Ο Θεός να βάλει το χέρι του

Και να υπάρξει διοικητική λύση σήμερα που θα βγάλει τον ΑΠΟΕΛ από το αδιέξοδο η ζημιά έγινε. Οι μεγαλομέτοχοι της εταιρείας επιβεβαίωσαν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αδυνατούν να λειτουργήσουν από κοινού με τρόπο που να διασφαλίζουν τα συμφέροντα της ομάδας. Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις το πρόβλημα έμπαινε κάτω από το χαλί όσο υπήρχε η ηγετική φυσιογνωμία του Γιοβάνοβιτς ο οποίος ένωνε τις αντιμαχόμενες παρατάξεις και έφερνε τα εκατομμύρια ευρώ από το Champions League. Δεν ξέρουμε αν η σημερινή γενική συνέλευση θα είναι όπως όλες τις άλλες όπου οι μεγαλοπαράγοντες αποφεύγουν να συζητήσουν τα οικονομικά δεδομένα και το παίζουν αγαπημένοι. Το σίγουρο είναι το πρεστίζ του ΑΠΟΕΛ δέχτηκε ανεπανόρθωτο πλήγμα με τα τερτίπια, παλινδρομήσεις, συμπάθειες και αντιπάθειες των πρωταγωνιστών των τελευταίων ημέρων.

Η συνέλευση δεν θα είναι εκλογική αφού κανένας δεν είχε το θάρρος να βγει μπροστά και να υποβάλει υποψηφιότητα. Ο Ερωτοκρίτου μια μένει και μια φεύγει, αυτοί που δεν τον θέλουν φοβούνται το βάρος των επιτυχιών του πρώτου και πάει λέγοντας.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι συγκεκριμένοι μεγαλομέτοχοι δεν μπορούν να συνυπάρξουνε αλλά ούτε και να συνεργαστούν για το καλό του ΑΠΟΕΛ. Δεν υπάρχει για παράδειγμα κοινό σημείο επαφής ανάμεσα σε Πετρίδη και Ερωτοκρίτου. Ο Ξιναρής (LTV) για ευνόητους λόγους στηρίζει Ερωτοκρίτου ενώ ο Ποταμίτης προσπαθεί να δημιουργήσει το δικό του πόλο που θα ελέγξει την επόμενη μέρα. Ο Γεωργίου είναι μια κατηγορία από μόνος του αφού θα παρουσιαστεί υποστηρικτής όποιου καταλήξει στην εξουσία ενώ ο Λοϊζίδης προσπαθεί διαχρονικά και πλέον ανεπιτυχώς να ισορροπεί τις διάφορες πλευρές.

Το σκηνικό πλέον διαμορφώνεται ως εξής:

Οι πέντε ψάχνουν πρόεδρο

Τα πέντε μέλη που θεωρούνται σήμερα η διοίκηση της εταιρείας αλλά κανένας δεν πιστεύει ότι μπορούν να ανταποκριθούν από μόνοι τους δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούν έστω και αν δέχονται ακόμα και έμμεσες απειλές. Πρόκειται για τους Ραφαήλ, Αντωνίου, Αθανασίου, Ζαμπά και Κυριάκου. Έχοντας σαν όπλο και τη νομιμότητα που προβλέπουν οι διαδικασίες θα αναμένουν τη σημερινή συνέλευση για να καθορίσουν το πλάνο τους. Ήδη επικοινωνιακά έχουν κάνει άνοιγμα προς τον Ερωτοκρίτου για να επιστρέψει και να ηγηθεί του συμβουλίου.

Ο Ερωτοκρίτου ζυγίζει τα δεδομένα

Το image του Φοίβου έχει πληγεί ανεπανόρθωτα με το μένω-φεύγω και όσο και αν προσπαθεί να στείλει το μήνυμα ότι θα αναθεωρήσει αν του τον ζητήσει η πλειοψηφία της συνέλευσης κάτι τέτοιο με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται δύσκολο να γίνει. Και να γίνει όμως θα είναι για τους λάθους λόγους αφού όπως λένε οι επικριτές τους τον θέλουν να μείνει για να υποστεί τις συνέπειες του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έφερε την εταιρεία.

Πάντως ο απερχόμενος πρόεδρος έχει ακόμα και τώρα τους πιστούς υποστηρικτές του με πρώτο και καλύτερο τον μεγαλύτερο μέτοχο (LTV) αλλά και μεμονωμένες προσωπικότητές (Ιωνάς, Παπαέλληνας) που έχουν τη δική τους σημειολογία.

Ένα θέμα που σίγουρα  προβληματίζει τον Ερωτοκρίτου σε περίπτωση που αποφασίσει να επιστρέψει είναι πως θα μπορέσει να σχηματίσει ένα ισχυρό συμβούλιο αφού κάτι τέτοιο φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο.

H νέα πρωτοβουλία – συμμαχία Ποταμίτη

Αν και παρουσιάζεται ως σταυροφόρος της ανανέωσης και της αλλαγής σε πρόσωπα και αντιλήψεις ο Ποταμίτης φαίνεται τις τελευταίες ώρες να στρέφεται στην παλιά συνταγή. Όπως προκύπτει ο πρόεδρος του Σωματείου που πλέον έχει τη δυναμική του μεγαλομέτοχου προσπαθεί να τροχοδρομήσει μια λύση στο μοντέλο της διοικούσας επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν οι Πρόδρομος Πετρίδης, Βάσσος Ηλιάδης, Γιώργος Σταμάτης και άλλοι. Πρόκειται όπως λένε για λύση σωτηρίας προκειμένου να αποφευχθεί το ολοκληρωτικό αδιέξοδο που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στη υλοποίηση του αγωνιστικού προγραμματισμού.

Αν οι επαφές που γίνονται ολοκληρωθούν η λύση αυτή αναμένεται να παρουσιαστεί στη γενική συνέλευση ως επιλογή.

Όσοι δεν ξενέρωσαν με τα πιο πάνω ή τα βρίσκουν ενδιαφέρον και υγιή μπορούν να δουν live το επόμενο επεισόδιο στις 5:30 το απόγευμα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!