ΑΠΟΕΛ Vs Απόλλων 1-0

Τεράστια νίκη από κάθε άποψη πέτυχε η ομάδα μας επί του μαχητικού και ισάξιου Απόλλωνα. Ο Ατόρνο με μια γκολάρα στο 78 κράτησε τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή σε έναν αγώνα όπου παρά την μέτρια απόδοση και τις αντιξοότητες πήραμε και πάλι το ζητούμενο. Το απόλυτο των νικών μας φέρνει πολύ νωρίς σε θέση ισχύος από τους υπόλοιπους παραδοσιακούς διεκδικητές αλλά κανείς δεν εφησυχάζετε.  Όλα έδειχναν ότι δεν θα τα καταφέρναμε αφού το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αναγκαστικές αλλαγές των Μπουντιμίρ και Μπόρδα αλλά η ομάδα βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με λίγες καλές στιγμές κατάφερε να πάρει την πελώρια νίκη. Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε την ομάδα ο Γιοβάνοβιτς αφού οι δυο αλλαγές αφορούσαν τους τραυματίες Κλουκόφσκι και Πίντο τη θέση των οποίων πήραν οι Αλεξάνδρου και Μοράις αντίστοιχα. Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Πάρντο ενώ η διάταξη 4-4-2 με την οποία αρχίσαμε τον αγώνα είχε σαν επιθετικό δίδυμο τους Ατόρνο και Μπουντιμιρ.

Ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που από την αρχή του αγώνα μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό του και με τις κάθετες πάσες από τον κεντρικό άξονα έστειλε ανησυχητικά μηνύματα. Το νωθρό ξεκίνημα από πλευράς μας δεν είχε κόστος αφού σταδιακά μπορέσαμε να αμυνθούμε σωστά αλλά το μεγάλο πρόβλημα ήταν στον οργανωτικό τομέα. Το 4-4-2 δεν δούλεψε σωστά αφού οι ακραίοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μπάλα ενώ από τον κεντρικό άξονα οι Τζιόλης και Μοράις επικεντρώθηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Η αδυναμία της ομάδας μας να κρατήσει την μπάλα και να γίνει απειλητική ανάγκασε τον Γιοβάνοβιτς να αλλάξει πλευρές τους Χαραλαμπίδη και Μαντούκα για ένα δεκάλεπτο (20-30). Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 26 με πλασέ του Μπουντιμίρ ενώ η πιο μεγάλη φάση ήταν για τον Απόλλωνα στο 36 όταν ο Χαμτανί ανάγκασε τον Πάρντο να αποκρούσει σωτήρια.

Το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου αναλώθηκε με την ομάδα μας να προσπαθεί να οργανωθεί σωστά με προσπάθειες των Τζιόλη και Ατόρνο χωρίς να μπορούμε όμως να γίνουμε απειλητικοί.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μπεναχούρ να αντικαθιστά τον τραυματία Μπουντιμίρ ενώ με πρόβλημα αγωνιζόταν και ο Αλεξάνδρου. Ο σχηματισμός άλλαξε σ 4-5-1 με τον Ατόρνο μοναδικό προωθημένο ενώ τα ανάποδα συνεχίστηκαν όταν στο 54 ο Μπόρδα ζήτησε αλλαγή με τον Ζουέλα να περνά στη θέση του. Οι αλλαγές αρχικά αποσυντόνισαν την ομάδα μας που συνέχισε να έχει προβλήματα στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να στηρίζεται στις ατομικές προσπάθειες των Τζιόλη, Μπεναχούρ και Ατόρνο.

Στο 68 ο Σολάρι πέρασε στη θέση του Χαραλαμπίδη και παρόλο που ο Αργεντινός δεν τροφοδοτήθηκε η είσοδος του βοήθησε την ομάδα να λειτουργήσει καλύτερα από τα άκρα. Ο Μπεναχούρ βρήκε διαδρόμους και στο 78 ήρθε η λύτρωση όταν μετά από σέντρα του Αλεξάνδρου το εν κινήσει βολέ του Ατόρνο έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 1-0 ήρθε σε μια στιγμή που ο Απόλλωνας δύσκολα θα μπορούσε να αντιδράσει αφού πλέον το ΓΣΠ έγινε πραγματικό υφαίστειο. Η ψυχολογία ήταν πλέον με το μέρος μας και με σχετική άνεση μπορέσαμε να κρατήσουμε τους αντίπαλους μακριά από την εστία του Πάρντο.

Το τελικό σφύριγμα του Τράττου βρήκε όλους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία από κάθε άποψη νίκη./

Ο κορυφαίος σε έναν αγώνα που η ομάδα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα ήταν ο Ατόρνο ενώ βοήθησε πολύ και ο Τζιόλης.

Κίτρινες: Αλεξάνδρου

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σολωμού, Αλεξάνδρου, Καρυπίδης, Μπόρδα (54΄ Ζουέλα), Μοράις, Τζιόλης, Μαντούκα, Χαραλαμπίδης (68΄ Σολάρι), Ατόρνο, Μπούντιμιρ (46΄ Μπενασούρ)

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!