Δόξα Vs ΑΠΟΕΛ 1-1

Ούτε η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν αρκετή για να διορθωθούν όλα όσα πρέπει έτσι η ομάδα μας σε έναν ακόμα καθοριστικό αγώνα δεν κατάφερε να κερδίσει. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο και βελτιωμένος στην επανάληψη αλλά χωρίς να πείσει ότι μπορεί να διαφοροποιηθεί σε ουσιαστικό βαθμό από τα όσα έχει δείξει μέχρι σήμερα. Μπορεί στην τελευταία φάση του αγώνα να είδαμε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι αλλά προηγουμένως επιβεβαιώθηκαν όλες οι αδυναμίες που μας διατηρούν στην 6η θέση και στο χειρότερο απολογισμό των τελευταίων δεκαετιών. Ο Δώνης δεν επιφύλαξε εκπλήξεις όσον αφορά τους παίκτες που προτίμησε αλλά και τη διάταξη που ήταν και αυτή τη φορά το 4-4-2. Ο Μπουντιμίρ είχε τον Αλωνεύτη δίπλα του στην επίθεση ενώ τα στηρίγματα στα δύο άκρα ήταν οι Χαραλαμπίδης και Αλεξάνδρου με τον τελευταίο να προτιμάται αντί του Μαντούκα. Στον άξονα ήταν οι Μοράις με τον Βινίσιους ενώ στην αμυντική τετράδα ήταν οι Σέρτζιο, Καπράλ, Ολιβέιρα και Μπόρδα.

Το καλό πρώτο πεντάλεπτο για την ομάδα μας δεν είχε συνέχεια αφού στο διάστημα αυτό χάθηκε μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Χαραλαμπίδη με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι Στη συνέχεια η κατοχή της μπάλας από πλευράς των παικτών του Δώνη ήταν ανούσια ενώ με την πάροδο του χρόνου η Δόξα κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα και ξεκίνησε να φτάνει με αξιώσεις μπροστά από τα καρέ μας.

Η πρώτη προειδοποίηση από πλευράς γηπεδούχων ήρθε στο 22 όταν το πλασέ του Λόπο ανάγκασε τον Πάρντο να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Η αμυντική μας γραμμή δεν έδειχνε να έχει την απαιτούμενη συνοχή και αυτοσυγκέντρωση γεγονός που άλλαξε τη ροή του αγώνα με τη Δόξα να γίνεται απαιτητική με την πάροδο του χρόνου. Το κακό έγινε στο 40 όταν μετά από μια λανθασμένη επιλογή του Ολιβέιρα η αμυνα μας βρέθηκε εκτεθειμένη και ο Φερναντές δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Το 1-0 προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη αναταραχή στην ομάδα μας αλλά στην επόμενη φάση ο Πάρντο απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Λόπο.

Ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο είδαμε την ομάδα μας να θέλει να κάνει κάποια πράγματα αλλά να μην μπορεί αφού η αργή και προβλεπτή ανάπτυξη ήταν εύκολα αντιμετωπίσιμη από τη Δόξα. Οι Μπουντιμίρ και Αλωνεύτης ήταν ξεκομμένοι ενώ η άμυνα μας ήταν σε έναν ακόμα αγώνα ευάλωτη.

Με δυο αλλαγες ξεκίνησε το δευτερο ημίχρονο ο Δώνης στην προσπάθεια του να ανατρέψει την αρνητική εικόνα  και το εις βάρος μας σκορ. Οι Σωτηρίου και Μαντούκα πέρασαν στη θεση των Αλεξάνδρου και Μπουντιμιρ. Η διάταξη παρέμεινε 4-4-2 με τους δυο που πέρασαν στον αγώνα να αποτελούν το επιθετικο δίδυμο αλλά χωρίς ουσιαστικο αποτέλεσμα αφού η νευρικότητα ηταν το νεο και κυριότερο χαρακτηριστικο του ΑΠΟΕΛ.

Τα δεδομένα άλλαξαν ισως και απροσδόκητα όταν στο 65 ο Σωτηριου ανατράπηκε μεςα στην περιοχή από τον τερματοφύλακα. Ο Νικολαιδης υπέδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Μαντουκα με άψογη εκτέλεση έστειλε την μπαλα στα δίκτυα.

Το γκολ βοήθησε τους παίκτες μας να πιστέψουν στην ανατροπή ενω οι αντίπαλοι με πολλα νεύρα άρχισαν τις καθυστερήσεις και τα φάουλ. Η τελευταία αλλαγή ήρθε στο 77 με τον Σιερινταν να περνα στη θεση του Αλωνευτη σε μια προσπάθεια να ερθει το γκολ και να ανοίξουν πιο εύκολα οι διάδρομοι προς την αντίπαλη εστία.

Στο 86 ο Παρντο μας έσωσε από βέβαιο γκολ μετα από εγκληματική γκέλα του Μπόρδα ενω η απάντηση απο πλευράς μας ήρθε στην επομενη φάση αλλά ο Χαραλαμπίδης από καλή θεση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα εκει που έπρεπε.

Οι καθυστερήσεις επιφύλαξαν απρόσμενα αφού ο Μόρδα δέχτηκε δεύτερη κίτρινη ενώ στην επόμενη φάση ο τερματοφύλακας της Δόξας δέχτηκε κόκκινη με τον Μαντούκα να εκτελεί φαουλ και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι στην τελευταία φάση του αγώνα.

Κίτρινες: Καπράλ, Βινίσιους, ΧαραλαμπίδηςΚόκκινη: Μπόρδα (2η κίτρινη)

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Σέρτζιο, Ολιβέιρα, Μπόρδα, Καμπράλ, Μοράις, Βινίσιους, Χαραλαμπίδης, Αλεξάνδρου (46′ Σωτηρίου), Αλωνεύτης (78′ Σέρινταν), Μπούντιμιρ (46′ Μαντούκα)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!