ΑΠΟΕΛ Vs Αλκή 3-0

Η ομάδα μας έκανε το αυτονόητο έστω και αν χρειάστηκε ένα ημίχρονο προκειμένου να πάρει μπρος και να βρει τις λύσεις απέναντι στην άμυνα της Αλκής. Το 3-0 ήρθε δίκαια αφού στο δεύτερο ημίχρονο ο Δώνης έκανε και τις απαραίτητες αλλαγές προσώπων και τακτικής έτσι όταν ήρθε το γκολ στο 46 όλα έγιναν πιο εύκολα.  Η αδυναμία της ομάδας να εφαρμόσει με επιτυχία το 4-2-3-1 και τα δυο γκολ του Χαραλαμπίδη ήταν τα επιμέρους στοιχεία που κρατήσαμε. Το πλάνο

Ο Δώνης έκανε τις λιγότερες δυνατές αλλαγές στο αρχικό σχήμα προκειμένου να ξεκουράσει κάποιους παίκτες και παράλληλα να μην θέσει σε ρίσκο την υπόθεση πρόκριση. Παρόλα αυτά έδειξε μια αχρείαστη και επικίνδυνη επιμονή στη διάταξη 4-2-3-1 που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο αρνητικό αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Ο Σιέρινταν ήταν στη κορυφής της επίθεσης με τον Ντε Βινσέτι σε ρόλο συνδετικού κρίκου ενώ στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Χαραλαμπίδης και Αλεξάνδρου. Ο Βινίσιους έμεινε στον πάγκο με τον Αρτυματά να παίρνει θέση δίπλα από τον Μοράις, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Κακά και Ολιβέιρα. Ο Σέρτζιο επανήλθε στο δεξί άκρο ενώ ο Αντωνιάδης ήταν και πάλι στο αριστερό και ο Χιώτης κάτω από τα δοκάρια.

Ο αγώνας

Από την αρχή επιβεβαιώθηκε ότι η Αλκή θα αμυνόταν μαζικά σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει το μηδέν παθητικό. Έτσι από το πρώτο λεπτό είδαμε τους παίκτες του Καϊάφα να κλείνουν τους διαδρόμους προς την εστία του Στυλιανού. Η ομάδα μας κρατούσε περισσότερο την μπάλα αλλά δυσκολευόταν να φτάσει με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή του αντιπάλου.

Ο Ντε Βισνέτι ήταν ο παίκτης που έφτασε κοντά στο γκολ σε δυο φάσεις με πιο σημαντική αυτή στο 32 όταν το σουτ του χτύπησε στο δοκάρι και πέρασε έξω. Η υπεροχή ήταν ανούσια αφού ο Σιέρινταν δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός ενώ ούτε από τα άκρα μπορούσαμε να γίνουμε απειλητικοί προκειμένου να ανοίξουμε την άμυνα της Αλκής.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Δώνη να περνά στον αγώνα τον Μαντούκα στη θέση του Αρτυματά σε μια προσπάθεια να τονώσει την επιθετική μας γραμμή. Η διάταξη άλλαξε σε 4-4-2 με τον Βραζιλιάνο να παίρνει θέση δίπλα από τον Σιέρινταν και τον Ντε Βινσέτι να παίζει στον άξονα με τον Μοράις.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό αφού στην πρώτη κιόλας επίθεση στο 46 η ωραία ενέργεια του Σιέρινταν είχε ως τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Χαραλαμπίδη που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το γκολ ανάγκασε την Αλκή να βγει από το δικό της μισό αλλά και να φτάσει κοντά στο γκολ όταν ο Μουσταφά στο 57 βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Χιώτης απέκρουσε. Στο 60 ο Δώνη έκανε δυο μαζεμένες αλλαγές με την μια να είναι αναγκαστική αφού ο Βινίσιους πέρασε τη θέση του τραυματία Αντωνιάδη, ενώ ο Σαντίν πέρασε στη θέση του Σιέρινταν.

Ο αγώνας κρίθηκε στο 64 όταν ήρθε το δεύτερο γκολ που είχε την υπογραφή του Μαντούκα o οποίος με ατομική ενέργεια και ένα συνδυασμό με τον Ντε Βινσέτι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 75 με άψογο σουτ του Χαραλαμπίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Με αυτά τα δεδομένα τα τελευταία 15 λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με την ομάδα μας να κάνει τα απολύτως απαραίτητα.

ΑΠΟΕΛ Χιώτης, Σέρτζιο, Κακά, Ολιβέιρα, Αντωνιάδης (60 Βινίσιους), Μοράις, Αρτυματάς (60 Μαντούκα), Χαραλαμπίδης, Αλεξάνδρου, Ντε Βινσέντι, Σέρινταν (46 Σαντίν)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!