Το αντίο του Ιβάν

Ήταν αναμενόμενο ότι όλα τα βλέμματα θα ήταν στραμμένα σε αυτόν. Η μεγαλύτερη φυσιογνωμία στη σύγχρονη ιστορία του ΑΠΟΕΛ βρέθηκε για τελευταία φορά στο ΓΣΠ και όπως ήταν φυσικό αποθεώθηκε. Ο Ιβάν εμφανώς συγκινημένος από την πρώτη στιγμή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έδειχνε να μην θέλει να φύγει από αυτόν ούτε και όταν ολοκλήρωσε το γύρο των κερκίδων. Και αυτό γιατί αντί να πάει στα αποδυτήρια έκατσε για τελευταία φορά στην άκρη του πάγκου κάνοντας ένα τσιγάρο. Ο Γιοβάνοβιτς ήθελε πολύ να αποχαιρετήσει το κοινό του με μια νίκη και το έδειξε στους παίκτες του πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Λίγο πριν την έναρξη έγινε η πρώτη έκρηξη από τον κόσμο όταν το γνωστό Γιοβάνοβιτς πορο πορο μπερο δονούσε την ατμόσφαιρα και τον στρατηγό να χαιρετά με συγκίνηση.

Λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο Ιβάν με κινήση προς τον κόσμο στη δυτική τους προέτρεψε να αρχίσουν να πανηγυρίζουν τη νίκη και τον τίτλο ενώ δυσανασχέτησε όταν μερίδα ηλίθιων οπαδών μας μπήκε μέσα στο γήπεδο πριν τελειώσει ο αγώνας.

Κατά τη διάρκεια του τελετουργικού γνώρισε και πάλι την αποθέωση από όλο το γήπεδο ενώ οι δυο αρχηγοί (Σατσιάς και Χαραλαμπίδης) αποφάσισαν να σηκώσουν μαζί με τον προπονητή τους το βαρύτιμο τρόπαιο.  Το καλύτερο ήρθε στη συνέχεια. Αφού περίμενε να κάνουν το γύρο του θριάμβου οι παίκτες, κατευθύνθηκε αρχικά προς τους πορτοκαλί. Όλοι κατάλαβαν ότι θα έκανε την τελευταία του βόλτα για να αποχαιρετήσει τον κόσμο.

Πλησιάζοντας έδωσε εντολή για να τραγουδήσουν όλοι υπό τις οδηγίες του ένα σύνθημα. Η επιλογή του ήταν το Θρύλε που το πας, τρέλανες και εμάς. Είναι το σύνθημα που έμεινε χαραγμένο στη μνήμη του από την περσινή πορεία και ιδιαίτερα στον αγώνα με την Λυών.

Μετά τη νότια ακολούθησε η ανατολική κερκίδα όπου έγινε το ίδιο και στη συνέχεια η δυτική. Πλησιάζοντας προς τη συγκεκριμένη κερκίδα και απευθυνόμενος προς τον κόσμο είπε «έλα προπονητές» και ακολούθως έδωσε το σύνθημα για να αρχίσουν όλοι το τραγούδι.

Στο τέλος ενώ απολάμβανε το Marlboro του στην άκρη του πάγκου ήρθαν οι παίκτες για να τον πάρουν με το ζόρι και να τον πετάξουν στον ουρανό!

Όταν τα φώτα έσβησαν και ο κόσμος έφυγε ο Γιοβάνοβιτς  συνέχισε την αγαπημένη του ρουτίνα. Μαζί με τους στενούς συνεργάτες του έκατσαν αρκετή ώρα στο λόμπι του Αλέκρα συζητώντας πολλά και διάφορα.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!