Πως θα έρθει η καθαρή νίκη;

Ο Σέρτζιο έκανε φύλλο και φτερό την Μάριμπορ στην προσπάθεια του να προετοιμάσει όσο καλύτερα μπορούσε την ομάδα μας. Το πιο σημαντικό πράγμα κατά την άποψη μας δεν είναι πως θα παρουσιαστεί η πρωταθλήτρια Σλοβενίας αλλά το να μπορέσει ο ΑΠΟΕΛ να πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσης του. Με δεδομένο ότι μας λείπουν αγώνες και δεν υπάρχει ο απαιτούμενος βαθμός ομοιογένειας είναι σημαντικό να υπάρξει αγωνιστική πειθαρχία που θα διασφαλίσει πρωτίστως το μηδέν παθητικό ενώ η κλάση κάποιων παικτών πρέπει να παίξει καταλυτικό ρόλο για να πετύχουμε ένα τουλάχιστον γκολ. Ο Σέρτζιο αποφάσισε την εντεκάδα που θα παρατάξει και εικάζουμε ότι αυτή θα έχει λίγες αλλά σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο φιλικό. Η πιο σημαντική αφορά τον παίκτη στην κορυφή της επίθεσης αφού όλα συνηγορούν ότι αυτός θα είναι ο Γκονσάλβες. Αν και θεωρείται δεδομένο ότι ο νεαρός δεν μπορεί να βγάλει ολόκληρο τον αγώνα η ικανότητα του να διασπά αντίπαλες άμυνες θεωρείται must στον πιο σημαντικό αγώνα της χρονιάς.

Στηρίγματα στον Ίσμα αναμένεται να είναι οι Μαντούκα και Χαραλαμπίδης εκτός και αν ο Βραζιλιάνος μετακινηθεί στον άξονα και ο Αλωνεύτης πάρει θέση στο αριστερό άκρο. Το ερωτηματικό που προκύπτει (όχι για τον Σέρτζιο που πήρε τις αποφάσεις του) αφορά το κατά πόσο ο Μπενασούρ μπορεί να διαδραματίσει αποτελεσματικά το ρόλο του οργανωτή. Στα φιλικά δεν έπεισε όπως φυσικά και όλη η ομάδα αλλά ο Σέρτζιο πιστεύει σε αυτόν.

Στη διάταξη με ενισχυμένο κέντρο οι Μοράις και Γκόμες θα πάρουν τις άλλες δυο θέσεις. Διαρρέει εδώ και μέρες ότι ο Βινίσιους βγάζει μάτια στις προπονήσεις και ότι ενδέχεται να πάρει τη θέση του Γκόμες αλλά θεωρούμε παρακινδυνευμένη τη συμμετοχή του άπειρου μέσου.

Ο Πάρντο θα προτιμηθεί αντί του Χιώτη ενώ η αμυντική τετράδα θα αποτελείται από τους Σέρτζιο, Ολιβέιρα, Αμορίν και Ηλία. Εικάζουμε και πάλι ότι ο τελευταίος θα προτιμηθεί για το αριστερό άκρο αντί του Ντα Σίλβα που έδειξε να έχει μεγάλη δυσκολία στο να ανταποκριθεί επαρκώς αγωνιζόμενος στη συγκεκριμένη θέση.

Που θα κριθεί ο αγώνας

Η Μάριμπορ είναι μια δουλεμένη ομάδα που μπορεί να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους και να χτυπήσει από τα άκρα. Με αυτά τα δεδομένα ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να έχει καλή αμυντική λειτουργία έτσι ώστε να καταφέρει αυτό που ήταν ανέφικτο στα φιλικά. Το μηδέν παθητικό.

Όσο απορούμε εμείς για το πώς θα έρθει το γκολ και ποια θα είναι τα ατού του ΑΠΟΕΛ άλλο τόσο απορεί και ο προπονητής της Μάριμπορ. Οι Σλοβένοι δεν είχαν τη δυνατότητα να δουν αντιπροσωπευτικό δείγμα του φετινού ΑΠΟΕΛ και κάποια πράγματα τους είναι εντελώς άγνωστα. Αν καταφέρουμε να τους αιφνιδιάσουμε θα έχουμε κάνει το πρώτο και ίσως πιο αποφασιστικό βήμα.

Η εμπειρία και κλάση των παικτών μας που ήταν παρών στην επική πορεία των 8 του Champions League πρέπει να παίξει καταλυτικό ρόλο. Μαντούκα, Πάρντο, Ολιβέιρα, Χαραλαμπίδης και Μοράις μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Το καμίνι του ΓΣΠ είναι ένας αστάθμητος παράγοντας που συνήθως λειτουργεί υπέρ μας. Οι Σλοβένοι τονίζουν ότι είναι έτοιμοι και δεν τους

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!