ΑΠΟΕΛ Vs Αεκ 1-2

Σε ένα παράξενο αγώνα η ομάδα μας γνώρισε την πρώτη της ήττα από την Αεκ μέσα στο ΓΣΠ. Χαρακτηρίζουμε έτσι τον αγώνα γιατί ένα κάκιστο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να ξυπνήσει στην επανάληψη να ισοφαρίσει σχετικά νωρίς και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα έβρισκε τρόπο να πετύχει και δεύτερο γκολ ήρθε το σοκ. Στην μοναδική επίθεση της στο 78 η Αεκ πέτυχε τέρμα που έδωσε τη χρυσή νίκη αφού στο 88 η τύχη μας γύρισε για τα καλά την πλάτη όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του προκλητικού Χαϊμοφ. Όπως αναμενόταν ο Γιοβάνοβιτς παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-5-1 με τον Μπουντιμίρ στην κορυφή και με τους Μαντούκα-Σολωμού στηρίγματα στα δύο άκρα. Η ανάγκη να διατηρηθεί ο Τζιόλης στο αρχικό σχήμα διατήρησε το τρίο των Μοράις, Πίντο και του Έλληνα μέσου στο χώρο του κέντρου. Ο Πίντο όπως και στον αγώνα με την Άχνα ήταν τοποθετημένος λίγο πιο μπροστά έχοντας ρόλο οργανωτή. Κατά τα άλλα δεν υπήρξαν αλλαγές αφού στην άμυνα πήραν θέση οι γνωστοί τέσσερις (Σέρχιο, Ηλία, Μπόρδα, Καρυπίδης).

Από την αρχή φάνηκε οτι θα ήταν ένα δύσκολο απόγευμα αφού μετά τον πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο η Αεκ ήταν η ομάδα που στεκόταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο καταφέρνοντας να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Οι υποψίες οτι ο Πιντο θα δυσκολευόταν να οργανώσει την ομάδα και πως ο Μπουντιμιρ θα αναλωνόταν σε αχρείαστες ενέργειες επιβεβαιώθηκαν πολύ νωρίς.

Η ομάδα μας δεν μπορούσε να αναπτυχθεί από τον άξονα ενώ και από τα άκρα οι Μαντούκα και Σολωμου δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για κατι καλό. Από την άλλη η Αεκ με τους Σίλβα και Δημητρίου από το δεξί της άκρο δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην άμυνα μας.

Αφού μας προειδοποίησε δυο φορές στο 28 ήρθε το γκολ όταν μετά από κόρνερ ο Πάρντο απέκρουσε ασταθώς την κεφαλιά του Πιντάδο και ο επερχόμενος Πόλο έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το γκολ ήταν ένα σοκ για την ομάδα μας που συνέχισε να πελαγοδρομεί και να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα και να οργανωθεί σωστά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μοναδική αξιόλογη φάση για την ομάδα μας ήρθε στο 42 όταν ο Μπουντιμίρ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν έστειλε την μπάλα έξω μετά από κεφαλία.

Το δέυτερο ημίχρονο ήταν σαν να μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο άλλες ομάδες. Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε τον αγώνα με τον Μπεναχούρ να περνά στον αγώνα στη θέση του τραυματία Μπουντιμίρ. Η ομάδα μας μπήκε αφηνιασμένη στον αγωνιστικό χώρο. Στο 46 χάθηκε μεγάλη διπλή ευκαιρία αρχικά με τον Σολωμού και στη συνέχεια με τον Μαντούκα. Στο πλασέ του πρώτου η μπάλα αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή με τους παίκτες να διαμαρτύρονται ότι την πέρασε.

Η αλλαγή του Μπουντιμίρ έφερε τον Μαντούκα στην κορυφή της επίθεσης και την ομάδα να λειτουργεί πολύ καλύτερα και να κλείνει την Αεκ στα καρέ της. Στο 53 και αφού οι καθυστερήσεις της Αεκ δεν είχαν αποτέλεσμα ήρθε η ισοφαρίσει όταν ο Πίντο εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μπεναχούρ και έκανε το 1-1.

Σταδιακά ο ξέφρενος ρυθμός της ομάδας μας έπεσε και η Αεκ μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα χωρίς να μπορεί όμως να γίνει απειλητική. Η δεύτερη κίνηση του Γιοβάνοβιτς ήταν η είσοδος του Αλεξάνδρου στη θέση του Σολωμού σε μια προσπάθεια να γίνουμε πιο επιθετικοί. Οι επιθέσεις μας δεν γίνονταν κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις αλλά η εντύπωση όλων ήταν ότι θα τα καταφέρναμε.

Ενάντια στη ροή του αγώνα ήρθε το γκολ της Αεκ όταν ο Δημητρίου έκανε μια κούρσα από δεξιά είδε τον Μπόρδα να μην βγαίνει πάνω του και τον Πάρντο εκτός θέσης και με ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το 1-2 ήταν ισχυρό σοκ για την ομάδα μας αλλά και πάλι βρήκαμε τη δύναμη να βγούμε μπροστά. Δεν είχαμε τύχη όμως αφού στο 88 χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία.

Αξίζει να πούμε ότι στη φάση πριν το γκολ της Αεκ μετά από σέντρα του Σέρχιο η μπάλα φάνηκε να σταματά σε χέρι αμυντικού.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Καρυπίδης, Μπόρδα, Ηλία (88′ Αντωνιάδης), Σέρτζιο, Μοράις, Τζιόλης, Πίντο, Μαντούκα, Σολωμού (71′ Αλεξάνδρου), Μπούντιμιρ (46′ Μπεναχούρ).

Κίτρινες: Ηλία

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!