Μαντούκα έκανε αισθητή την παρουσία του ενώ στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε πολύ ο Βινίσιους.

ΑΠΟΕΛ Πάρντο, Σέρτζιο, Πιπίνης, Μπόρδα, Αμορίν, Μοράις, Βινίσιους, Μαντούκα (63 Αλωνεύτης), Μπενασούρ, Ντε Βινσέτι (84 Αρτυματάς), Σαντίν (70 Χαραλαμπίδης)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!