Η υπερβολική εξάρτηση στους Πίντο και Μοράις

Ένα θέμα που έχει τις ρίζες του από τα τέλη της περασμένης χρονιάς και συνεχίζεται και στους πρώτους αγώνες της φετινής είναι η αγωνιστική κατάσταση των Πίντο και Μοράις. Οι δυο αξίζουν ιδιαίτερης αναφοράς αφού είναι το κορυφαίο μεσοαμυντικό δίδυμο που είχαμε ποτέ στον ΑΠΟΕΛ. Για μια 4εστία όλοι τους ζήλευαν και τους θεωρούσαν τη μεγάλη δύναμη των αγωνιστικών επιτυχιών της ομάδας. Ξέρουν τα μυστικά της θέσης, ξέρουν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή τις ισορροπίες, ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν για να βγει το πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι έξι αγώνες στην Ευρώπη ανέδειξαν πρωτόγνωρες αδυναμίες στη μεσαία γραμμή γεγονός που έφερε μέτριες εμφανίσεις και στην πορεία τον άδοξο αποκλεισμό. Οι Πορτογάλοι δεν θυμίζουν με τίποτε τα μηχανάκια που παρέσυραν στο διάβα τους ακόμα και αντίπαλους ποδοσφαιρικούς κολοσσούς . Τι συμβαίνει όμως με τους δύο Πορτογάλους;Η απάντηση καθόλου απλή και εύκολη. Εικασίες μπορεί κάποιος να κάνει και επιχειρούμε το ίδιο. Η κούραση και η φθορά των τελευταίων χρόνων είναι πιθανόν μια καλή δικαιολογία. Το αγωνιστικό τους κάψιμο ίσως να οφείλεται στο ασταμάτητο τρέξιμο και στην ανάληψη της μεγαλύτερης ευθύνης μέσα στο γήπεδο. Αν είναι αυτή η αιτία, τότε πρέπει όλοι να ανησυχούμε. Γιατί αν καεί ένας ποδοσφαιριστής και δεν έχει άλλες αντοχές πολύ δύσκολα επανέρχεται στο επίπεδο που μας συνήθισε. Αυτό θα το δούμε όταν με το καλό επιστρέψει ο Νούνο Μοράις. Έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί για ένα ολόκληρο μήνα λόγω τιμωρίας και πρόκειται για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Υπάρχει όμως και η άλλη παράμετρος. Ότι δηλαδή οι αλλαγές που έγιναν στην ομάδα και ειδικά στην άμυνα δημιουργούν ανασφάλειες σε αυτούς και συνάμα τους κουράζουν περισσότερο στο γήπεδο.Οι Πορτογάλοι, ξέροντας ότι το δικό τους λάθος θα κοστίσει στην ομάδα, έχουν χάσει την άνεση που κυριαρχούσε στον τρόπο παιχνιδιού τους και πολλές φορές τους βγάζει εκτός ψυχολογίας και συγκέντρωσης. Δεν είναι υπερβολή αλλά ένα φυσιολογικό θέμα που σηκώνει συζήτηση.Η σωστή οργάνωση σε μια ομάδα δεν ανήκει μόνο στη μεσαία γραμμή αλλά και στην άμυνα και στην επίθεση. Το στοιχείο αυτό ήταν που διέκρινε τον ΑΠΟΕΛ της 4ετίας αλλά εξαφανίστηκε στους πρώτους φετινούς αγώνες. Οπόταν και οι καλοί μας ποδοσφαιριστές νιώθουν την αδυναμία αυτή και χάνουν πολύ από τη δική τους αξία.

Η παράμετρος των Καρυπίδη και Τζιόλη

Τα πιο πάνω προβλήματα εξηγούν κατά την άποψη μας σε μεγάλο βαθμό και το γιατί έγιναν οι τελευταίες δυο μεταγραφικές κινήσεις. Καρυπίδης και Τζιόλης (την υστάτη) ήρθαν για να δώσουν ποιοτικές λύσεις στην μεσοαμυντική γραμμή. Πρόκειται για δυο παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και ως αμυντικά χαφ. Ο πρώτος όπως αναμενόταν κλήθηκε να δώσει λύσεις στην άμυνα λόγω Ζουέλα και ο Τζιόλης θα είναι αυτός που θα επιχειρήσει να «σπάσει» το δίδυμο των Πορτογάλων αν αυτό κριθεί απαραίτητο από τον Γιοβάνοβιτς.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!