Μετά από 4μηνη καθυστέρηση

Είπε πολλά και σημαντικά στην αποχαιρετιστήρια δημοσιογραφική του ο Γιοβάνοβιτς και μια δεύτερη ανάγνωση τους μας αναγκάζει να θίξουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα. Ο προπονητής μας ανέφερε πως ενημέρωσε έγκαιρα τη διοίκηση για την απόφαση του να αποχωρήσει λέγοντας κατά λέξη «Η διοίκηση ήταν ενήμερη για την απόφασή μου, όταν ακόμη τα πράγματα πήγαιναν καλά. Μετά από όσα συνέβησαν στην Κύπρο το Μάρτιο αισθανόμουν ότι έπρεπε οπωσδήποτε το ΑΠΟΕΛ να πάρει το πρωτάθλημα». Κάναμε αρκετές αναφορές πριν καν επισημοποιηθεί η αποχώρηση του για το ότι ο Γιοβάνοβιτς είχε ενημερώσει από τα μέσα Ιανουαρίου τον πρόεδρο, που χειριζόταν αποκλειστικά το θέμα, πως δεν θα συνέχιζε τη νέα χρονιά. Παρόλο που τους τέσσερις αυτούς μήνες ο κόσμος  ζούσε με τη ψευδαίσθηση ότι ο Γιοβάνοβιτς μπορεί να παραμείνει, ο Ερωτοκρίτου γνώριζε για την οριστική και αμετάκλητη απόφαση του προπονητή.

Ο Γιοβάνοβιτς είναι παρελθόν αλλά ξεσκαλίζουμε γιατί με τα πιο πάνω δεδομένα ο ΑΠΟΕΛ θα έπρεπε να είχε ήδη καταλήξει στον προπονητή με τον οποίο θα πορευτεί τα επόμενα χρόνια. Αντί αυτού μόλις την περασμένη εβδομάδα συστάθηκε μια επιτροπή η οποία καλείται να διαμορφώσει ένα short list υποψηφίων προπονητών.

Είδαμε επίσης το πρώτο φαβορί που ήταν ο Μπέν Σιμόν να τίθεται μετά από μερικές μέρες εκτός υποψηφιοτήτων αφού κρίθηκε ασύμφορη οικονομικά η περίπτωση του. Σαν αποτέλεσμα η ομάδα μας σήμερα ψάχνεται και πλέον λειτουργεί υπό την πίεση του χρόνου. Και αυτό γιατί θα πρέπει μέσα σε ένα δεκαήμερο το πολύ να βρούμε τον αντι Γιοβάνοβιτς.

Αν πιάσουμε το deadline του δεκαημέρου θα πρέπει σε χρόνο ρεκόρ ο νέος προπονητής να αξιολογήσει το υπάρχον ρόστερ και να πάρει καίριες αποφάσεις σε σχέση με τις ανανεώσεις παικτών που πλέον δεν μπορούν να περιμένουν.

Με αυτά τα δεδομένα θεωρούμε ότι ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα την τελευταία τετραμηνία αναθέτοντας σε άτομο της εμπιστοσύνης του το θέμα νέου προπονητή έτσι ώστε να μην μπούμε σε περιπέτειες.

Ψες πάντως ο Ερωτοκρίτου αυτοδεσμεύτηκε λέγοντας πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα καταλήξει στον προπονητή που θα αντικαταστήσει τον Γιοβάνοβιτς.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!