Ολυμπιακός Vs ΑΠΟΕΛ 0-2

Νίκη με κόστος για την ομάδα μας αφού πέτυχε το ζητούμενο χάνοντας όμως τον πρώτο της σκόρερ για τον υπόλοιπο της χρονιάς. Ο Ατόρνο σε μια από τις πολλές ευκαιρίες που χάσαμε υπέστη κάταγμα περόνης και οδηγήθηκε εσπευσμένα σε ιατρικό κέντρο για να τροχοδρομηθεί το συντομότερο η χειρουργική επέμβαση. Παρά τη διοικητική κρίση των τελευταίων ωρών η ομάδα μας παρουσιάστηκε ορεξάτη και με καλή απόδοση κατάφερε να κερδίσει. Αυτό έγινε χάρης τα δυο γκολ του Μαντούκα στο δεύτερο ημίχρονο και αφού προηγουμένως χάθηκαν μοναδικές ευκαιρίες. Ο Γιοβάνοβιτς έκρινε και αυτή τη φορά τους Μπέκμαν και Ολιβέιρα ανέτοιμους για το αρχικό σχήμα έτσι προτιμήθηκε η πιο δοκιμασμένη εντεκάδα με βάση και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες. Η διάταξη 4-2-3-1 είχε τον Ατόρνο στην κορυφή της επίθεσης με τους Αλωνεύτη και Μαντούκα στα δυο άκρα και τον Μπεναχούρ σε ρόλο οργανωτή. Οι Τζιόλης και Πίντο ήταν οι δυο στο χώρο του κέντρου λίγο πιο πίσω από τον Τυνήσιο, ενώ αμυντική τετράδα ήταν οι Σέρχιο, Μπόρδα, Μοράις και Κλουκόφσκι.

Η ομάδας από τα πρώτα λεπτά κατάφερε να κερδίσει την κατοχή και με καλή κυκλοφορία της μπάλας έφτανε με σχετική ευκολία μπροστά στην εστία του Ολυμπιακού. Πέραν της καλής ευκαιρίας του Ατόρνο πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό η ομάδα μας δημιουργήθηκαν άλλες δυο ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ. Στην πρώτη ο Αλωνεύτης στο 3 δεν πλάσαρε σωστά ενώ στο 18 ο Πίντο από μοναδική θέση έστειλε την μπάλα έξω αντί στα δίκτυα.

Η καθολική υπεροχή δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα για την ομάδα μας και παρόλο που ο Ολυμπιακός αρχικά είχε παθητικό ρόλο στην πορεία έκανε τις δικές του ευκαιρίες. Αρχικό στο 20 από στατική φάση πήγε να γίνει το λάθος από τον Πάρντο ενώ στο 23 και μετά από λάθος του Σέρχιο ο Σταμπολζίεφ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Πάρντο απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 36 πέραν του ότι χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία η ζημιά ήταν ακόμα πιο μεγάλη γιατί στη φάση τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή ο Ατόρνο.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια εικόνα με την ομάδα μας να προσπαθεί έντονα για το γκολ και τον Ολυμπιακό να αμύνεται. Αφού χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μπουντιμίρ με την κεφαλιά του να σταματά στο δοκάρι στο 58 ήρθε το πολυπόθητο γκολ όταν μετά από σέντρα του Αλωνεύτης ο Μαντούκα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 0-1 ελευθέρωσε τα πόδια των παικτών μας που πλέον έπαιζαν πιο άνετα καταφέρνοντας να συνεχίσουν τον χορό των χαμένων ευκαιριών με τον Αλωνεύτη να παίρνει σειρά. Η είσοδος του Μπέκμαν στη θέση του Μπενασούρ στο 58 ήταν η επόμενη αξιόλογη εξέλιξη ενώ ο αγώνας τέλειωσε στο 71 όταν μετά από ελεύθερο του Πάρντο ο Μαντούκα έγινε κάτοχος της και με πλασέ έκανε το 0-2.

Στη συνέχεια ο ρυθμός της ομάδας μας έπεσε αλλά εξακολουθήσαμε να έχουμε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου. Στο 77 ήταν η σειρά του Ολιβέιρα να περάσει στον αγώνα με τον Βραζιλιάνο να παίρνει και αυτός με τη σειρά του χρόνο συμμετοχής. Μέχρι το τέλος δεν υπήρξε κάτι σημαντικό

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Κλουκόφσκι, Μπόρδα, Μοράις, Τζιόλης, Πίντο, Μπενασούρ (58 Μπέκμαν), Αλωνεύτης (77 Ολιβέιρα), Μαντούκα, Ατόρνο (41 Μπούντιμιρ)

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!