Πως θα έρθει η νίκη

Το -5 από την κορυφή δεν αφήνει περιθώρια για νέες απώλειες κάτι που σημαίνει ότι ο σημερινός αγώνας με τη Σαλαμίνα είναι μονόδρομος. Μπορεί αυτό να προκαλεί άγχος και πίεση αλλά είναι στοιχεία που θα πρέπει να τα διαχειριστούμε μιας και συμβαδίζουν με την κουλτούρα του ΑΠΟΕΛ. Η ηρεμία που ζητούν κατά καιρούς οι υπεύθυνοι είναι πλέον πολυτέλεια και το ζητούμενο είναι να κάνουμε ένα σερί νικών αρχίζοντας από σήμερα. Η Σαλαμίνα θεωρείται μια από τις πιο αδύνατες ομάδες του πρωταθλήματος και από τις βασικές υποψήφιες για υποβιβασμό. Μέχρι στιγμής μετρά δυο ήττες (Δόξα, Άχνα) και μια νίκη (Κούκλια) αλλά έχει 0 βαθμούς αφού ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς.

Πρόκειται για πρώτο εκτός έδρας αγώνα του ΑΠΟΕΛ απέναντι σε μια ομάδα που θα αμύνεται μαζικά και με κάθε τρόπο έτσι ώστε να μην χάσει. Συνήθως σε τέτοιους αγώνες ούτε ένα τέρμα είναι αρκετό για να βγάλει τον αντίπαλο μας από τα καρέ του.

Με αυτά τα δεδομένα η ομάδα μας πρέπει να ακολουθήσει ένα πλάνο που θα της επιτρέψει να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και να πετύχει γκολ. Δεν ξέρουμε ποιος θα το πετύχει από τη στιγμή που οι επιθετικοί μας δυσκολεύονται αφάνταστα αλλά κάποιος με κάποιον τρόπο πρέπει να βρεθεί να την σπρώξει.

Μέρος του προβλήματος είναι και η δυσκολία να οργανωθούμε σωστά και είναι για αυτό που η επιστροφή του Μπενασούρ στο σχήμα είναι πολύ πιθανή αφού ο Γκόμες δυσκολεύεται στο δημιουργικό κομμάτι.

Η Σαλαμίνα δεν βλέπει εύκολα δίκτυα οπότε το άλλο ζητούμενο για την ομάδα μας είναι να μην δεχτεί τέρμα. Ο Ολιβέιρα δεν προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς τις προηγούμενες μέρες και η απόφαση αν θα χρησιμοποιηθεί θα είναι της τελευταίας στιγμής. Το ενδεχόμενο να δούμε το δίδυμο Αμορίν – Μπόρδα είναι πιθανό και παράλληλα πρόκληση.

Περιμένουμε να δούμε και ποιος θα επιλεγεί για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας λόγω της απουσίας του Ντα Σίλβα. Ο Καπράλ συμπληρώνει δυο μήνες στην ομάδα και ίσως ο σημερινός αγώνας να προσφέρεται για να πάρει θέση βασικού.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!