ΑΠΟΕΛ VS Αεκ 1-1

Η θέληση των παικτών δεν ήταν αρκετή για να επιστρέψουμε στις νίκες αφού αυτή τη φορά πληρώσαμε με άσχημο τρόπο τις γνωστές αδυναμίες τη ομάδας μας. Ένα εύκολο γκολ που προσφέραμε στην Αεκ στο πρώτο ημίχρονο και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες στην επανάληψη από πλευράς ΑΠΟΕΛ σημάδεψαν τον αγώνα. Η νίκη που είχαμε τόση ανάγκη δεν ήρθε και όσοι αρέσκονται στο να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο θα υπερτονίσουν την ομολογουμένως θετική προσέγγιση που είχαν οι παίκτες. Η ουσία όμως είναι ότι είμαστε ήδη στο -5 από την κορυφή και οι αγωνιστικές μας αδυναμίες συνεχίζουν να υφίστανται. Ο Σέρτζιο έκανε τις αναμενόμενες αλλαγές προτιμώντας τον Μπόρδα αντί του ΑΜορίν για παρτενέρ του Ολιβέιρα στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Γκόμες επέστρεψε στο κέντρο σε ρόλο οργανωτή. Κατά τα άλλα δεν υπήρξαν αλλαγές σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα αφού οι Χαραλαμπίδης και Αλωνεύτης ήταν στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής με τον Γκονσάλβες στην κορυφή. Η άλλη θέση στην οποία γίνονταν εικασίες για αλλαγή ήταν αυτή στο αριστερό άκρο αλλά προτιμήθηκε και πάλι ο Κρίστιαν.

Η ομαδα μας έκανε το αναμενόμενο αφου ηταν αυτη που μπήκε στον αγώνα πιο δυνατά και είχε τον έλεγχο καταφέρνοντας να κρατά την μπαλα και να προσπαθει να επιτεθεί. Η εδαφική υπέροχη δεν είχε ουσιαστικο αποτέλεσμα αφου παρά τη διάθεση των παικτών υπήρχε και πάλι η γνωστή δυσκολία στο να φτάσουμε με προϋποθέσεις στην περιοχή της Αεκ.

Χρειάστηκε να φτάσουμε μεχρι το 29 για να δουμε την υπέροχη μας να εξαργυρωνεται σε κατι αξιόλογο όταν ο Ισμα από καλη θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπαλα στο τέρμα.

Η γνωστή γκάφα της αμυντικής μας γραμμη ήρθε στο 40 και επέτρεψε στην Αεκ στην πρώτη της ουσιαστικά επίθεση να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο λεπτό αυτό η δεξιά μας πλευρά κοιμήθηκε και ο Μυτίδης πέτυχε το 0-1. Πρέπει να πούμε ότι και ο πολύ καλός Μπόρδα βρέθηκε εκτός θέσης στη συγκεκριμένη φάση.

Στην επανάληψη η ομάδα μας μπήκε ακόμα πιο αποφασισμένη και με την Αλωνεύτη σε ηγετικό ρόλο προσπάθησε να ανατρέψει τα δεδομένα. Το δεύτερο άρχισε με μια αλλαγή αφού ο Σιέρινταν πέρασε στη θέση του Βινίσιους που δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Η ομάδα γύρισε σε 4-4-2 με τον Ιρλανδό να παίρνει θέση δίπλα από τον Γκονσάλβες. Πριν αρχίσει το δαιμονισμένο μας δεκάλεπτο στο 48 η Αεκ έχασε φοβερή ευκαιρία με τον Παύλου όταν το σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στη συνέχεια είχαμε ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο όπου στο 55 ήρθε το εξαιρετικό τέρμα του Αλωνεύτη. Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν 2-3 κλασσικές ευκαιρίες αλλά οι παίκτες μας δεν είχαν καθαρό μυαλό για να κάνουν την μεγάλη ανατροπή.

Οι αλλαγές του Σέρτζιο ήταν αναγκαστικές με τους Αλεξάνδρου και Μπενασούρ να αντικαθιστούν τους Ντα Σίλβα και Ολιβέιρα.

Το τελικό σφύριγμα του Αναστασίου βρήκε τους παίκτες μας να φεύγουν απογοητευμένοι από το γήπεδο αφού η υπερπροσπάθεια του δεν είχε το ποθητό αποτέλεσμα.

Κίτρινες: Ολιβειρα, Σερτζιο

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Ντα Σίλβα (62΄ Αλεξάνδρου), Ολιβέιρα (84΄ Μπενασούρ), Μπόρδα, Γκόμες, Μοράις, Βινίσιους (46΄ Σέρινταν), Χαραλαμπίδης, Αλωνεύτης, Γκονσάλβες

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!