Ας μιλήσουμε για τη διαιτησία

Η διαχείριση της αποτυχίας, γιατί περί αποτυχίας πρόκειται, επιβάλει να βρούμε τη δύναμη να αναγνωρίσουμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Επειδή όμως υπάρχει στη μέση και η διαιτησία των δυο αγώνων με την Μάριμπορ, αναπόφευκτα η συζήτηση τις πρώτες ώρες μετά τον αποκλεισμό περιστρέφεται γύρω από το σπρώξιμο των Σλοβένων. Πριν καν γίνουν οι αγώνες οι εθνικότητες των διαιτητών που είχαν επιλεγεί έβαλαν τους καχύποπτους σε υποψίες οπότε και άρχισαν οι θεωρίες συνωμοσίας. Σήμερα αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι η διαιτησία έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να προκριθεί η Μάριμπορ.

Κάνοντας μια σύνοψη θα λέγαμε ότι οι διαιτητές έδειξαν με την όλη τους παρουσία και όχι απαραίτητα μέσα από μεμονωμένες φάσεις μια πρόθεση να προστατέψουν την Μάριμπορ. Το λέμε αυτό γιατί η διαιτησία του Λευκορώσου Κουλπάκοβ στο Μπάριμπορ δεν ήταν καταδικαστική. Οι φάσεις για τις οποίες διαμαρτυρηθήκαμε για μη καταλογισμό πέναλτι δεν ήταν τόσο ξεκάθαρες. Για προβληματισμό όλων θέτουμε το ερώτημα για το πώς θα νιώθαμε αν δίνονταν τέτοια πέναλτι εναντίων μας.

Εκεί που ο Λευκορώσος φάνηκε να εξαντλεί την αυστηρότητα και να δείχνει μαλάκας ήταν στις δυο αποβολές. Αν και δεν μπορούν να θεωρηθούν αποφάσεις που καθόρισαν το αποτέλεσμα κατάφερε να θολώσει μια και καλή την ομάδα μας. Η κόκκινη στον Γκονσάλβες μπορεί και να στοιχειοθετείται ως επικίνδυνο παίξιμο αλλά επιμένουμε ότι ήταν παραπάνω από αυστηρή. Για την αποβολή στον Σέρτζιο φάνηκε να την επιδιώκει. Όχι ο προπονητής μας αλλά ο διαιτητής και ο βοηθός του!

Το κακό έγινε από τον Ουκρανό Μπόικο στη Λευκωσία. Ήταν αυτός που μας αρνήθηκε ένα καθαρό πέναλτι και που έδειξε με ξεκάθαρο τρόπο και στη φάση που κιτρίνισε τον Γκονσάλβες να θέλει να προστατέψει την Μάριμπορ.

Εκεί χάθηκε η πρόκριση αφού τα όσα έγιναν στο ΓΣΠ μας πήραν στη Σλοβενία με καχυποψία, άγχος και ανετοιμότητα να διαχειριστούμε την όποια κατάσταση θα βρίσκαμε. Οι δηλώσεις του προέδρου στο αεροδρόμιο έδειξαν ότι υπήρχε άγχος από όλους μας. Παρά τις δηλώσεις του Σέρτζιο ότι μπορούμε να διαχειριστούμε την κάθε πίεση κάτι τέτοιο δεν έγινε το βράδι της Τρίτης.

Μοιραία το καυλί που έδειξε ο Σέρτζιο στο διαιτητή έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από μερίδα οπαδών μας που έχει την ανάγκη να εξωτερικεύσει την οργή της για τον αποκλεισμό αλλά και τη διαιτησία. Αυτό θα βοηθήσει να απαλύνουμε το θυμό και την απογοήτευση προσωρινά.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!