Ο ΑΠΟΕΛ είναι πρωταθλητής Κύπρου για 11 φορά στην ιστορία του, αφού κατάφερε από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο που έδειχνε ικανό για τον τίτλο. Η επιτυχία αυτή δεν ήρθε καθόλου τυχαία. Το μεγάλο στοίχημα του μειωμένου μπάτζετ αλλά καλού και έξυπνου προγραμματισμού πέτυχε και είναι αποτελεί πλέον παράδειγμα προς μίμηση για μελλοντικούς προγραμματισμούς. Το Συμβούλιο του Χριστόφορου Ποταμιτη έθεσε από την αρχή τους όρους συνεργασίας με το προπονητικό δίδυμο του Τόνι Κωνσταντινιδη και Χριστόφορου Λειβαδιωτη. Αυτοί δεν ήταν άλλοι από το να γίνει μια σωστή επιλογή καλαθοσφαιριστών έγκαιρα, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό σύνολο που δεν θα χρειαζόταν τις γνωστές και οικονομικά καταστροφικές προσθαφαιρέσεις κατά την διάρκεια της σεζόν. Αφού λοιπόν οι όροι ήταν ξεκάθαροι και αποδεκτοί και από τις δύο πλευρές, το μόνο που απέμενε για να πετύχει το μεγάλο στοίχημα ήταν: δουλειά, επιμονή και υποστήριξη.
Το γεγονός ότι η ομάδα μας ξεκίνησε και τερμάτισε πρώτη στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου λέει πολλά. Το γεγονός ότι η ομάδα κατάφερε, παρά την απώλεια του κυπέλλου, να ανασυνταχθεί και να καταφέρει να κάνει την μεγάλη επιστροφή στην σειρά των ημιτελικών ενώ έχανε με 2-0 νίκες, λέει ακόμα περισσότερα. Το ότι στο τέλος κατάφερε με μόνο μία επιπλέον προσθήκη στο ροστερ να πάρει το πρωτάθλημα, τα λέει όλα.
Ο Τονης Κωνσταντινιδης, ήταν ο μεγάλος αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας. Αποδέχτηκε τους όρους του μειωμένου μπάτζετ και έχοντας μια τεράστια πρόκληση μπροστά του στο να δημιουργήσει ένα σύνολο με αυτά τα λεφτά που να είναι ικανό να πάρει το πρωτάθλημα, τα κατάφερε. Στον δεύτερο χρόνο παρουσίας του στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ ήξερε ακριβώς πως ήθελε να κτίσει την φετινή ομάδα και έφερε του παίχτες χρειαζόταν για να το πετύχει. Η ομάδα έδειξε καθ’ όλη την σεζόν ότι είχε ουσία, ήταν συμπαγής και αγωνιζόταν ως σύνολο. Αυτά ήταν και τα κυριότερα χαρακτηριστικά του φετινού ΑΠΟΕΛ. Δεν εναπόθεσε τις ελπίδες του για διάκριση σε συγκεκριμένες μονάδες, αλλά δούλεψε στο να μπορέσει η ομάδα να λειτουργεί συλλογικά και να βρίσκει λύσεις.
Ο Χριστόφορος Λειβαδιωτης ήταν ο άξιος συμπαραστάτης του προπονητή σε όλο αυτό τον μαραθώνιο. Οι δύο απέδειξαν ότι λειτουργούν άψογα ως ομάδα και ξέρουν να δουλεύουν με τρόπο που ο ένας καλύπτει τον άλλο. Η συμμετοχή του Λειβαδιωτη στις αποφάσεις σε όλους τους αγώνες ήταν ευδιάκριτη και σε αρκετές από αυτές καταλυτική. Ως προπονητής ήξερε πότε και πως να παρεμβαίνει και έδινε στην ομάδα την επιπλέον βοήθεια στις περιπτώσεις που χρειάζονταν να παρθούν άμεσες αποφάσεις και λύσεις.
Οι καλαθοσφαιριστές μας έκαναν ότι μπορούσαν για να στεφθεί ο ΑΠΟΕΛ πρωταθλητής μετά από χρόνια. Η συμμετοχή του κάθε ενός ήταν σημαντική και η διάθεσή τους να λειτουργήσουν ως σύνολο επιβραβεύτηκε.
ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Ήρθε στον ΑΠΟΕΛ πριν από 4 χρόνια και φέτος ως Αρχηγός σήκωσε την κούπα. Τα καθήκοντα του στην ομάδα ήταν κυρίως αμυντικά και οι βοήθειες του στο κομμάτι αυτό πολύτιμες. Αποκορύφωμα, η χρησιμοποίηση του στον τελικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει σε τέτοιο βαθμό ολόκληρη την σεζόν. Το πάθος του και ο τσαμπουκάς του είχαν την τιμητική τους στον τελευταίο αγώνα στο Λευκοθεο που ήταν απλά συγκλονιστικός.
ΚΟΥΝΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Ήρθε μετά από χρόνια στην ομάδα από όπου ξεκίνησε και έδωσε ουσιαστικές λύσεις στην νευραλγική θέση του point guard. Η ηρεμία του στο παιχνίδι και το μυαλό του, πρόσθεσαν στην ομάδα μας την ηρεμία που χρειάζονταν σε αρκετές περιπτώσεις μέσα στον αγώνα. Η διεισδυτικότητα του στην αντίπαλη άμυνα στάθηκε πρόβλημα σε πολλούς αντιπάλους, όπως τον καθοριστικό τέταρτο ημιτελικό με τον Κεραυνό, όταν με 21 πόντους μέσα στον Στρόβολο, πήρε την ομάδα στους ώμους του και την έσπρωξε στην νίκη.
ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: Ήρθε στον ΑΠΟΕΛ μια βδομάδα πριν από τον τελικό κυπέλλου για να δώσει βοήθεια στην θέση του center που ήταν εμφανές ότι είχαμε πρόβλημα. Ήταν η υπέρβαση της διοίκησης στο μπάτζετ και έχοντας εις γνώση του αυτό, κατάφερε να τους δικαιώσει. Ο Ελλαδιτης γίγαντας έδωσε στην ομάδα μας τεράστια βοήθεια μέσα στο ζωγραφιστό και έκανε την μεγάλη διαφορά. Πέραν από την εξωπραγματικη αγωνιστική του προσφορά, πρόσθεσε στην ομάδα κύρος και περισσότερη οντότητα στους τελικούς.
KREMEN MICHAL: Ο ποιοτικότερος καλαθοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, πήρε όπως και πέρσι την ομάδα στους ώμους του σε όλη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και την έστειλε πρώτη στα πλέι οφ. Ο τραυματισμός του στον ώμο δεν στάθηκε εμπόδιο να προσφέρει αρκετές βοήθειες και στα play off. O Kremmen αποτελεί υπόδειγμα αθλητή που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στην ομάδα και να συνεργάζεται μαζί του.
RADOSAVLJEVIC LAZAR: Με τεράστια ψυχικά αποθέματα και με μια κολακευτική ηρεμία μέσα στο παρκέ, ο Lazar, συνέβαλε με τον πιο αθόρυβο τρόπο να κρατηθεί η ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας. Πολυθεσίτης, αγωνιζόμενος στις θέσεις 3 μέχρι 5 έβαλε τις δικές του σημαντικές πινελιές, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά εκεί που χρειαζόταν να επέμβει και έδωσε στην ομάδα τις βοήθειες που χρειαζόταν από την πρώτη αγωνιστική μέχρι και την τελευταία.
DIGGS JAMAR ANTHONY: Ο Αμερικανός ήταν χάρμα οφθαλμών στα play off καταγράφοντας μέσω όρο 20.4 πόντους ανά αγώνα! Αποκορύφωμα οι 17 πόντοι στο πρώτο δεκάλεπτο του 5ου αγώνα στο Λευκοθεο. Είχε με ανοδική παρουσία καθ’ολη την διάρκεια της σεζόν με κορύφωση τα πλέι οφ που έδειξε ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα παιχνίδια.
MC FADDEN: Ο μικρόσωμος Αμερικανός, ήταν το πολυβόλο της ομάδας μας σε όλη την αγωνιστική περίοδο. Ήταν ο φόβος και ο τρόμος των αντιπάλων από την περιφέρεια και έδωσε στον ΑΠΟΕΛ με τα πολύ καλά ποσοστά ευστοχία του, τους περισσότερους πόντους απο όλους τους συμπαίκτες του. Ήταν ο 2ος σκόρερ όλου του πρωταθλήματος με μόλις 1 πόντο πίσω από τον πρώτο.
POOLE DONTE RASHUN: Ένας πεισμωμένος αθόρυβος καλαθοσφαιριστής που έβαζε τεράστια πίεση αμυντικά σε κάθε αντίπαλο και ήταν συχνά η αιτία για να τον σπρώξει σε λάθη. Σημαντική βοήθεια και στα ριμπάουντ ενώ δεν υστέρησε επιθετικά με τις συχνές διεισδύσεις του.
CRITTLE CEDRIC JOSHUA: Στην πρώτη του επαγγελματική χρόνια μετά το κολέγιο, κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής! Με καλά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ κατάφερε να βγάλει μόνος τους τα κάστανα από την φωτιά κατά την κανονική περίοδο στην θέση του κεντρικού. Μετά και την προσθήκη του Γλυνιαδακη μπόρεσε να δώσει περισσότερες και πιο ουσιαστικές βοήθειες γιατί ήταν πιο ξεκούραστος και δεν είχε όλο το βάρος της συγκεκριμένη θέσης.
ILIC NEMANJA: Αγωνίστηκε μόνο κατά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αφού στα πλει οφ αντικαταστάθηκε από τον Γλυνιαδάκη. Έδωσε αρκετές ανάσες συμπαίχτες του ερχόμενος από τον πάγκο.
Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τον πίνακα με τους πόντους που πέτυχε ο κάθε καλαθοσφαιριστής μας στην κανονική διάρκεια.