Πλάνο με ρίσκο και προκλήσεις

Όσο περνούν οι μέρες γίνεται αντιληπτό ότι το θέμα των ανανεώσεων δεν είναι τόσο εύκολο όσο νόμιζαν κάποιοι. Ο ΑΠΟΕΛ έγινε γνωστός ανά το παγκόσμιο, είναι ελκυστικός εργοδότης από κάθε άποψη αλλά όπως όλα δείχνουν η πλειοψηφία των υπό ανανέωση παικτών θα αποχωρήσει. Τουλάχιστον οι Κακά, Μαρσίνιο, Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα και Ζόρζε βρίσκονται με το ενάμισι πόδι εκτός Αρχαγγέλου και αν αγωνιστούν το Σάββατο θα είναι η τελευταία τους φορά με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ. Δεν είναι μυστικό ότι ο κόσμος άρχισε να προβληματίζεται και αν επιβεβαιωθούν οι πιο πάνω αποχωρήσεις είναι βέβαιο ότι κάποιοι θα αγχωθούν. Αυτός όμως που σίγουρα δεν αγχώνεται είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο προπονητής μας μπορεί να έχει τα ερωτηματικά που αφορούν το δικό του μέλλον αλλά αυτά πλέον έχουν ακαδημαϊκό χαρακτήρα… Έτσι λοιπόν ο Ιβάν χτίζει το νέο ΑΠΟΕΛ, γνωρίζοντας ότι ο σχεδιασμός προβλέπει ακόμα και ριζική ανοικοδόμηση.

Κανένα συμβόλαιο που προτάθηκε δεν έγινε χωρίς να προσμετρηθούν όλοι οι παράμετροι που δεν αφορούν μόνο την μέχρι στιγμής  προσφορά του κάθε παίκτη αλλά και την προοπτική του καθενός σε σχέση και με την ηλικία του αλλά και τις οικονομικές απολαβές. Η επιτακτική ανάγκη να μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας αλλά και να υπάρχουν ισχυρά κίνητρα στον καθένα,  καθιστά πολυτέλεια τα διετή συμβόλαια που αξιώνουν οι περισσότεροι ή παράλογες αυξήσεις όπως αυτή που ζητά ο Μποαβεντούρα.

Μπορεί λοιπόν πολλοί να θεωρούν ότι ο Φοίβος θέλει να τοκίζει τα εκατομμύρια αλλά αυτός που καθορίζει την στρατηγική της οποίας βλέπουμε κάποιες προεκτάσεις και παρενέργειες είναι ο Γιοβάνοβιτς που θέλει να περάσει το μήνυμα στους παίκτες του ότι κανείς δεν πρέπει να επαναπαυτεί και να αποκτήσει κουλτούρα κυβερνητικού λόγω της φετινής πορείας στο Champions League.

Η πιθανότητα να πρέπει να στηθεί εκ νέου η αμυντική γραμμή είναι παραπάνω από μεγάλη αφού ακόμα και ο Ολιβέιρα θα επανήλθε μετά από μήνες και δύσκολα θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα στις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που θα έχει να αντιμετωπίσει ο Ιβάν χτίζοντας τη νέα ομάδα.

 

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!