Ερμής Vs ΑΠΟΕΛ 1-2

Ο ΑΠΟΕΛ έδωσε συνέχεια στις μέτριες εμφανίσεις του αλλά πήρε το ζητούμενο που ήταν η νίκη παραμένοντας στο -3 από την κορυφή. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε νευρική και ασύνδετη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα παρουσιάζοντας και πάλι δυσκολία στη δημιουργία ευκαιριών αλλά το γκολ-πέναλτι του Ντε Βινσέτι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έθεσε τις βάσεις για τη νίκη. Με εμφανίσεις όπως αυτές των τελευταίων δυο αγωνιστικών ο στόχος του πρωταθλήματος δεν είναι εφικτός και ο αγωνιστικός χώρος που ήταν πράγματι τραγικός δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία.

Το πλάνο του Δώνη

Ο προπονητής μας προχώρησε σε μια ουσιαστική αλλαγή όσον αφορά το αρχικό σχήμα αφού στο 4-4-2 προτίμησε τον Σιέρινταν στην επίθεση αντί του Μαντούκα που έμεινε στον πάγκο. Ο Ιρλανδός ήταν στην κορυφή της επίθεσης έχοντας πιο πίσω του τον Ντε Βινσέτι και σαν στηρίγματα στα δυο άκρα τους Χαραλαμπίδη και Αλωνεύτη. Κατά τα άλλα πήραν θέση μάχης οι συνήθεις ύποπτοι με τους Μοράις και Βινίσιους στον κεντρικό άξονα και η αμυντική τετράδα με τους Σέρτζιο, Αντωνιάδη, Κακά και Ολιβέιρα.

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό τη νευρικότητα και την τρομερή δυσκολία από πλευράς ΑΠΟΕΛ να οργανωθεί σωστά και να μπορέσει να δημιουργήσει ευκαιρίες. Παρά την κατοχή της μπάλας, οι Σιέρινταν και Ντε Βινσέτι δεν μπορούσαν να τροφοδοτηθούν σωστά αφού ούτε από το άκρα αλλά ούτε και από τον άξονα ήταν εφικτό να δημιουργηθούν προϋποθέσεις.

Παρά το ότι ήμασταν εντελώς ακίνδυνοι ο Ψευδιώτης στο 11 φοβήθηκε να υποδείξει πέναλτι όταν ο Αλωνεύτης ανατράπηκε από αμυντικό, έτσι χάθηκε η μοναδική καλή προϋπόθεση μέχρι το 40. Τότε ο Ντε Βινσέτι ανατράπηκε αντικανονικά από αμυντικό και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι. Μετά από μια μικρή διακοπή λόγω θεατρινισμών του Χρυσοστόμου ο Ντε Βινσέτι με εύστοχη εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 0-1 ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα μας με βάση την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ενώ μέχρι τη λήξη χάθηκαν ακόμα δυο σπουδαίες ευκαιρίες! Αρχικά ο Χαραλαμπίδης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το πλασέ του σταμάτησε σε αμυντικό ενώ στις καθυστερήσεις ο Αλωνεύτης έχασε ακόμα πιο σπουδαία ευκαιρία όταν δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα από εξαιρετική θέση.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ερμή να είναι πιο επιθετικός και στο 51 να φτιάχνει την πρώτη του ευκαιρία η οποία μάλιστα ήταν μεγάλη όταν ο Πάρντο έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Οκκά. Με την πάροδο του χρόνου το πρόβλημα πήρε διαστάσεις αφού η ομάδα μας έχασε τον έλεγχο του κέντρου με αποτέλεσμα ο Ερμής να πιέζει και την ομάδα μας να αμύνεται άτσαλα.

Ενάντια στη ροή του αγώνα στο 66 χάσαμε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Χρυσοστόμου απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Χαραλαμπίδη, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Δώνης έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο βάζοντας τον Μαντούκα.

Ο αγώνας πήγε να τιναχτεί στον αέρα όταν έπεσαν δυο κροτίδες στον πάγκο της ομάδας με τον Ψευδιώτη να διακόπτει τον αγώνα και να πηγαίνει στα αποδυτήρια. Όταν άρχισε το παιχνίδι μετά από οκτάλεπτη διακοπή η νευρικότητα ήταν ακόμα πιο έντονη αλλά ο Αλωνεύτης στο 88 τέλειωσε τον αγώνα όταν μετά από σέντρα-ασιστ του Σαντίν έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίκτυα.

Στο έκτο λεπτό της δεκάλεπτης καθυστέρησης ο Ερμής μείωσε με αυτογκόλ του Κακά ενώ στα λεπτά που απέμειναν οι παίκτες μας εμφανώς αγχωμένοι προσπάθησαν και κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ.

Κίτρινες: Αντωνιάδης

ΑΠΟΕΛ Πάρντο, Ολιβέιρα, Κακά, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Βινίσιους, Μοράις, Ντε Βινσέντι, Αλωνεύτης, Χαραλαμπίδης (66 Μαντούκα), Σιέρινταν (72 Σαντίν)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!