Το προφίλ της Bordeaux

Η κλήρωση έφερε σαν επικεφαλής του ομίλου μας την Bordeaux.  Η Γαλλική ομάδα κέρδισε την συμμετοχή της στο Europa League αφού την περσινή χρονιά κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας κερδίζοντας στο τελικό την Εβιαν με 3-2 . Στους ομίλους του Europa League μπήκε απευθείας λόγω της βαθμολογίας της Γαλλίας. Στο γαλλικό πρωτάθλημα πέρσι η Bordeaux τερμάτισε στην 7η θέση ενώ φέτος σε τρεις αγώνες βρίσκεται στην 9η θέση με 4 βαθμούς. (1 νίκη 1 ισοπαλία και 1 ήττα). Στην ιστορία της έχει κερδίσει 6 πρωταθλήματα  Γαλλίας με το τελευταίο την περίοδο 2008-09. Επιπλέον έχει κερδίσει 4 κύπελλα Γαλλίας και 3 league cup.

Πέρσι συμμετείχαν στους ομίλους του Europa League περνώντας την πρώτη θέση στον όμιλο της με αντιπάλους την Νιούκαστλ, Μαρίτιμο και Κλαμπ Μπριζ. Στην φάση των 32 απέκλεισε την Ντιναμο Κιέβου και στην φάση των 16 αποκλείστηκαν από την Μπεφίκα.

Μεγαλύτερη της ευρωπαϊκή επιτυχία θεωρείται η συμμετοχή της στον τελικό του Uefa Cup  την περίοδο 1995-96 χάνοντας και τους δυο αγώνες του τελικού από την Μπαγερν Μονάχου. Το μεγάλο της αστέρι τότε ήταν ο Ζινετιν Ζιτάν ο οποίος αμέσως μετά την χρονιά του τελικού πήρε μεταγραφή για την Γιουβέντους.

Από τον Ιούνιο του 2011 προπονητής της ομάδας της Bordeaux είναι ο γάλλος Francis Gillot ο οποίος προηγουμένως διατέλεσε προπονητής της γαλλικής Σοσο για 7 χρόνια. Στην φετινή μεταγραφική περίοδο η Μπορντώ έχασε 3 βασικούς παίκτες της. Οι δύο επιθετικοί της ομάδας Gouffran και Modeste πήραν μεταγραφή για την Νιουκαστλ και Χοχενχαιμ αντίστοιχα.

Η έδρα της ομάδας είναι το Chaban-Delmas χωρητικότητας  34,500 θεατών. Είναι ένα παλαιό γήπεδο και στο οποίο η Μπορντό θα παίξει ίσως για τελευταία χρονιά αφού κτίζεται η νέα έδρα της ομάδας.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!