Πρέπει να κερδίσουμε

Τα δεδομένα είναι λίγο πολύ γνωστά. Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να κερδίσει το απόγευμα την Αεκ προκειμένου να μαζέψει ακόμα τρεις βαθμούς τους οποίους έχει τρομερή ανάγκη προκειμένου να στην προσπάθεια του να καλύψει τη διαφορά από την κορυφή. Επικρατεί η εντύπωση ότι εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρουμε και αυτό είναι επικίνδυνο για όσους γνωρίζουν τα διαχρονικά μας προβλήματα. Η ομάδα της Λάρνακα έχει αποδυναμωθεί αγωνιστικά και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά ο μεταξύ μας αγώνα είναι ένα τεράστιο κίνητρο για όσους αγωνιστούν. Ο αγώνας θα κριθεί από την απόδοση της δικής μας ομάδας και είναι για αυτό που η τεχνική ηγεσία και οι παίκτες πρέπει να παρουσιαστούν έτοιμοι. Το μηδέν παθητικό θα θέσει τις βάσεις για τη νίκη οπότε είναι το βασικό ζητούμενο όπως επίσης και το να βρούμε τους τρόπους να γίνουμε απειλητικοί έτσι ώστε να σκοράρουμε.

Το αγωνιστικό πλάνο

Και σε αυτόν τον αγώνα το ζητούμενο είναι ο βαθμός ετοιμότητας του Σαντίν και κατά πόσο μπορεί να ξεκινήσει τον αγώνα. Το γεγονός ότι στον αγώνα κυπέλλου δεν χρησιμοποιήθηκε στέλνει το μήνυμα ότι δύσκολα θα τον δούμε βασικό σήμερα. Ο Δώνης γνωρίζει την απάντηση οπότε θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα λίγες ώρες για να δούμε πως θα παρατάξει την ομάδα.

Ο Σιέρινταν μετά και το νικητήριο γκολ στον αγώνα κυπέλλου θα είναι στο αρχικό σχήμα και το ζητούμενο είναι αν θα έχει παρτενέρ (4-4-2) ή αν θα δούμε ένα σχήμα με ενισχυμένο κέντρο (4-2-3-1). Αν η ομάδα προτιμηθεί η διάταξη με δυο επιθετικούς ένας εκ των Μαντούκα ή Σαντίν θα είναι ο παρτενέρ του Ιρλανδού με τους Αλωνεύτη και Χαραλαμπίδη να θεωρούνται οι επικρατέστεροι για τα δυο άκρα.

Από την άλλη στην περίπτωση που ο Δώνης κρίνει ορθότερο να γεμίσει το κέντρο του ο Μπενασούρ θα κληθεί να παίξει το ρόλο του οργανωτή με τους Μοράις και Βινίσιους να είναι οι άλλοι δυο στον άξονα. Ανεξαρτήτως σχηματισμού η ομάδα πρέπει να δείξει ότι έχει δημιουργικές επιλογές πέραν αυτών του Αλωνεύτη αφού μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα.

Όσον αφορά την αμυντική τετράδα, ο Πιπίνης θα είναι βασικός για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ενώ οι υπόλοιποι δεν αναμένεται να αλλάξουν. Ο Ολιβέιρα θα πρέπει να κουμαντάρει καλύτερα από ότι στον προηγούμενο αγώνα πρωταθλήματος αφού ο ηγέτης την αμυντικής γραμμής πρέπει να έχει καθαρό μυαλό και καλή ψυχολογία.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!