Συνεχίζοντας την ανάλυση μας αύτη την εβδομάδα θα μελετήσουμε πιο αναλυτικά τα πρωταθλήματα που μας ενδιαφέρουν για να δούμε πώς μας επηρεάζουν. Ορισμένα είναι σίγουρο ότι θα βγάλουν πρωταθλήτριες πιο δυνατές από εμάς, άλλα είναι σίγουρο ότι θα βγάλουν πρωταθλήτριες πιο αδύνατες από εμάς και σε ορισμένα το θέμα ακόμη παίζεται. Τελικά δεν ήταν μόνο η Αυστρία και το Βέλγιο που μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα. Ας θυμηθούμε λίγο την κατάταξη όπως έχει σήμερα, η οποία δεν έχει αλλάξει σημαντικά από την περασμένη εβδομάδα. Στην Πολωνία άλλαξε η πρωτοπόρος αλλά η ουσία παραμένει η ίδια.
Στον πιο πάνω πίνακα έχουμε τις επίδοξες πρωταθλήτριες των χωρών των οποίων η κατάταξη τους στην UEFA είναι από την 13η μέχρι την 28η θέση. 13η γιατί είναι η πιο δυνατή χώρα που λαμβάνει μέρος στον τρίτο προκριματικό και 28η γιατί μετά από αυτή οι ομάδες είναι πολύ αδύνατες και δεν μας επηρεάζουν. Το αναμενόμενο είναι ότι η 13η χώρα (Ελβετία) θα πάρει αυτόματη συμμετοχή στους ομίλους αφήνοντας έτσι τις χώρες από την 14η και κάτω να παλέψουν στα προκριματικά. Θυμίζουμε ότι με το πορτοκαλί είναι οι χώρες των οποίων τα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει.
Η Λευκορωσία και η Νορβηγία είναι οι δύο χώρες που σίγουρα θα έχουν ομάδες πιο δυνατές από εμάς και η Σουηδία σίγουρα πιο αδύνατη αφού τα πρωταθλήματα αυτά έχουν τελειώσει. Αν βγάλουμε και την Ελβετία, τότε μας μένουν 11 χώρες με τις οποίες θα μετρηθούμε και από τις οποίες θα πρέπει να μας περνάνε μόνο 7 πρωταθλήτριες για να είμαστε 10οι. Αυτές οι 11 χώρες είναι η Δανία, η Σκωτία, το Ισραήλ, η Κροατία, η Αυστρία, η Σερβία, η Σλοβακία, η Πολωνία, η Βουλγαρία, το Βέλγιο και η Τσεχία. Σε ορισμένες από αυτές τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει και μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.
ΔανίαΣτην Δανία η K