Αεκ vs ΑΠΟΕΛ 1-6

Η ομάδα μας έκανε το καθήκον της περνώντας νικηφόρα από το Παφιακό επικρατώντας δίκαια και εύκολα των Κουκλιών με 1-6. Η κλάση του Ντε Βινσέτι και η αποτελεσματικότητα της επιθετικής γραμμής έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο να έρθει η νίκη και να ξεπεράσουμε ανώδυνα το κακό ξεκίνημα. Ο Ντέβι με τα δυο πρώτα γκολ και το κερδισμένο πέναλτι καθάρισε τον αγώνα ενώ στις αρχές δευτέρου ημιχρόνου έγινε αλλαγή. Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και παράλληλα ήταν η καλύτερη δυνατή ευκαιρία στον Δώνη για να δώσει χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που τον ήθελαν. Έτσι οι Γκόμες, Ατόρνο και Σαντίν πέρασαν στον αγώνα με τον τελευταίο να στέλνει τα πιο ενθαρρυντικά μηνύματα πετυχαίνοντας δυο γκολ και μια ασίστ.

Οι Ντε Βινσέτι και Μοράις δέχτηκαν εσκεμμένα και μετά από οδηγίες κίτρινες για να χάσουν τον επόμενο αγώνα με την Άχνα.

Το πλάνο

Ο Δώνης δεν επιφύλαξε εκπλήξεις αφού προτίμησε το 4-4-2 με τους Ντε Βινσέτι και Μαντούκα ως επιθετικό δίδυμο με τους Χαραλαμπίδη και Αλεξάνδρου στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής. Ο Αρτυματάς όπως αναμενόταν πήρε θέση δίπλα από τον Μοράις ενώ η αμυντική τετράδα ήταν οι Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Κακά και Ολιβέιρα.

Ο αγώνας

Η ομάδα μας ξεκίνησε πολύ νωθρά τον αγώνα και αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Αεκ να απειλήσει αφού ήταν η ομάδα που έφτιαξε την πρώτη κλασσική ευκαιρία στο 6 όταν ο Σέρτζιο σταμάτησε πάνω στην γραμμή το πλασέ του Σταμπολζίεφ. Πρέπει να πούμε προηγήθηκε χέρι του παίκτη της Αεκ που δεν είδε ο διαιτητής.

Η αντίδραση του ΑΠΟΕΛ ήταν κάτι παραπάνω από άμεση και καταιγιστική αφού μετά το πρώτο δεκάλεπτο ανασυντάχθηκε και άρχισε να γίνεται απειλητικό. Αφού χάθηκε μια καλή ευκαιρία με τον Μαντούκα στο 13, άρχισε ο χορός των τερμάτων με πρωταγωνιστή τον Ντε Βινσέρι.

Στο 17 και μετά από φαουλ που κέρδισε ο Χαραλαμπίδης, ο Ντε Βινσέτι με άψογη εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Καϊρίνου που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το μοιραίο. Από στημένη φάση ήρθε και το δεύτερο γκολ τέσσερα λεπτά αργότερα όταν μετά από φάουλ-πάσα του Χαραλαμπίδη ο Ντε Βινσέτι με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 0-2.

Δεν αρκούσε όμως το δεύτερο γκολ έτσι με τη συμπλήρωση επτά λεπτών από το πρώτο γκολ ήρθε και το τρίτο όταν ο Ντε Βινσέτι ανατράπηκε μέσα στην περιοχή με τον Ψευδιώτη να δίνει πέναλτι και κόκκινη. Ο Μαντούκα ήταν εύστοχος στο πέναλτι έτσι στο 24 ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 0-3.

Το τεράστιο και απρόσμενο προβάδισμα έφερε τη χαλάρωση έτσι η Αεκ κατάφερε να μειώσει στο σκορ από τη δική της στημένη φάση όταν στο 32 ο Γαρπόζης από πλάγια θέση κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυντικών και του Πάρντο.

Η απάντηση της ομάδας μας ήταν μια μεγάλη ευκαιρία από τον Ντε Βινσέτι μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια του Μαντούκα ενώ πριν το ημίχρονο η Αεκ δημιούργησε τη δική της καλή ευκαιρία.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα κάτι που επιβεβαιώθηκε πολύ νωρίς όταν στο 47 ο Ντε Βινσέτι δέχτηκε κάρτα προκειμένου να χάσει τον αγώνα με την Άχνα και να διασφαλίσει ότι θα είναι παρών με την Ομόνοια. Ο Σαντίν πέρασε στη θέση του Αργεντινού στο 50 στην πρώτη αλλαγή σκοπιμότητας αλλά και τακτικής από τον Δώνη.

Ο Σαντίν έκανε αισθητή την παρουσία του στο 544 όταν η πάσα του έφερε τον Αλεξάνδρου σε θέση βολής και με πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-4.

Με τον αγώνα να έχει κριθεί ο Δώνης έκρινε σκόπιμο να δώσει χρόνο συμμετοχής στους δυο παίκτες που τον χρειάζονταν περισσότερο από οποιονδήποτε, έτσι οι δυο αλλαγές στο 57 και 61 ήταν η είσοδος των Γκόμες και Ατόρνο.

Η εξαιρετική παρουσία του Σαντίν είχε σαν επιστέγασμα δυο γκολ στο 71 και 73 με το πρώτο να προέρχεται μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια.

Κίτρινες: Ντε Βινσέτι, Μοράις

ΑΠΟΕΛ Πάρντο, Κακά, Ολιβέιρα, Σέρτζιο, Αντωνιάδης (57 Γκόμες), Μοράις, Αρτυματάς, Αλεξάνδρου, Χαραλαμπίδης (61 Ατόρνο), Ντε Βινσέντι (50΄ Σαντίν), Μαντούκα

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!