Οι συγκρίσεις επιβεβαιώνουν το πρόβλημα

Οι φετινές αρνητικές επιδόσεις του ΑΠΟΕΛ μας κίνησαν την περιέργεια έτσι μπήκαμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε κάποιους δείκτες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές έτσι ώστε να δούμε το μέγεθος του προβλήματος. Η ομάδα μας σκοράρει με το σταγονόμετρο ενώ δεν έχει την παραμικρή βοήθεια από τους επιθετικούς, ενώ πολύ κουβέντα γίνεται και για τα κενά στην αμυντική γραμμή. Πάμε λοιπόν να δούμε τι συμβαίνει τις τελευταίες πέντε χρονιές

Τα οκτώ τέρματα που πέτυχε μέχρι στιγμής η ομάδα μας είναι ο πιο φτωχός απολογισμός της τελευταίας πενταετίας. Την αντίστοιχη περσινή περίοδο ο ΑΠΟΕΛ είχε πετύχει 23 τέρματα! ενώ προ διετίας είχε πετύχει 13 που είναι ο δεύτερος πιο φτωχός απολογισμός. Έχοντας μέσο όρο ένα γκολ ανά αγώνα και με την άμυνα να κάνει πολλά και σοβαρά λάθη είναι αναπόφευκτο να μην έχουμε τη βαθμολογική συγκομιδή που θα θέλαμε.

Το γραφικό δεν θέλει και ιδιαίτερη εξήγηση αφού αποτυπώνει με τον πιο παραστατικό τρόπο την έλλειψη επιθετικού παίκτη ή παικτών που να μπορεί να δώσει λύσεις στο γκολ. Ενώ τα τελευταία 4 χρόνια η συνεισφορά των επιθετικών στο σκοράρισμα ήταν ισορροπημένη, φέτος και τα 8 τέρματα έχουν προέλθει από μη επιθετικούς.

Ο ΑΠΟΕΛ θεωρείται την τελευταία πενταετία μια ομάδα με ισχυρή μεσοεπιθετική γραμμή αλλά ακόμα και με αυτά τα δεδομένα οι παίκτες που θεωρούνταν επιθετικοί είχαν ουσιαστική συνεισφορά στο σκοράρισμα.

Ο ΑΠΟΕΛ δέχτηκε 7 γκολ στη φετινή χρονιά και παρόλο που κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είναι πολλά ο συνδυασμός τους με τα 8 που έχουμε πετύχει δημιουργούν θέμα. Η σύγκριση της φετινής επίδοσης με τις αντίστοιχες των προηγούμενων χρόνων επιβεβαιώνει επίσης το πρόβλημα. Και αυτό γιατί τα 3 τελευταία χρόνια η ομάδα μας στις πρώτες 8 αγωνιστικές είχε δεχτεί μόνο 3 γκολ.

Οι συγκρίσεις λοιπόν επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Δεν θυμίζουμε ΑΠΟΕΛ και το ζητούμενο για τον Δώνη και τους παίκτες είναι να βελτιώσουν ότι βελτιώνεται έχοντας κατά νου και το ότι έρχεται η μεταγραφική που ίσως βοηθήσει.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!