Τι αναμένεται από τον Δώνη

Ο Γιώργος Δώνης έπιασε δουλεία στην ομάδα μας και παρόλο που θα ακουστεί υπερβολικό υπάρχουν απαιτήσεις από τον νέο προπονητή και το επιτελείο του. Η πίεση του χρόνου και οι αγώνες που έρχονται είναι τόσης σημασίας που το ιδανικότερο σενάριο είναι αυτό που θέλει τον Δώνη να βάζει με το καλημέρα τη σφραγίδα του. Ασφαλώς και θα πρέπει να κάνουμε υπομονή αφού δεν μπορούν να λυθούν από την μια μέρα στην άλλη τα προβλήματα που δημιούργησε η τετραμηνία του Σέρτζιο.  Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι τα πάντα θα κριθούν τους επόμενους 6 μήνες. Ας δούμε όμως τι αναμένεται από τον νέο μας προπονητή:

Γρήγορη προσαρμογήΟ χρόνος λειτουργεί εις βάρος του αλλά ο Δώνης πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να μάθει τα πάντα για το ρόστερ της ομάδας μας έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει τις απαιτούμενες βελτιώσεις. Τα dvd είναι μια καλή πηγή για να μπορέσει να σχηματίσει μια πρώτη καλή άποψη αλλά οι προπονήσεις και οι επίσημοι αγώνες θεωρούνται το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα. Καλό θα ήταν να υπήρχε κάποιος τεχνικός που θα μπορούσε να τον κατατοπίσει για το ρόστερ αλλά αυτό είναι πολυτέλεια.

Πειθαρχία  – σχέσεις με παίκτεςΜε το δικό του τρόπο ο προπονητής και οι συνεργάτες του θα πρέπει να στείλουν το μήνυμα ότι τα κρούσματα αγωνιστικής και εξωαγωνιστικής πειθαρχίας ανήκουν στο παρελθόν. Λογικά οι παίκτες θα πρέπει να το έχουν ήδη καταλάβει γεγονός που κάνει πιο εύκολο το έργο του Δώνη. Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να αρχίσει να κερδίζει και πάλι τον σεβασμό των αντιπάλων του και για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει πρώτα αυτοσεβασμός.

Είναι επίσης σημαντικό για τον Δώνη να καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό των παικτών αφού αυτό θα έχει θετική επίδραση στο  κλίμα που δημιουργείται και συντηρείται σε ολόκληρο το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ.

Αγωνιστική βελτίωσηΗ μεγαλύτερη ανάγκη είναι να παίξουμε καλύτερα! Είναι τόσο απλή η απαίτηση του κόσμου αλλά προς το παρών αποδεικνύεται ανέφικτη. Αυτό προκύπτει γιατί κάποιοι παίκτες δεν αποδίδουν σύμφωνα με τις δυνατότητες του ενώ το μεγαλύτερο άγχος όλων μας είναι η πιθανότητα να έχουμε μαζέψει στην ομάδα αρκετούς μέτριους παίκτες. Ο Δώνης θα πρέπει άμεσα να κάνει τη δική του ενδοσκόπηση και να κρίνει πως θα βελτιώσει το αγωνιστικό προφίλ του ΑΠΟΕΛ.

Ο Ελλαδίτης προπονητής σκιαγραφείται ως λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και ότι από πλευράς τακτικής προτιμά τη διάταξη 4-4-2. Όλα αυτά φυσικά είναι σχετικά αφού η λογική λέει ότι οι επιλογές του θα εξαρτηθούν και από τα ατού της ομάδας μας.

Διαχείριση πίεσηςΛέγεται και γράφεται ότι ο Δώνης δεν αντιδρά καλά και σωστά κάτω από συνθήκες πίεσης. Αυτό ήταν ένα στοιχείο που φάνηκε στην παρουσία του στην Αεκ και κυρίως στον Παοκ. Ο ΑΠΟΕΛ είναι εξίσου δύσκολη ομάδα ενώ υπάρχει και η συγκυρία του ότι έρχεται να δουλέψει κοντά μας σε μια δύσκολη εποχή με αρκετά εσωτερικά προβλήματα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα του επόμενου εξαμήνου θα μπορέσει να διαχειριστεί αποτελεσματικά την πίεση. Ίσως το βασικότερο του όπλο σε αυτό είναι το γεγονός ότι έρχεται για να διορθώσει τα κακώς έχοντα άλλων.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!