Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιβεβαίωσε κα στη χτεσινή δημοσιογραφική του ότι το σύστημα που προτιμά να εφαρμόζει σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος είναι το 4-4-2 το οποίο κρίνεται ως ιδιαίτερα αποτελεσματικό. «Με αυτό κάναμε τις νίκες» είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής μας εννοώντας ότι τα περισσότερα γκολ σημειώθηκαν όταν η ομάδα αγωνιζόταν με αυτή τη διάταξη, αφού κατά διαστήματα για διάφορους λόγους τηρείται και η διάταξη 4-2-3-1. Το φετινό ρόστερ και κυρίως τα χαρακτηριστικά των επιθετικών μας κάνουν το 4-4-2 την πρώτη επιλογή για τον Γιοβάνοβιτς παρόλο που και ο ίδιος τονίζει ότι η ομάδα έχει τη δυνατότητα να προσαρμοστεί και σε άλλα συστήματα. Η επισύμανση ότι έχουμε αδυναμίες ακολουθώντας το συγκεκριμένο σχηματισμό πάνω στις οποίες η ομάδα δουλεύει καθημερινά στον Αρχάγγελο είναι επίσης άξια αναφοράς.
Ο Γιοβάνοβιτς προβληματίζεται και προσπαθεί να βελτιώσει την μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας. Σε όλους του αγώνες και ιδιαίτερα σε αυτόν με την Αλκή φάνηκε η αδυναμία της ομάδας να κρατήσει την μπάλα στο χώρο του κέντρου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εκδηλώνει αρκετές επιθέσεις ο αντίπαλος και την ομάδα μας μην έχει την κατοχή.
Έχοντας έναν παίκτη λιγότερο στο κέντρο (πχ χωρίς Μπεναχούρ)απαιτείται από τους δυο κεντρώους να έχουν ενεργό συμμετοχή στον οργανωτικό τομέα μοιράζοντας παιχνίδι τόσο στους ακραίους όσο και στους επιθετικούς. Ενόψει του Απόλλων οι Μοράις και Τζιόλης που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά μαζί θα έχουν το δύσκολο ρόλο να ανακόψουν τις επιθέσεις των αντιπάλων και παράλληλα να αρχίσουν τις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας.
Μια άλλη σημαντική παράμετρος του 4-4-2 είναι ενεργός συμμετοχή των ακραίων στο παιχίδι είτε αμυνόμαστε είτε προσπαθούμε για το γκολ. Οι επιθετικογενείς Σολωμού και Αλεξάνδρου βοηθούν στο κομμάτι του γκολ αλλά θέλουμε ακόμα δουλεία στον αμυντικό τομέα, κάτι που ισχύει φυσικά και ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό για τους Σέρχιο και Κλουκόφσκι.
Ανεξαρτήτως διάταξης ο αγώνας με τον Απόλλωνα πλησιάζει και η ομάδας μας πρέπει να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη για να κερδίσει το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Τα περιθώρια βελτίωσης σε συγκεκριμένους και σημαντικούς τομείς είναι μεγάλα και αυτό λέει πολλά.