ΑΠΟΕΛ Vs Άρης 1-0

Η ομάδα μας πήρε τη νίκη που ήθελε και αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπορούμε να κρατήσουμε από το σημερινό αγώνα. Το στενό 1-0 επί του Άρη ήρθε μετά από μια μέτρια γενικά παρουσία αλλά η διάθεση των παικτών ήταν τέτοια που μας κάνει να ξεχνάμε προσωρινά τα γνωστά προβλήματα που εξακολουθούν να αναζητούν λύσεις. Αναφερόμαστε στη δυσκολία να δημιουργήσουμε αλλά και να τελειώσουμε φάσεις. Το ότι η λύση ήρθε σε έναν ακόμα αγώνα από έναν μέσο (Μοράις) μετά από κεφαλιά αμυντικού (Ολιβέιρα) είναι παρήγορο και σημαντικό ως ένα βαθμό.  Καθοριστικό ρόλο στη δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε έπαιξε και η αμυντικογενής τακτική του Άρη που μέχρι το 80 απλά αμυνόταν. Όλα αυτά είναι θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τον προπονητή που ψάχνουμε και όπως είπε ο Ερωτοκρίτου πριν το αγώνα πρέπει να κλείσουμε το συντομότερο δυνατό.

Το πλάνο του Γιάννου

Ο Γιάννος Ιωάννου έκανε μια ουσιαστική αλλαγή σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα αφού προτίμησε τη διάταξη 4-4-2, επαναφέροντας στο σχήμα τον Σιέρινταν ο οποίος είχε σαν παρτενέρ τον Γκονσάλβες. Αυτό κράτησε στον πάγκο τους Μπενασούρ και Γκόμες αφού οι δυο στον άξονα ήταν οι Μοράις και Βινίσιους, ενώ στα δυο άκρα πήραν θέση οι Αλωνεύτης και Χαραλαμπίδης. Η αμυντική τετράδα δεν είχε εκπλήξεις αφού στα δυο άκρα ήταν οι Σέρτζιο και Καπράλ και στον άξονα οι Ολιβέιρα και Μπόρδα.

Ο αγώνας

Από την αρχή επιβεβαιώθηκαν οι αμυντικές διαθέσεις του Άρη με τον τερματοφύλακα του να δέχεται κίτρινη κάρτα για καθυστερήσεις πριν καν ακόμα συμπληρωθεί το δεκάλεπτο. Η ομάδα μας είχε επιθετικές διαθέσεις οι οποίες εκδηλώνονταν από τα δυο άκρα και είχαν σαν στόχο να στείλουν την μπάλα στην περιοχή.

Το έργο των παικτών μας έγινε πιο εύκολο όταν στο 13 μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χαραλαμπίδη η κεφαλιά του Ολιβέιρα αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τον Κόβατς αλλά ο Μοράις με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίκτυα. Το γεγονός ότι η πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία έγινε γκολ βοήθησε τους παίκτες να αποβάλουν το άγχος και βοήθησε στο να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Άρης συνέχισε να αμύνεται γεγονός που δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν κενά στην εστία του έτσι οι μεμονωμένες ευκαιρίες προήλθαν από στατικές φάσεις και είχαν σαν πρωταγωνιστή τον Μπόρδα που στο 32 και 35 βρέθηκε σε καλή θέση αλλά ήταν άστοχος.

Η ομάδα μας δεν ξεκίνησε καλά το δεύτερο ημίχρονο αφού δεν είχε καλό ρυθμό γεγονός που επέτρεψε στον Άρη να κρατήσει περισσότερο την μπάλα και να καταφέρει με σχετική ευκολία να μας κρατήσει εκτός της περιοχής του. Το διάστημα 45-65 μπορεί να χαρακτηριστεί νεκρό για την ομάδα μας αφού δεν καταφέραμε να έχουμε σωστή ανάπτυξη ενώ με την πάροδο του χρόνου η κούραση άρχισε να γίνεται εμφανής σε παίκτες όπως ο Γκονσάλβες.

Η προβληματική εικόνα ανάγκασε τον Ιωάννου να κάνει την αναμενόμενη κίνηση με τον Σωτηρίου να περνά στη θέση του Γκονσάλβές.

Η πρώτη καλή τελική αλλά άστοχη τελική προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο έγινε στο 70 όταν το σούτ του Αλωνεύτη πέρασε έξω και με την πάροδο του χρόνου έγινε αντιληπτό ότι το ζητούμενο θα ήταν να διαφυλάξουμε το υπέρ μας σκορ. Αυτό έγινε με σχετική ευκολία αφού με το πέρασμα του χρόνου η ομάδα μας κατάφερε να κρατήσει την μπάλα και να αμυνθεί σωστά.

Ο Χαραλαμπίδης στο 80 έχασε την ευκαιρία του αγώνα όταν στο τετ α τετ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Κόβατς ενώ στα τελευταία λεπτά όταν ο Άρης αναγκάστηκε να επιτεθεί άνοιξαν οι διάδρομοι προς την εστία του με αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα και οι τελικές μας προσπάθειες.

ΑΠΟΕΛ Πάρντο, Σέρτζιο, Καπράλ, Μπόρδα, Ολιβέιρα, Μοράις, Βινίσιους, Χαραλαμπίδης (80 Αλεξάνδρου), Αλωνεύτης (90 Σατσιας), Γκονσάλβες (65 Σωτηρίου), Σιέρινταν.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!