ΑΠΟΕΛ Vs Ενπ 3-0

Νίκη η οποία συνοδεύτηκε με μπόλικο μουρμουρητό που σε κάποιες περιπτώσεις έφτασε μέχρι τις αποδοκιμασίες ήταν ο απολογισμός της πρεμιέρας για την ομάδα μας. Το ευρύ 3-0 ίσως να μην αποτυπώνει την απόδοση της ομάδας μας κάτι που τουλάχιστον κρίνει η πλειοψηφία των οπαδών μας. Τα δυο γκολ ήρθαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα με δυο εξαιρετικές εκτελέσεις φαουλ από τους Χαραλαμπίδη και Αμορίν αντίστοιχα. Ο τελευταίος ήταν ο παίκτης που δέχτηκε και τις περισσότερες αποδοκιμασίες από μια μεγάλη μερίδα οπαδών μας, η οποία δυστυχώς δεν είχε την απαιτούμενη υπομονή. Η νίκη θα ξεχαστεί πολύ νωρίς και το ζητούμενο είναι αν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτά τα δεδομένα αφού η εμπιστοσύνη του κόσμου προς τον προπονητή φαίνεται να έχει κλονιστεί.

Ο Σέρτζιο επιβεβαίωσε τη φήμη του αφού το αρχικό είχε μια αλλά σημαντικη δόση ρίσκου με τον Αλεξάνδρου να χρίζεται οργανωτικός μέσος και τον Γκομες να μένει στον πάγκο. Ο Γκονσαλβες επέστρεψε στο αρχικο σχήμα παίρνοντας θέση στο δεξι άκρο και τον Αλωνευτη να καλύπτει το αριστερο. Η διάταξη 4-1-4-1 δεν είχε άλλα περίεργα αφού οι Μοραις και Βινίσιους ηταν στις γνωστές τους θεσεις ενω ο Αμοριν παρέμεινε στο αρχικο σχήμα παρά τις προηγούμενες προβληματικές εμφανίσεις.

Ο αγώνας είχε από το πρώτο λεπτο το αναμενόμενο σκηνικό με τους φιλοξενούμενους να αμυνονται και τον ΑΠΟΕΛ να έχει την εδαφική υπεροχή. Η ομάδα μας επιχείρησε να βρει τις λύσεις με πλαγιοκοπησεις και τον Αλωνευτη να είναι και αυτη τη φορα ο πιο κινητικός παίκτης.

Με το πέρασμα του χρόνου και παρα το οτι δημιουργήθηκαν 1-2 καλές ευκαιρίες η νευρικότητα ηταν το κύριο χαρακτηριστικό στις κινήσεις των παικτών μας οι οποίοι δτσκολευονταν αφάνταστα να συνδυαστούν. Σε αυτό ίσως να έπαιξε ρόλο και η αρνητική διάθεση με την οποία πήγε ο κόσμος στο γήπεδο αφού πολυ εύκολα ξεκινούσαν οι αποδοκιμασίες για κάποιες λανθασμένες ενέργειες.

Με αυτα τα δεδομένα η ομάδα δεν μπόρεσε να κάνει κατι ουσιαστικό μέχρι την ανάπαυλα αφού επιβεβαιώθηκε οτι ηταν ανέφικτο για τον Αλεξάνδρου να ανταποκριθεί  στο νεο του ρόλο.

Το δευτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τα ίδια δεδομένα και με την πάροδο του χρόνου έγινε ξεκάθαρο οτι η επικρατηση δεν θα ηταν τοσο ευκολη οσο νομιζαν οι περισσοτεροι. Όταν μάλιστα η Ενπ έχασε τη πρώτη καλη ευκαιρία οι αποδοκιμασίες ηταν πιο έντονες απο ποτε και είχαν στόχο τον Σερτζιο.

Τα πράγματα έδειχναν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο αλλά στο 57 ήρθε το γκολ για την ομάδα μας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Μετα από ατομική ενέργεια του Γκονσαλβες η μπάλα κατέληξε στον Βινίσιους που έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το γκολ έπαιξε καθοριστικό ρόλο αφού βοήθησε την ομάδα μα παίξει πιο ελεύθερα ενω και η Ενπ έπρεπε πλέον να βγει από τα καρέ της. Στο 65 ο Σερτζιο έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο με τον Χαραλαμπιδη να αντικαθιστά τον Αλωνευτη.

Η ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 72 όταν ο Σιέρινταν δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα ενώ αποφύγαμε το καρδιακό όταν στο 82 ο Παρντο με διπλή απόκρουση με έσωσε κυριολεκτικά. Η νίκη πήρε απρόσμενα μεγάλες διαστάσεις όσον αφορά το σκορ όταν αρχικά στο 88 και στη συνέχεια στις καθυστερήσεις οι δυο εκτελέσει φαουλ των Χαραλαμπίδη και Αμορίν ανέβασαν το δείκτη του σκορ.

ΑΠΟΕΛ:
Πάρντο, Σέρτζιο, Αμορίν, Ολιβέιρα, Κρίστιαν, Μοράις, Βινίσιους, Αλεξάνδρου, Αλωνεύτης (66′ Χαραλαμπίδης), Γκονσάλβες (76′ Γκόμες), Σέρινταν (87′ Μπούντιμιρ)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!