Απόλλων Vs ΑΠΟΕΛ 2-0

Ανώμαλη προσγείωση για την ομάδα μας στην σκληρή πραγματικότητα. Τα αμυντικά λάθη και η τρομερή δυσκολία στη δημιουργία και εκμετάλλευση ευκαιριών έφεραν την ήττα. Ο Απόλλων δεν ήταν καλύτερος αλλά ήταν αποτελεσματικός και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας αλλά και την ικανότητα των παικτών. Το -8 από την κορυφή δείχνει και είναι μεγάλο και από τη στιγμή που ο ρυθμός βελτίωσης της ομάδας μας δεν είναι αυτό που πρέπει το μέλλον δεν είναι ευοίωνο.

Το πλάνο του Δώνη

Ο Δώνης έχοντας το ιατρικό ΟΚ για τους Μπόρδα και Αμορίν δεν επιχείρησε οποιεσδήποτε αλχημείες βάζοντας και τους δυο στο αρχικό σχήμα διατηρώντας τους Αλεξάνδρου και Σέρτζιο στα δυο άκρα της άμυνας. Η μοναδική μίνι έκπληξη στο 4-4-2 ήταν η προτίμηση στον Σιέρινταν ως παρτενέρ του Αλωνεύτη στην επίθεση. Στον άξονα ήταν οι Μοράις και Βινίσιους ενώ στα δυο άκρα πήραν θέση οι Μαντούκα και Χαραλαμπίδης.

Ο αγώνας

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι οι δυο ομάδες είχαν στόχο να αποφύγουν τον αιφνιδιασμό αφού έδειξαν να έχουν περισσότερη έγνοια την αμυντική τους γραμμή. Σαν αποτέλεσμα στα πρώτα δέκα λεπτά είδαμε αναγνωριστικό παιχνίδι με την μπάλα να κινείται στο κέντρο του γηπέδου. Με τον Απόλλων ακίνδυνο αλλά και την ομάδα μας να μην μπορεί να οργανωθεί σωστά στο 15 ο Δώνης άλλαξε θέσεις τους Αλωνεύτη και Μαντούκα.

Η κίνηση αυτή βοήθησε αφού για ένα δεκάλεπτο η ομάδα μας μπόρεσε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα και να προσπαθεί να επιτεθεί βασιζόμενη στις εμπνεύσεις του Αλωνεύτη. Με την πάροδο του χρόνου ο Απόλλων κατάφερε να ισορροπήσει ενώ στο 36 ήταν αυτός που έχασε την πρώτη ουσιαστική ευκαιρία όταν η κεφαλιά του Παππουλή πέρασε μόλις έξω.

Η ομάδα μας προσπάθησε να αντιδράσει και σε 1-2 περιπτώσεις έφτιαξε τις σωστές προϋποθέσεις αλλά η τελική προσπάθεια δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Με αυτά τα δεδομένα οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια αλλαγή από πλευράς ΑΠΟΕΛ με τον Μπουντιμίρ να αντικαθιστά τον Σιέρινταν. Όπως στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο οι δυο ομάδες είχαν περισσότερο αμυντικούς προσανατολισμούς με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλός ρυθμός. Η ομάδα μας ήταν αυτή που βρήκε την πρώτη πολύ καλή ευκαιρία όταν ο Βάλε απέκρουσε σωτήρια την κεφαλιά του Μπουντιμίρ σε κόρνερ.

Η συνέχεια έφερε τρία συνεχόμενα κόρνερ στην ομάδα μας τα οποία οδήγησαν… στο γκολ του Απόλλωνα. Και αυτό γιατί μετά την εκτέλεση του τελευταίου ο Απόλλωνας βγήκε στην αντεπίθεση και ο Παππουλής στον οποίο κατέληξε η μπάλα «κρέμασε» τον Πάνρτο για να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Προηγήθηκαν διαδοχικά λάθη του Αμορίν..

Το γκολ έπαιξε καταλυτικό ρόλο αφού στη συνέχεια η νευρικότητα και οι συχνές διακοπές ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα. Η ομάδα μας έδειξε να επηρεάζεται από το γκολ ενώ η δεύτερη κίνηση του Δώνη έγινε στο 75 με τον Γκονσάλβες να περνά στη θέση του Μπόρδα.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 78 όταν ο Σαγκοι κέρδισε μέσα στην περιοχή μας όλες τις κόντρες  για να δώσει την μπάλα στον Γκουγιόν ο οποίος με έυκολο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Κίτρινες: Μπουντιμίρ

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Αλεξάνδρου, Μπόρδα (75 Γκονσάλβες), Αμορίν, Μοράις, Βινίσιους, Μαντούκα (81 Μπενασουρ), Χαραλαμπίδης, Αλωνεύτης, Σιέρινταν (46 Μπουντιμίρ)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!