Και ο Roland Linz στο short list

Ο Πάουλο Σέρτζιο θέλει να κλείσει το συντομότερο δυνατό η εκκρεμότητα που υπάρχει με τον επιθετικό που ψάχνει και είναι για αυτό που πλέον στρέφει την προσοχή του σε άλλες περιπτώσεις αφού δεν προχωρά του Κουλιμπαλί. Στο short list του Πορτογάλου περιλαμβάνεται και ο Αυστριακός επιθετικός Roland Linz του οποίου η περίπτωση κρίνεται θετικά από τον προπονητή μας έστω και αν ο Linz τελείωσε την περσινή χρονιά στο πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης. O 31χρονός επιθετικός έχει πολλές εμπειρίες και γεμάτο βιογραφικό από καλά πρωταθλήματα και ομάδες ενώ ο Σέρτζιο τον γνωρίζει από την παρουσία του Αυστριακό στο Πορτογαλικό πρωτάθλημα. Το πέρασμα του Linz από το πορτογαλικό πρωτάθλημα ήταν την τριετία 2006-09 όπου αγωνίστηκε στην Μποαβίστα και στη συνέχεια για δυο χρόνια στην Μπράγκα. Όπως θα δείτε και στον σχετικό πίνακα η περίοδος αυτή ήταν από τις πιο παραγωγικές του.

Ο Linz ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Αύστρια Βιέννης στην οποία είχε δύο θητείες. Το 2010-11 ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ ενώ ανακηρύχθηκε και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 21 τέρματα.

Το 2004 είχε ανεπιτυχές πέρασμα από τη Γαλλία όπου πήγε δανεικός στη Nice ενώ πισωγύρισμα στην καριέρα του ήταν και το πρώτο μισό του 2009-10 όταν πήγε δανεικός στην τουρκική Gaziantepspor.

Ο Linz ξεκίνησε την περσινή χρονιά με την Αούστρια χάνοντας όμως τη θέση του ως βασικός και τον Δεκέμβριο πήρε την απόφαση να ξενιτευτεί για τα καλά πηγαίνοντας στην μακρινή Ταϊλάνδη για να αγωνιστεί στην Muangthong United FC.

Ο Linz χρίστηκε διεθνής με την Αυστρία ενώ άξιο αναφοράς είναι το ότι ήταν βασικός στην τελική φάση του EURO 2008.

Προς το παρών δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα αφού ακόμα και το short list του προπονητή μας διαφοροποιείται αναλόγως των εξελίξεων.

 

Roland Linz Season 2010-11 από Sta-Sport

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!