Ολοταχώς για πρωτάθλημα στο μπάσκετ

Η τεράστιας σημασίας νίκη που πέτυχε η καλαθοσφαιρική μας ομάδα μέσα στον Στρόβολο συνδυάστηκε με την κατάληψη της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα, αφού η μέχρι χτες πρωτοπόρος Αεκ έχασε στην Λευκωσία από την Εθα. Η ομάδα μας που ξεκίνησε νωθρά χτες το ματς στον Στρόββολο (17-2!) κατάφερε να γυρίσει τον αγώνα δημιουργώντας ταυτόχρονα και μια διαφορά ασφαλείας η οποία αν και στο τέλος πήγε να εξανεμιστεί, ήταν αρκετή για να κατακτήσουμε το ροζ φύλλο. Ο χτεσινός αγώνας ήταν και ο τελευταίος του 2ου γύρου και έτσι ο ΑΠΟΕΛ, ως πρώτος στην βαθμολογία, μπαίνει στον 3ο γύρο του πρωταθλήματος έχοντας το απόλυτο της έδρας. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα μας θα αγωνιστεί με τον 2ο, 4ο και 6ο του πρωταθλήματος εντός έδρας δηλαδή με Αεκ, Κεραυνό και Αελ. Εκτός έδρας θα αντιμετωπίσει την Έθα  και τον Απόλλων. Ο  3ος γύρος του πρωταθλήματος θα καθορίσει ποιες 4 ομάδες θα τερματίσουν πρώτες για να αναμετρηθούν μεταξύ τους στα πλεϊ-οφ. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη και στον 3ο γύρο θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέϊ-οφ.

Η ομάδα μας στους 10 μέχρι σήμερα αγώνες της σεζόν έχει 18 βαθμούς έχοντας δύο επανωτές ήττες από αεκ και απολλων πριν να σπάσει χτες θριαμβευτικά το αρνητικό σερί που πήγε να δημιουργηθεί. Ο ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής έχοντας σημειώσει 801 πόντους όμως διαθέτει την τρίτη χειρότερη άμυνα.

Η ομάδα μας ξεκίνησε και διατηρεί από την αρχή της σεζόν τους ίδιους καλαθοσφαιριστές οι οποίοι υπό τις οδηγίες του Τόνι Κωνσταντινίδη και Χριστόφορου Λειβαδιώτη δείχνουν ότι έχουν δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο. Το φετινό ρόστερ διαθέτει πολύ καλές μονάδες οι οποίες επιλέγηκαν σωστά, έτσι ώστε η ομάδα να διαθέτει πολυφωνία όσον αφορά το παιχνίδι της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στον αγώνα με τον Κεραυνό, ο μέχρι χτες πρώτος σκόρερ της ομάδας μας  Mc Fadden σημείωσε μόλις 2 πόντους, όμως η ομάδα κέρδισε γυρίζοντας ένα ματς που έχανε αρχικά με μεγάλη διαφορά.

Κάποια αξιοσημείωτα στατιστικά που φανερώνουν την φετινή δυναμική είναι:

  1. Τρείς από τους τέσσερεις πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος είναι καλαθοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ (Kremen, Mc Fadden, Radosavljevic)
  2. Τρείς πρώτοι καλαθοσφαιριστές τους πρωταθλήματος σε κλεψίματα είναι δικοί μας (Mc Fadden, Poole, Κούννας.)
  3. Δύο καλύτεροι σε αριθμό τριποντίστες του πρωταθλήματος είναι της ομάδας μας. (Kremen, Mc Fadden )
  4. Ο παίχτης με τα περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ αλλά και πρώτος στο σύνολο των ριμπάουντ του πρωταθλήματος είναι ο Kremen
  5. Μόνο ένας παίχτης στους πρώτους δέκα σε λάθη του πρωταθλήματος είναι δικός μας.

 

Είναι ξεκάθαρο ότι αν ο ΑΠΟΕΛ αποφασίσει να κάνει 1-2 διορθωτικές κινήσεις στους τομείς όπου φαίνεται να υστερεί (στην θέση 5 πάσχει κυριολεκτικά) και να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα του Λευκοθέου, τότε θα κάνει ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και του Κυπέλλου.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!