Άεκ Vs ΑΠΟΕΛ 0-1

Ο ΑΠΟΕΛ θεωρείται ο βέβαιος πρωταθλητής και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη στέψη που μάλλον θα γίνει την επόμενη αγωνιστική στο νέο ραντεβού με την Αεκ. Σε έναν αγώνα όπου η απόδοση της ομάδας μας ήταν κάτω του μετρίου μίλησε η αποτελεσματικότητα της ομάδας μας. Το γκολ του Σέρτζιο με απευθείας φαουλ ήταν το πολυτιμότερο στο φετινό πρωτάθλημα αφού έφερε τη νίκη και το +8 από τη δεύτερη Ανόρθωση. Μετά από δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα ήρθε η νίκη-πρωτάθλημα και με αυτά τα δεδομένα σύντομα θα ξεχαστεί η νέα προβληματική εμφάνιση της ομάδας μας, Οι πανηγυρισμοί στο τέλος το επιβεβαίωσαν.

Ο Γιοβάνοβιτς διατήρησε το 4-4-2 αλλά το επιθετικό δίδυμο αυτή τη δορά αποτελούσαν οι Μπιτόν και Μαντούκα οι οποίοι είχαν σαν στηρίγματα στα δυο άκρα τους Χαραλαμπίδη και Αλεξάνδρου. Το τι μπορεί να θεωρηθεί ως έκπληξη ήταν η επιστροφή του Καρυπίδη στο αρχικό σχήμα που προτιμήθηκε αντί του Μπόρδα.

Παρά το καλό πρώτο πεντάλεπτο για την ομάδα μας η Αεκ ισοζύγισε άμεσα τον αγώνα και ήταν η ομάδα που κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της και να κρατήσει περισσότερο την μπάλα. Η ομάδα μας έδειξε να έχει τις γνωστές δυσκολίες αφού οι ακραίοι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν στον οργανωτικό τομέα με αποτέλεσμα οι Μαντούκα και Μπιτόν να είναι αποκομμένοι.

Η Αεκ ήταν η ομάδα που δημιούργησε την πρώτη καλή προϋπόθεση στο 19 με την ομάδα μας να αντιδρά άμεσα και να φτιάχνει στο ίδιο λεπτό τη δική της φάση όταν η παράλληλη πάσα του Αλεξάνδρου πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Ενάντια στη ροή του αγώνα ο ΑΠΟΕΛ έκανε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 27 όταν μετά από αντεπίθεση ο Χαραλαμπίδης βρέθηκε απέναντι από τον Χαιμοφ αλλά το πλασέ του έξω από την μεγάλη περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Παρά την ευκαιρία μας η Αεκ συνέχισε να έχει τον έλεγχο και η πίεση έφερε και τη δημιουργία ευκαιριών. Ο Πάρντο σε δυο περιπτώσεις απέκρουσε σωτήρια τα πλασέ του Τσάντο γεγονός που επέτρεψε στην ομάδα μας να διατηρήσει το μηδέν παθητικό.

Με κατοχή 68-32 υπέρ της Αεκ η εικόνα του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο ήταν κάτι παραπάνω από προβληματική. Η αδυναμία να οργανωθούμε σωστά ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής ενώ έλειπε και το απαιτούμενο πάθος.

Τα πρώτα στάδια του δευτέρου ημιχρόνου είχαν την ίδια ουσιαστικά εικόνα με την Αεκ να έχει τον πλήρη έλεγχο και την ομάδα μας να μην μπορεί να κάνει ούτε τα βασικά στον οργανωτικό τομέα. Μοιραία η γηπεδούχος ήταν η ομάδα που έφτιαξε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν στο 56 ο Τσάντο και πάλι έστειλε την μπάλα έξω παρά το ότι ο Πάρντο ήταν εκτός θέσης.

Ενάντια στη ροή του αγώνα ο ΑΠΟΕΛ ευτύχησε να πετύχει γκολ. Στο 63 ο Νεκτάριος κέρδισε φαουλ έξω από την περιοχή και ο Σέρτζιο με τρομερή εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Χαϊμοφ.

Το γκολ δεν μπορούσε να αλλάξει την απογοητευτική εικόνα της ομάδας μας αφού η Αεκ συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα και να προσπαθεί για την ισοφάριση. Με την ομάδα μας να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα ο Γιοβάνοβιτς έκανε με καθυστέρηση την πρώτη του κίνηση στο 77 όταν ο Πίντο πέρασε στη θέση του Τζιόλη.

Με τον χρόνο να λειτουργεί πλέον εις βάρος της Αεκ το ζητούμενο ήταν να διαφυλάξουμε το υπέρ μας σκορ έτσι η προσπάθεια επικεντρώθηκε σε αυτό. Η είσοδος του Μπέκμαν στο 86 στη θέση του Μπιτόν είχε στόχο να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη μεσαία γραμμή έτσι ώστε να απορροφήσουμε την πίεση της Αεκ.

Κίτρινες: Χαραλαμπίδης, Σέρτζιο

ΑΠΟΕΛ Πάρντο, Σέρτζιο, Κλουκόφσκι, Ολιβέιρα, Καρυπίδης, Μοραίς, Τζιόλης (77 Πίντο), Αλεξάδρου, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (89 Μπουντιμίρ), Μπιτόν (85 Μπέκμαν)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!