ΑΠΟΕΛ Vs Σαλαμίνα 2-0

Τα απολύτως απαραίτητα έκανε η ομάδα μας σήμερα στο ΓΣΠ για να έρθει η νίκη επί της Σαλαμίνας. Η ομάδα μας ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο και κακή στην επανάληψη όσον αφορά τη μεσοεπιθετική της παρουσία. Μπορεί να μην κινδύνευσε σοβαρά από τη Σαλαμίνα που δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο αλλά έπρεπε να έχει καλύτερη αγωνιστική συμπεριφορά στο δεύτερο μισό. Όλα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα όμως όταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο συνδυασμός των Μπέκμαν και Μπιτόν έφερε το άψογο πλασέ του τελευταίου και το γκολ! Όπως τονίσαμε πολλές φορές η αγωνιστική ανάκαμψη θα έρθει από τους δυο αυτούς παίκτες αλλά και από την επάνοδο των τραυματιών (Ολιβειρα, Καρυπίδης). Το σερί νικών που χρειαζόμαστε είναι μεγάλο και μόνο με συνεχή βελτίωση θα τα καταφέρουμε.

Ο Γιοβάνοβιτς έκανε αλλαγές στο αρχικό σχήμα χωρίς όμως αυτές να περιλαμβάνουν τα νέα αποκτήματα που έμειναν στον πάγκο. Ο Ολιβέιρα πήρε θέση βασικού για πρώτη φορά μετά τον αγώνα με την Ρεάλ ενώ και ο Μπουντιμίρ προτιμήθηκε στην κορυφή της επίθεσης στο σχηματισμό 4-2-3-1. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Αλεξάνδρου και Μαντούκα με τον Πίντο να κινείται στον άξονα σε ρόλο οργανωτή. Ρόλο αμυντικών χαφ είχαν οι Μοράις και Τζιόλης ενώ στα δυο άκρα της άμυνας ήταν οι Σέρχιο και Κλουκόφσκι.

Ο αγώνας από το πρώτο λεπτό είχε την αναμενόμενη εικόνα με την ομάδα να κρατά περισσότερο την μπάλα και να προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ. Η διάσπαση της αντίπαλης άμυνας επιχειρήθηκε κυρίως από τα άκρα έτσι μετά το δέκατο λεπτό άρχισαν να δημιουργούνται καλές φάσεις. Στο 11 η κεφαλιά ου Μπουντιμίρ πέρασε έξω ενώ η πιο μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 21 όταν ο Μπλάζιτς απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Μαντούκα.

Η υπεροχή της ομάδας μας καρποφόρησε σε ένα καθοριστικό σημείο αφού στο 35 και μετά από συνδυασμό των Μαντούκα-Σέρχιο η σέντρα του τελευταίου είχε ως αποδέκτη τον Αλεξάνδρου ο οποίο με ωραία κεφαλιά την έστειλε στα δίκτυα.

Το 1-0 ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για την ομάδα μας αφού χωρίς να χρειαστεί να εξασκήσει αφόρητη πίεση είδε την υπεροχή της να εξαργυρώνεται. Με κινητήριο μοχλό τον Μαντούκα ο οποίος είχε βοήθειες από τον Σέρχιο η ομάδα μας συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα αλλά οι γνωστές δυσλειτουργίες στην άμυνα έφεραν την Σαλαμίνα σε θέση βολής σε δυο περιπτώσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαφορετική εικόνα αφού από την αρχή η ομάδα μας παρουσιάστηκε νωθρή, ασύνδετη και αδικαιολόγητα νευρική. Με αυτά τα δεδομένα η Σαλαμίνα μπόρεσε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στα πρώτα λεπτά με αποτέλεσμα να φτάνει με ευκολία μπροστά στα καρέ του Πάρντο.

Με την εικόνα της ομάδας μας να μην μπορεί να αλλάξει σε ουσιαστικό βαθμό στο 71 επιχειρήθηκε η πρώτη κίνηση από τον πάγκο με τον Μπέκμαν να αντικαθιστά τον Τζιόλη. Ο Πίντο πήγε δίπλα από τον Μοραις ενώ ο Μπεκμαν ανέλαβε ρόλο οργανωτή στον άξονα. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και η δεύτερη αλλαγή με τον Χαραλαμπίδη να αντικαθιστά τον Μπουντιμίορ και τον Μαντούκα να προωθείται στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 85 ήταν η σειρά του Μπιτόν να πάρει το βάπτισμα του πυρός όταν πέρασε στη θέση του Μαντούκα. Στο διάστημα που απέμεινε η ομάδα μας έδειξε ότι σκεφτόταν πώς να μην δεχτεί γκολ παρά να επιδιώξει να πετύχει κάποιο.

Παρόλα αυτά στο 91 ήρθε η φάση του αγώνα που έστειλε και τα πιο ενθαρρυντικά μυνληματα ενόψει της συνέχειας όταν ο Μπέκμαν έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Μπιτόν. Το πλασέ του Ισραηλινού ήταν άψογο και το 2-0 γεγονός!

Κίτρινες: Ολιβέιρα

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Σέρτζιο, Κλουκόφσκι, Μπόρδα, Ολιβέιρα, Τζιόλης (72′ Μπέκμαν),Πίντο, Μοράις, Αλεξάνδρου, Μαντούκα (85 Μπιτόν), Μπούντιμιρ (77′ Χαραλαμπίδης)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!